Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zdecydowana ale niepewna...

do kobiet w ciąży uzależnionionych od palenia tytoniu

Polecane posty

hej dziewczyny, może i był juz taki topik, ale nie moge sie go doszukać, więc postanowiłam założyc nowy. Otóz interesuje mnie sprawa palenia papierosów w ciąży. Wiem czasem tak sie zdarza ze kobieta nieświadoma, ciazy chozi na imprezki, pali i pije drinki. Ale chodzi mi czy mialyscie komlikacje, czy Wasze dziei sa zdrowe, i czy jak sie dowiedzialyscie o ciazy rzucilyscie palenie. Niektórych to odrzuca wiem, ale czesto widze dziewczyne z brzuchem juz takim duuzym i z papierosem. Pytam nawet dlategoze dzis spotkalam sie z kumpela, która jest w ciazy i pali, bo mowi ze nie moze pzestac, a jak nie zapali to sie denerwuje i to jest jeszcze gorsze dla dziecka. Tych co odrzucilo od papierosów to im zazdrości a sama nie moze pzestać palić :-( To dla mnie jest nieodpowiedzialne, No ale chcialam sie Was zapytac jak to było/ jest z Wami. rzuciłyście, a jak nie to czy było ok z dzidzia?

Gość wiem że się czepiam
nigdy nie piłam, bo nie lubię alkoholu, ale całą ciążę paliłam. Dziecko zdrowe, duże i chowa się zdrowo. Jest alergikiem, ale czy to od fajek? 90% dzieci jest alergikami

no właśnie, dlatego tak pytam, bo zauwazylam ze teraz kobiety bardzo czesto pala (i juz sie tak nie kryja z tym jak kiedys) w ciazy, a wrecz stoja czekajac na przystanku na tramwaj badz autobus wyciagaja paczke papierosów i pala. nawet jak stoja z partnerem to nic nie mowi i dla niego to tez jest normą. chyba boskoro nic nie mówi... :-(

Gość robusia
Za to powinni zamykać.Truj siebie nie maluszka idiotko

Gość MonikaKow
Za nim dowiedziałam sie, że jestem w ciazy paliłam, nie duzo, ale jednak. Od momentu gdy zrobiłam test i nie miałąm jeszcze konkretnego potwierdzenia od lekarza odrazu odrzuciłam papierosy. Nie ciagnie mnie do palenia wrecz przeciwnie - przeszkadza mi gdy ktoś jest blisko mnie i pali. Dziwia mnie dziewczyny, ktore palą wiedzac, że pod serduszkiem noszą malenstwa i tak swiadomie truja je.

Gość to nieodpowiedzialne
Koleżanka dużo paliła calutką ciążę i przed. Urodziła wcześniaka z niedotlenieniem. Lekarz podobno jak wyszło łożysko to aż krzyknął: " Bój się Boga kobieto i to ma być łożysko ? !!! To cud, że dziecko żyje! ". Dziś dziewczynka ma 7 lat, ale rozwinięta emocjonalnie jest na 5 i ma cechy autyzmu. Do szkoły w tym roku nie pójdzie...Podobno to wynik niedotlenienia mózgu dziecka w czasie ciąży z powodu papierosów.

no własnie jest to bardzo nie odpowiedzialne. Ale i z tym to roznie widze bywa, jedni pala cala ciaze i zdrowe dzieci rodza a inni wogole nie pala zarowno w ciazy jak i przed i dzieci choruja,. ale napewno w ciazy palic, powikłania moganastapic. :-(

Gość słuchaj mysle ze palisz
nie obchodzi mnie to.Słuchaj tu nie chodzi o wyliczankę komu się uda w ciąży urodzić zdrowe dziecko a komu nie .Chodzi o to ,że PALENIE JEST SZKODLIWE i należy takiej kobiecie w ciąży to uświadomić i powiedzieć nauczyć jak rzucić palenie .Trzeba iść ta drogą a nie robić wyliczankę zdrowe ,chore.Choroby nabyte w łonie mogą odezwać się w wieku dorastania .Stanie później taki debil koło tablicy i ani me ani be. Sama jestem palaczką w tej chwili nie palę WIEM JAK CIĘŻKO RZUCIĆ palenie. W ciąży robiłam to 2 krotnie . na początku przestałam później podpalałam i w końcu przestałam. medycyna jest na taki etapie ,że poznają od razu czy matka paliła w ciąży .Wody płodowe sa brudne łożysko.Jak cesarka nie chce sie goić ,wszczyna się kaszel ,którego nie m au kobiet niepalących.