Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama podróżniczka

lot z dzieckiem do USA kto był?

Polecane posty

Gość mama podróżniczka

Wybieram sie z mężem na wakacje do USA i zastanawiam sie jaka jest cena biletu dla 30 miesiącznego dzieciaka(czy płaci pełna kwotę?) i jak taki lot znosi taki mały ruchliwy człowieczek. Lepiej lecieć z przesiadka czy bezpośrednio ? ma ktoś doświadczenie?

Gość nhvdnsavcnvsdnbvc
ja bez dziecka ! a podroz mialam przy dzieciach ! masakra.. i wspolczuje tym co beda lecieli z wami bo beda mieli was dosc :D

Gość lalalaaa
Lecieliśmy w nocy z 16 miesięcznym dzieckiem, przespał caluteńką noc, zasnął na pasie startowym i obudził się tuż przed lądowaniem. W świetnym humorze oczywiście. Także polecam takie rozwiązanie:)

Gość ussa
bilet dla dziecka kosztuje ok.1900zł w obie strony

Gość latajaca12345
Nie wiem jak to jest z biletami do USA ale chyba wrzedzie tak samo.Latam czesto i roznymi liniami (tanimi i tradycyjnymi).Gdy starszy syn mial niecale trzy lata placilam bilet normalnie dla niego,teraz ma 5.5 roku drugie dziecko 3 sierpnia skonczy 2lata a my lecmimy 8 i tez zadnej dla dzieci znizki nie ma.Jedynie nie placi sie za bilet (tylko jakas mala oplata) dla dziecka do 2lat.

Gość viky
Leciałam z usa z niespełna miesięcznym maleństwem. Przed podrozą bylam przerazona jak sobie dam rade, zwłaszcza ze mały po urodzeniu byl placzliwy i ciezko bylo wyrobic jakis rytm. Wzielam tylko nosidełko na szelkach (dziecko ma ten sam fotel co rodzic i trzymane jest na kolanach). Doskonalym rozwiazaniem jest zamowienie kołyski, w której mój maly przespał caly lot i w której go przewijalam. Trzeba sprawdzic w liniach lotniczych czy rezerwacja jest w systemie, bo w wielu przypadkach pomimo dopłaty za kolyske, okazywalo sie, ze rezerwacji nie ma. Mały zniosł 11 h lotu plus przesiadke wspaniale. Wspolpasazerowie jak i ja sama bylismy zdumieni. Po przylocie nie mial zadnych dolegliwosci i z dnia na dzien przestawil sie ze spaniem :) Bilet kosztuje 10 % wartosci biletu dla dorosłego.

Gość gość
po 2 roku zycia dziecko leci jak dorosly. bez znizek. zajmuje normalne miejsce siedzace.

Gość gość
no niestety dosyć krótko trwają te zniżki dziecięce, dwulatek a płaci tyle co dorosły. z drugiej strony rozumie - ma osobne siedzenie już, chocioaż nie wyobrażam sobie, żeby mój dwuletni syn przesiedział np. podróż do usa na oddzielnym fotelu. http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,2095