Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antykoncepkayazowa

z yasmin na yaz?POMOZCIE/

Polecane posty

Gość antykoncepkayazowa

wczoraj lekarz mi wypisal nowe tabletki-yaz. wczesniej bralam yasmin, ale kiepsko zaczelam na nie reagowac ostatnio.(bralam 2 lata) lekarz powiedzial mi, że mam nowe tabletki zaczac nie po 7 dniowej przerwie od zakonczenia Yasminu, ale wtedy kiedy dostane okres(tzn. krwawienie z odstawienia). W ulotce jednak pisze ze po 7 dniowej przerwie sie powinno Yaz wziasc kiedy sie stosowalo inny doustny srodek anty. co wiec mam zrobic? dodam że okres mam dostac jutro, ale nei mam kasy jeszcze zeby sobie to jutro kupic. czy jesli przyjmę tak jak pisze w ulotce to bedzie cos nie tak?? Bardzo Was prosze o opinie bo nie wiem co robic!!:(

Gość bella555
\jak zmienia się tabletki to zazwyczaj lekarz dla pewności mówi o tym żeby zacząć brać od pierwszego dnia krwawienia.Ale nic się nie stanie jeśli zaczniesz brać po 7 dniowej przerwie ale na wszelki wypadek stosuj przez pierwsze 2 tyg.dodatkowe zabezpieczenie.A ten Yaz jest naprawdę drogi, ja płaciłam 48 zł.

Gość antykoncepkayazowa
u nas 39,90 kosztuje, ale po prostu czekam na stypendium, na ktore nie moge sie doczekac;/ to dlaczego w ulotkach pisze zeby zaczynac Yaz po 7 dniach?? wprowadzaja ludzi w bład:(

Przechodzisz z Yasmin na Yaz, czyli z mocniejszych tabletek na słabsze (tzn. mające mniejszą dawkę hormonów), stąd lekarz - dla Twojego bezpieczeństwa - zaleca branie szybciej niż po siedmiu dniach przerwy. Oto cała tajemnica :)

Gość yazijka
hej, rowniez przechodzilam z mocniejszych (cilest) na slabsze YAZ i rowniez lekarz zalecil mi wziecie pierwszej tabletki w dniu wystapienia krwawienia z odstawienie, ponoc lepiej wtedy trzyma sie cykl. mam takie pytanie do dziewczyn, ktore rowniez przechodzily z innych tabletek na YAZ, czy w trakcie pierwszego opakowaniu wystapilo u was dluzsze plamienie?