Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ilonkaa

Roział teoretyczny pracy licencjackiej!

Polecane posty

Bardzo prosze Was o pomoc! Jak dokladnie powinien wygladac rozdzial teoretyczny pracy licencjackiej?? Moze znacie jakies strony z wzorami takich spisow tresci?

Gość masajkaaa
Przecież wygląd takiego rozdziału zależy od tego, o czym piszesz.

Gość u mnie cała praca
to teoria.:classic_cool:

rozumiem,tylko bardzo potrzebowalabym jakis wzor takiego rozdzialu teoretycznego zebym mogla sie na czyms oprzec.

Gość keta c
u mnie też tak będzie. Nie ma wyjścia. Taki temat.

Gość masajkaaa
No ale podaj chociaż temat, o czym mniej więcej piszesz. Jak masz jakieś zagadnienie, to najpierw zaczynasz od ogółu, potem w następnych podrozdziałach wchodzisz w szczegóły, rodzaje itd. Ciężko ci radzić, skoro chcesz coś tam a nie wiesz tak naprawdę dokładnie, o czym piszesz.

Gość masajkaaa
Że tak powiem, od d...py strony zaczynasz :P

mi tylko chodzi o budowe tego rodzialu teoretycznego. Nie wiem jak sie do tego zabrac :(.

Gość masajkaaa
Dziwny temat, sama teoria? Bez badań o oparcia na konkretnym przedszkolu i konkretnej grupie dzieci? Jedziesz z całą teorią nt. funkcjonowania przedszkola, wpływu na rozwój itd itp. Oczywiście na początku wyjaśniając takie sprawy jak: kim jest dziecko, itd itp. Nie masz promotora, który naprowadziłby cię na to, o czym masz dokładnie pisać?

Gość jjhuuo
no faktycznie, napisanie pracy z pedagogiki jest taaaaaaaaaaaaaaakie trudne :O:P

Gość masajkaaa
No tak, ale pisząc pracę musisz cały czas wychodzić z założenia, że czytelnik nie ma bladego pojęcia o czym piszesz i przystępując do tych kryteriów musisz wyjaśnić czytelnikowi, co to jest dziecko, co to jest przedszkole itd. I to zawierasz w pierwszych rozdziałach, dopiero później skupiając się na szczegółach.