Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dodajnowytemat1

Paznokcie żelowe na formie

Polecane posty

Gość dodajnowytemat1

Oglądałam filmiki jak stylistki wykonują paznokcie żelowe na formie i bardzo mi się podobają ale czy do tego potrzebny jest jakiś specjalny żel? tzn. mocniejszy? Bo bez tipsa chyba sam żel łatwo złamać? Ile powinno być warstw takiego żelu?

Gość dodajnowytemat1
nikt nie wie?

Gość upupupupuupupup

Gość graga007
Podłączam się pod temat bo też jestem ciekawa:)

są różne żele, do tipsów i do paznokci naturalnych, jak się kupuje trzeba się zapytać który polecą :) ja robię zawsze na tipsie bo wg mnie lepiej się trzyma :)

Gość dodajnowytemat1
Dziekuje :) Chodzi mi wlasnie o to czy moge uzyc zelu jednofazowego takiego jak do tipsa na forme? używam żeli z sun flower

możesz jak najbardziej jednofazowy ale musisz wiedzieć że przed nałożeniem płytka paznokcia z tipsem musi być zmatowiona czyli opiłowana bo do gładkiego żel się nie przyczepi :) i wtedy 3 warstwy żelu nakładamy za każdym razem po 3 min w lampie , przemywamy i piłujemy :)

Gość dodajnowytemat1
Dzięki Franka :) Kupiłam już formy i najpierw wypróbuję na jednym paznokciu :p

Gość kjhkvpju
najlepiej do budowania paznokcia na formie użyć żelu budujacego, ponieważ żel jednofazowy jest za rzadki !! Po drugie najważniejsze to użyć szablony przezroczystego ponieważ promieniowanie UV nie przenikają przez szablony tradycyjne (białe, czarne) !!!!!!!!!

Gość ola z wrocławia
FRANKAZWARSZAWY otóż w tym co napisała kjhkvpju jest dużo racji. Żel jednofazowy może być za rzadki dla początkującej osoby, która nie buduje paznokci dostatecznie szybko. Złote,czarne, białe formy podobnie jak kolorowe żele nie przepuszczają takiej ilości promieni jak przeźroczyste, dlatego i żele kolorowe i pazurki na kolorowej formie lepiej utwardzać chwilę dłużej :)

Gość dodajnowytemat1
Dzisiaj zrobiłam sobie na jednym palcu paznokiec na formie i wyszedł super, kształt ładnie wypiłowalam itd ale łatwo zszedł z paznokcia (robiłam na próbę), nałożyłam w sumie 4 warstwy żelu jednofazowego Sun frower i 2 warstwy żelu frencz na końcówkę. Paznokieć nie był zbyt mocny, mimo że utwardzałam ponad 2 minuty. Czy lepiej kupić inne żele np budujący itd? może wtedy wyjdą mocniejsze? Panokieć przed nałożeniem dobrze zmatowiłam i odtłuściłam. Tak w ogóle to w przyszłym tygodniu wybieram się na kurs przedłużania paznokci metodą żelową ale tak mnie to wciągnęło że od razu chciałabym wszystko wiedzieć :D

Gość dodajnowytemat1
cholerka i dobrze się trzyma? nie łamie się? Ja użyłam żelu jednofazowego i szybko odszedł :(

Gość ola z wrocławia
polecam z jednofazówek-activ gold i sf twardy :) z tego co napisałaś dodajnowytemat1 wnioskuję, że żel nie był dostatecznie utwardzony-trzymaj go w lampie 3-4 min :)

Gość kattie87
ja zaczynalam od tych na formie aby moje urosly i teraz nakladam zel od kilku miesiecy:) mam pytanie czy jak ide na dopelnienie to kosmetyczka musi robic tą frezarką? nie moglaby inaczej tego spilowac albo wymoczyc zeby sam zel odszedl? bo moja plytka po tej frezarce prawie ze ni eistnieje...moze ona cos zle robi?

Gość ola z wrocławia
Może spiłowywać pilnikami lub frezami (frezarką). Dowiedz się czy Twoja kosmetyczka używa żeli typu "soak off" czy klasycznych. Te pierwsze może usuwać specjalnym płynem a klasyczne musi piłować. Jeżeli z Twoimi paznokciami po użyciu frezarki jest źle zwróć na to uwagę swojej kosmetyczce-tak być nie może! Być może owa kosmetyczka używa złych frezów przy złej prędkości pracy frezarki lub po prostu nie umie się nią obsługiwać, robi to na tyle nieumiejętnie, że szkodzi swoim klientkom.

Gość asik-paznokcie
paznokcie na formie będą piękne i trwałe pod warunkiem,że je odpowiednio zrobimy. najważniejsze jest prawidłowe podłożenie formy(i tu jest najwięcej problemów) trzeba cały czas kontrolować nakładany żel(nie pozwalamy,żeby lał się strumieniami po całej formie) dobrze jest robić paznokcie naprzemiennie...

Gość 12aaa12
Witam, ja też niedawno próbowałam swoich sił w żelowaniu na formie. Niestety żel odchodził na bokach w miejscu w którym kończy sie naturalny pazurek.Może ktoś wie gdzie zrobiłam błąd? pracuje na żelach 3 fazowych diamond cometics

Gość czasia
żel na formę nakłada się jak na tipsa. nie wazne czy jest to zel jedno czy trojfazowy - obydwa sie nadają. dobrze zeby zel byl poprostu gesty, nie pływa wtedy po formie. trzeba zwrocic uwage przy podkładaniu formy, żeby idealnie przylegała do wolnego brzegu. a jesli chodzi o odchodzenie żelu na bokach, czyli tzw liftowanie, źle przygotowana płytka najprawdopodobniej. aha, jeszcze jedno. żel na formie trzyma się tak samo dobrze jak na tipsie.

Gość Msq
Do wykonania przedłużenia na formie można użyć kamuflażu i białego żelu, bez szkieletu. Clear dać dopiero na koniec. I bez róznicy czy to jednofazowy, czy trójfazowy. I to też nigdzie nie jest powiedziane, że jednofazówka jest gęsta, a trójfazówka rzadsza, czy na odwrót. Ja mam jednofazową galaretkę i jednofazowy bardzo rzadki żel. Więc nie ma na to reguły.