Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem w dołku

Wpadłam w dołek- wszyscy się pobierają

Polecane posty

Gość jestem w dołku

Miałam dobry humor, dopóki nie weszłam na naszą klasę i nie zobaczyłam mnówstwo zdjęć ze ślubów. Mam 22 lata i jestem sama. Jest mi z tym raczej dobrze, choć są czasem gorsze chwile, kiedy czuję się samotna. Ale teraz czuję, że będzie coraz gorzej, jakiś cholerny wysyp ślubów. Wszędzie białe sukienki, zakochane pary, ludzie w moim wieku zaczynają się pobierać. Czuję się tak beznadziejnie.

Gość trruudnnna
Pocieszyc Cie, ja mam skonczone 26 prawie 27 i tez mi do ślubu daleko... a w Twoim wieku bawiłam sie na koncertach i szalałam po dyskotekach, nawet mysl o slubie przez najmniejszą komórkę mózgu mi nie przeszła:-)

weź się w garść dziewczyno- za 5 lat wszystkie te piękne zdjęcia znikna, a zastąpi je czara goryczy. Jesteś za młoda by myślec o petaniu się węzłami małżeńskimi- korzystaj z życia:D

22 lata ! przeciez mloda jestes jeszcze.. nie ma sensu sie do niczego zmuszac i wpadac w kompleksy 'bo inni'. wiele z tych par sie rozwiedzie, zobaczysz. a ty sie do niczego nie zmuszaj, bo zle skonczysz.

Gość Drlublin
To po co tam włazisz? Idź szukać chłopa.

Gość jestem w dołku
Wiem, że tak pięknie to tylko jest w dniu ślubu i na zdjęciach, ale chyba coś musi w tym jednak być skoro ludzie się pobierają. Boję się, że będę w przyszłości wykształconą, dobrze zarabiającą, ale mega samotną osobą, tudzież "zgorzkniałą starą panną". Może coś w życiu mi się uda, ale nie będę miała sięz kim dzielić swoimi sukcesami:(

Gość tygrysica-kocica
ja mam prawie 27 i dopiero od niedawna mysle na powaznie jak ma wyglasdac, jak to bedzie byc zona itd. w Twoim wieku daleko mi bylo od slubu. ojjj daleko. Moj kochany ma prawie 23 i wiesz to na pewno nie czas na slub. samo przyjdzie - nic na sile. o nk jest wkurzajaca - takie chwalenie sie wszystkim, slub na pokaz - tego chcesz?!

Gość Żelazo
Jesteśmy w dołku ... Do santa cruz wioda drogi cztery ta kwestia wiedzy jest, a ta druga wiary do santa cruz wioda drogi cztyry a to jest domena doktora yry glod jest silny, ale stan stabilny oczy widza, silna reka, pamietaj zelazo nie kleka!

Gość RóżaBezKolców
Tez mam 22lata, brak chlopaka i mam mdlosci na widok szczesliwcyh, zakochanych par ktore pokazuja swoej zdjecia ze slubu na NK albo fotce.pl:( Czuje sie wtedy okropnie samotna, nieszczesliwa, po prostu im wszystkim zazdrosczę tego szczescia:/

22 lata i już chcesz być mężatką??? Dżizas!!! :-D Ja mam 28, a z pewnością do tego mi nie śpieszno - mam inne priorytety :-)

Gość jestem w dołku
Pewnie macie rację, to znaczy na pewno ją macie. Dzięki za te słowa. To nawet nie chodzi o ślub, ale o bycie z kimś tak po prostu, a ja najwyraźniej nie potrafię.

Gość traalalallalalal
nie ma czego zazdroscic.luzny zwiazek ok ale slub mnie przerasta:D

jestem w dołku- mówisz tak jakby cały swiat kobiety kręcił się okół męskiej dupy- rozwijaj się, miej pasję, na tym etapie powinnas się bawić towarzystwem mężczyzn a nie szukac związku do grobowej deski:) skup się na sobie, sam się znajdzie;)

Gość arramandda
A tam, ja mam faceta, a tez nie mogę siebie nazwać szczęśliwą....

Gość tygrysica-kocica
luźny czyli jaki...?

Gość i co z tego bleeee
że na wsiach? tekst miał służyć podkreśleniu, że wieś jest czymś gorzszym?

Gość to nie chodzi o wyjście za mąż
tylko o to, że tamci mają kogoś do kochania i kto ich kocha, a autorka nie. I to najbardziej boli.

"to nie chodzi o wyjście za mąż " oczywiscie, że chodzi :D kobieta bez wklejonych 764 zdjęć ze ślubu w profilu naszej klasy jest w oczach kolezanek przegrancem życiowym... ewentualnie moglby to zrekompensowac profil ze zdjęciami z facetem i jego wypas furą... ale tutaj i tego brak, wiec czarna rozpacz

Gość to nie chodzi o wyjście za mąż
komiczne - nie, to nie o to chodzi. Temat nie jest mój, ale rozumiem autorkę, zresztą sama to wyżej napisała. Ja nie chce nigdy wychodzić za mąż, a jednak łapię dołki na widok zakochanych, bo brakuje mi stabilnego związku. Widać nie wszystkie kobiety widza się w marzeniach w białej kecce rzucające welonem w publikę...

22 lata???? :D jak ja miałam 22 lata - to był: środek studiów, balangi, koncerty, piwo, dziki wyjazd na Krym z ekipą, a nie jakieś smęty o białych sukienkach :D :D :D teraz mam 25 lat i ledwie zaczynam myśleć o jakimś ślubie, ale to na zasadzie bardzo dalekiego, niesprecyzowanego planu ;)

Gość ja mam 29 lat
na naszej klasie 9o% ludzi jest po ślubie. Jeszcze 2 lata temu sama miałam doła jak zobaczyłam te statystyczne realia. Jednak nie zalogowałam się do naszej klasy z niechęci do pozerstwa jakie tam widziałam. Odniosłam wrażenie że ludzie tam zalogowani wcale nie potrzebowali się odnaleźć po latach tylko pokazać się, dowartościować, zabić szkolne kompleksy. W każdym razie odniosłam wrażenie że nie potrzebują kontaktu na żywo a wystarczą im jedynie wirtualna obecności i zdjęcia dawnych znajomych niczym znaczki w klaserze. No ale skoro po szkole nie czuliśmy potrzeby się spotykać to czemu teraz mielibyśmy ją czuć ? Obecnie jestem rok po ślubie i powiem wprost, że nie jestem z tym szczęśliwa. To znaczy nie mówię że wcześniej byłam super happy ale po ślubie moje życie zmieniło się na gorsze i gdybym cofnęła czas to chyba nie wyszłabym za mąż, w każdym razie nie za tego człowieka za którego wyszłam, bo dopiero po ślubie na człowieka przychodzi otrzeźwienie i spojrzenie na nagę prawdę życia. Musi zapomnieć o sobie o swoim świecie tylko poświęcać się dla drugiego i niekoniecznie otrzymując za to miłość czy szacunek. Jednak nie ukrywam że presja rodziny i społeczeństwa jeśli chodzi o wyjście za mąż w ogóle to jest ogromna i bardzo natrętna, ponieważ przyjeło się że człowiek nie może żyć dla samych przyjemności i dla samego siebie, lecz dla innych i w dodatku stare panny są postrzegane w kategoriach że nikt ich nie chciał i politowanie. Ja jedyne co mam z tego ślubu to to że się wszyscy ode mnie w tej dziedzinie odpierdolili, ale niestety teraz przypierdalają się w innej dziedzinie a mianowicie że czas na dziecko itp. I ja tu nie mówię już nawet o rodzinie ale nawet o presji psychicznej ze strony w pół obcych ludzi z pracy i to wielu ludzi! Te wprost pytania lub aluzje są już po prostu normą. Dobijające jest to wszystko. Naprawdę.

Gość vbsdff
Zgadzam się z osobą z postu powyżej mam prawie 28 lat w październiku będzie rok od ślubu. Dobrze nam się uklada, jest ok. Z tym że tak jak pisała osoba przede mną ta presja społeczna po ślubie na dziecko, coś strasznego, a najdziwniejsze jest to, że to tworzą znajomi w naszym wieku i młodsi, jakaś dalsza rodzina, bo jakby rodzice to to normalne, ale właśnie nie, to głównie obcy ludzie. Do slubu dojrzewałam długo, teraz z dzieckiem jest tak samo, no ale ludzie tego nie rozumieją, no bo przecież za 2 lata będę miała już 30 lat...