Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MAJUNIECZKA

Zmiana kupki przez zmiane diety u dziecka 6 m-ego ????

Polecane posty

Gość MAJUNIECZKA

Moja córka która skonczyla 6 miesiecy jest wlasnie na etpaie zmiany mleka na nastepne i wprowadzania coraz to nowych smaków. Zmienila sie przez to konsystencja kupki- do tej pory byla luzna a teraz robi twarde kuleczki.... Czy to normalne czy mam zaczac jej wprowadzac jakies soki, lub sliwki na rozluznienie stolca ....?

Mój Kuba też przy rozszerzeniu diety zmienił swoja kupkę. Czasami robi bobki, czasami mniej, czasami więcej, konsystencja zazwyczaj lekko plastelinowata. Nie sprawia mu żadnego bólu, wiadomo musi się troszkę wysilić ale kto się nie wysila :P Powodem jest, moim zdaniem, fakt iż podaje mu kaszkę mleczno-ryżową i po niej tak się dzieje...kupiłam kaszkę manna i kupka się zmieniła, troszkę luźniejsza. Myślę, że jeżeli nie sprawia Twojej Dzidzi zadnego bólu, nie jest to typowe zaparcie to nie masz się czym martwić. POZDRAWIAM!

przy zmianie diety konsystencja kupki mo że się zmienić. ja też odkąd daję obiadki i kleik ryżowy zauważyłam że kupka jest twardsza niż do tej pory. jednak jeśli maluch nie ma problemu z jej zrobieniem to jest dobrze. możesz podawać więcej picia, jakiś owoc rozluniający i już :)