Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skorupka jajka

odchudzam sie po porodzie i nic nie chudne

Polecane posty

Gość skorupka jajka

ja wiem ze w połogu nie mozna sie odchudzac ale nie mialam pokarmu wiec od 3 tyg zaczelam sie odchudzac.Niestety moja waga ani drgnela.Czy to organizm sie broni w pologu? Czy to po porodzie jest ciezko sie odchudzic? Czy ktos tak miał? Mam duzo do zrzucenia, stad moja desperacja.

Gość młoda mama08
Kochana! w ciązy przytyłam 23 kg i dopiero teraz 13 m-cy po porodzie mam swoją wagę sprzed ciązy 55 kg. masa wyzeczeń i ćwiczeń. powodzenia.

Gość skorupka jajka
ja wiem o wyzeczeniach.Ja przytylam 25 kg. Tylko dlaczego waga stoi? Mało co jem.Mozna powiedziec,ze to głodówka.( 3 tyg).

ja bym sobie odpuscila odchudzanie w pologu, poczekac az sie skonczy i zaczac zmasowany atak, czyli: dieta cwiczenia kremy, masaze itd

Gość rrrrrewewdsw
wiesz, te mamy ktore karmia piersia szybciej zrzucaja wage bo te zapasy tluszczu sa specjalnie zmagazynowane do karmienia dzieciaczka, jak karmisz to szybciej znikaja. Niestety ja tez cos o tym wiem. Ja szybko przestalam karmic piersia, ale ze wzgledu na cesarke zaczelam chodzic na pilates 3 miesiace po porodzie, jem wlasciwie wszystko, pije tluste mleko i moze z ledwoscia, ale 2 tygodnie temu wcisnelam sie w ubrania sprzed ciazy.

Gość rrrrrewewdsw
a, i chodze jeszcze na masaz raz w tygodniu

Gość a u mnie
to było tak, że jak karmiłam piersią to waga stała , a jak skończyłam (6 miesięcy) to waga zaczęła lecieć w dól :):) organizm musi zatrybić, że już nie musi trzymać tłuszczyku dla dziecka ;)

Gość tylko że na
siłownię i masaże trzeba mieć czas

Gość tylko że na
ja karmiłam piersią 4 m-ce, miesiąc póżniej wróciłam do pracy ( i nie jest to bynajmniej praca siedząca). w ciąży przytyłam 14 kg, a teraz mam 10 kg na + w stosunku do wagi z przed ciąży. nie mam czasu na siłownię, może dojazdy rowerem do pracy coś pomogą.....

Gość tylko że na
aaaaaaa i jestam 2 lata po porodzie :(

poczekaj do końca połogu! wtedy zaczniesz ćwiczyć, jeszcze raz przejdziesz na dietę, ale jakąś racjonalną radzę, zaczniesz smarować się mazidłami jakimiś i pięknie zacznie lecieć. ja karmię piersią i na szczęście waga się zatrzymała :) już się bałam ze nie stanie, bo leciała i leciała. od porodu już 22 kg schudlam,a przytyłam przez ciażę tylko 12 kg, więc troszkę mi ubyło :P nie powiem żebym płakała z tego powodu :P jeszcze tylko brzuszek wróci do jakotakiego stanu i będzie super :)

Gość skorupka jajka
dzieki za odzew.Nie moge sie doczekac kiedy moj organizm wroci do normy.Moje ciuchy i moje dobre samopoczucie musza poczekac