Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmmooonnn

Jak się podpisać na pamiątce?? pomóżcie

Polecane posty

Gość mmmooonnn

chodzi o pamiątke na chrzest. ide z moim facetem na chrzciny mojej siostrzenicy i nie wiem jak podpisać zeby było dobrze. jestesmy razem juz długo bo 6 lat. ja 21,on 25. nie jestesmy małżenstwem z racji czego on nie jest jeszcze dla małej wujkiem, wiec jak powinno być? dodam tylko ze mam jeszcze jedna siostrzenice 3 letnią i ona mówi do Rafała wujek poniewaz zna go od swoich pierwszych chwil. a pamiątke podpisać chce od nas bo razem jestesmy zaproszeni. moje propozycje Monika i Rafał Monika Kowalska i Rafał Nowak ciocia Monika i Rafał ciocia Monika i wujek Rafał i chcałam jeszcze zapytać jak powinno być Ani z okazji chrztu sw czy Dla Ani z okazji chrztu sw? prosze o pomoc:)

ja sie zgadzam z imbiorowa: my tez na chrzicinach bylismy jeszcze nie jako malzenstwo, ale podpisalismy sie "kochajacy: ciocia .... i wujek ...". a co do drugiej sprawy, to mnie sie wydaje ze obie formy sa poprawne ...

Gość mmmooonnn
robaczek i co z tego ze pytałam jak nie dostałam odpowiedzi. ty napisałas ze na kartce z komuni miałas ciocia w i y i co juz sądzisz ze tak jest poprawnie bo ty miałas? chce zapytac tez innych osób a jak ci sie cos nie podoba to nie czytaj

Gość mmmooonnn
kurcze nie wiem czy nie bedzie to tak głupio wyglądac skoro nie jestesmy ani po slubie ani zareczeni. a nie moze byc Monika i Rafał tak troche sztywno ale co zrobic

moim zdaniem jezeli jestesie dlugo juz para, znaja sie wasze rodziny, to nie ma zadnych przeciwskazan. przeciez ta mala Ania i tak bedzie do niego mowila wujku, no nie? A pytalas o zdaniem samego zainteresowanego?

Gość aleybeerre
Myślę, że skoro jesteście zaproszeni na chrzicny razem to mozna spokojnie napisać Ciocia i wujek. Albo ciocia Ania i Rafał, ale gdy ona będzie przeglądala swoje pamiątki za kilka lat to Wy po slubie juz będziecie wiec moze mimo wszystko napisac wujek rafal? jesli twoj narzeczony traktowany jest juz jak rodzina to pisz wujek.

Gość czarna koala
heh brutalnie mówiąc - dziecku bedzie wszystko jedno, bo jesli chłopak nie zakotwiczy się w waszej rodzinie na stałe to i tak go w ogóle nie bedzie pamiętac. mozesz dac pamiątkę tylko od siebie. ale jesli jest to związek z małżeństwem w perspektywie to mozesz "powujkowac" i "pociociowac", czemu nie :)

Gość napisz Monika i Rafał