Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madziakicia

Clotrimazolum w pierwszym trymestrze ciąży-czy brał ktoś????

Polecane posty

Gość madziakicia

Dziś ginekolog przypisał mi właśnie ten lek,gdzie na ulotce jest napisane,aby nie stosowac w 1 trymestrze.Jestem w 4 tyg. ciąży i w tym momencie się boję i nie wiem,co robic...:( Może któraś z Was brała to kiedyś na początku ciąży???Proszę o odp.:)

Gość żżabusiu
globulek nie wolno,krem tak

Gość madziakicia
nikt mi więcej nie podpowie??:(

Gość madoonna
tylko krem globulek absolutnie nie!!!!!!!!!

Gość jaaaaaaaazdaaaaaaaaaaa
trochę niepoważny ten lekarz, clotrimazolu nie wolno stosować pod żadną postacią w 1trymestrze! to nie wiedział, że ciężarnym przepisuje się dopochwowo pimafucin, a do smarowania pomafucort? idiota:/ zobacz to jest napisane w ulotce clotrimazolu: Nie stosować w I trymestrze ciąży. W pozostałym okresie ciąży stosować w przypadku, gdy lekarz oceni, że przewidywane korzyści dla matki przewyższają ryzyko dla płodu.

Gość pimafucin jest bezpieczny
w ciązy i bardzo dobrze działa

Gość potwierdzam to co powyżej
miałam na myśli clotrimazol, bo pimafucin działa miejscowo i nie wchłania się do organizmu

Gość tutejsza w pomarańczach
Dziś ginekolog przypisał mi właśnie ten lek, LASKI SKORO GIN PRZEPISAŁ TO MOŻNA !!!! NIE NARAŻAŁBY DZIECKA I MATKI NA UTRATĘ ZDROWIA BĄDŹ ŻYCIA !!!!! Na których ulotkach leków jest napisane,że ciężarna może bezpiecznie brać,smarować itd ????? Tylko na homeopatycznych. Zastanówcie się !

Gość chudzielcee
mądralo wyżej, wklejam ci ulotke pimafucinu i jak wół napisane ze nie szkodzi w ciąży

Gość pimafucin jest bezpieczny
ale po co ryzykować jak jest lek całkowicie bezpieczny w ciąży? I dobrze działa. Nie rozumiem problemu.

Gość tutejsza w pomarańczach
Ciąża i laktacja Clotrimazolul pod względem ryzyka stosowania w ciąży jest zaliczany do kategorii B. Przebadano wpływ na płód miejscowego stosowania dopochwowego klotrymazolu u kobiet w ciąży i nie stwierdzono żadnych działań niepożądanych na płód. Nie opisano wpływu klotrymazolu na kobiety karmiące. Nie obserwowano działań karcynogennych klotrymazolu u zwierząt. Stosowanie przez kobiety ciężarne i matki karmiące na zlecenie lekarza specjalisty.