Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niema

nie potrafie normalnie mowic

Polecane posty

Gość niema

nie potrafie sie ladnie wyslowic, mam tego dosc, nasila sie to jeszcze, gdy jestem zdenerowana, w ogole sama nie lubie siebie sluchac, to co dopiero ludzie. chce to zmienic:(

Gość CZYTAJ
Czytaj książki zamiast siedzieć na kafeterii .. tutaj nic mądrego się nie nauczysz.

Gość pink suede
czytaj książki, pisz pamiętnik - codziennie

Gość niema
czytam, jestem na studiach filologicznych i w miare duzo czytam, chociaz nie jestem molem, to fakt. staram sie, ale im bardziej sie staram, to masakra:( chcialabym sie po prostu nie zastanawiac, co jak powiedziec, ja zawsze sie jakos zatne, cos przekrece, mam dziwny glos, ja pierdykam:D

Gość niema
wychodze do ludzi, staram sie udzielac, bo lubie przelamywac swoje slabosci, ale to dupa i tak. no dobra, nie bede tu sie zalic, bo i tak nie rozwiaze w minute swojego problemu. :)

Gość niema
silnet angel-->jestes sliczna dziewczyna:) jak sie trzymasz?

Gość Ju.........................
Książki na nic się nie przydadzą. Bo wątpię, żeby problemem był mały zasób słów, a raczej nieumiejętność złożenia z nich kształtnej i interesującej wypowiedzi. Pisanie też nic Ci nie da. Gadaj do siebie w domu i próbuj używać kwiecistego języka przy osobach, przy których czujesz się pewnie. :) A o głos się nie martw - rzadko komu podoba się jego własny głos. Inaczej siebie słyszymy my, inaczej słyszą nas inni. :)

Ja też sadzę, że problem tkwi nie w braku słownictwa, czy nieumiejętności ukladania zdań, ale w stresie związanym z tym procesem. Najlepszym przykładem jest nauka języka obcego, częstym problemem jest to, że tak bardzo zastanawiamy się nad wszystkim, nad tym co powiedzieć, nad całą składnią, że w efekcie wychodzi kogel mogel. Staraj się po prostu być sobą. Znajdź coś, co Cie interesuje i na początku rozmawiaj o tym. Dlaczego to będzie ułatwienie - bo słowa będą płynąc z Ciebie z entuzjazjem;)

Gość gosia..
ciekawy temat fajne wskazowki :)