Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kropla bez kituu

Dobre przykłady mieszkania u teściów i rodziców

Polecane posty

Gość Kropla bez kituu

Wiem że podobne tematy krążą ale zastanawiam się czy znacie jakieś dobre przykłady mieszkania u rodziców. Ja znam jeden, moja kuzynka ale ona dopiero po przeprawie z teściową miała tą korzystna sytuację, kiedy teściowa zrozumiała że ciężko jej będzie sobie dac radę jak syn z synową się wyprowadzi.

Gość okularnica.....
znam co najmniej 2.

Mój mąż się z moim tatą świetnie dogaduje. Razem sobie grzebią w garażu, oglądają tvn turbo i discovery, komentują strategię aliantów podczas IIwś, jest dobrze:)

Gość Kropla bez kituu
No właśnie, słyszałam ze córka z matką sie dogada i zięć z teściem też ale juz synowa z teściową to już inna bajka. Mam teraz mały problem i musze przez 2 miesiące zamieszkać u teściów dlatego sie dopytuję. Chociaż myślę że jesli zamieszkam na ich warunkach jako gość tam to raczej nie powinny sie wielkiego stać. Moja kuzynka dogadała się z teściową dopiero jak zaistniała groźba że sie wyprowadzą, a teściowa trochę chora więc stosunki z jej strony sie trochę poprawiły i głównie to było kluczem do porozumienia.

Gość czarna koala
ja znam całkiem sporo takich przypadków. "No właśnie, słyszałam ze córka z matką sie dogada i zięć z teściem też ale juz synowa z teściową to już inna bajka." a pomyślałaś czy sie dogada zięć z teściową? :D bo mam wrażenie że się cały czas pomija ten BARDZO istotny aspekt konfiguracyjny...

Gość julia.a
ja znalam taki przypadek wiele lat pieknego wspolnego pozycia, ona, on i tesciowa (jej matka). do czasu az nie wybuchla bomba. okazalo sie ze przez lata w tym domu naroslo tyle zlosci i wzajemnej goryczy, ktorej nikt nie dawal upustu, ze o malo co nie skonczylo sie tragedia rodzinna. stanelo na tym, ze mamusia sie wyprowadzila, wtedy sytuacja sie unormowala.

No to mi sie przypomniało coś takiego. Po ślubie młodzi zamieszkali w domu rodzinnym młodej, razem z teściami - rodzicami dziewczyny. Teściowa ciągle powtarzała: zięciu mój kochany, ja na was ten dom przepiszę, będziecie sobie tu gospodarować, wszystko dostaniecie, itede. No to zięciu - obrotny chłop - wziął się już za remont. Wyremontował, pomalował, nowe podłogi, okna - wsio, a każdy kto mieszka w domku, wie ile to roboty, zwłaszcza jak się wszystko robi samemu. Instalacje powymieniał, na rurki miedziane, full wypas. Nagle tesciówce się odmienilo i przepisała dom na inną swoją córkę. Tamta dostała chałupę świeżo wyremontowaną;) Któregoś weekendu teściowie wyjechali an wesele. Gościu który zrobił ten remont, pousuwał wszystko: zdjał panele, baterie w łazienkach, powykuwał rurki ze ścian, wszystko. Sprawa skończyła się w sądzie:-D Lepiej nie wierzyć tesciowej;)

Gość ytutykiykl
o kurwa ale czad dobry zieciu , miał wenę:D

laura hahahaha dobre dobre. ja ze swoimi teściami zyje dobrze.. jak ich widze ra w tygodniu, przewaznie w soboty, wtedy ok. ale swoje przeszłam z nimi i mam zajebisty dystans. za to moj mąż swietnie dogaduje sie z moim tata i z moja mama tez. ogolnie woli isc do moich rodzicow niz do swoich. bo z moimi da sie zc, imprezowac i wszystko. ale nie zamieszkalabym ani z rodzicami, ani z tesciami. budujemy sie 1km od teściow i juz sie zastanawiam czy to czasami nie błąd!

Zięć od Laury, szacun :D Tak się postępuje z osobami, które chcą wycyckać młodych, którzy patrzą w przyszłość. Byłem w związku, w którym rodzice mojej dziewczyny traktowali mnie lepiej niż ich córkę, więc nie byłoby problemu z zamieszkaniem z nimi.

Moi teściowie to spoko ludzie, ale uważam tak, bo mieszkają 20 km ode mnie:-D Wiem, że gdyby przyszło mi z nimi mieszkać na co dzień, pewnie ich drobne, niekiedy dziwne nawyki doprowadziłyby mnie do szału:) Tesciowa prowadzi dom w bardzo taki tradycyjny sposób, tzn sama robi sery, masło, piecze chleb, itd, a ja sobie nie wyobrazam siebie jak np stoję przy jakiejś szmacie i wybieram z niej ser, bo w życiu tego nie robuiłam:-D A ogólnie to bardzo dobrzy, pracowici, spokojni ludzie.

Gość a my z mezem
mieszkamy z tesciami (meza rodzice-my zajmujemy gore domu, oni dol, osobne kuchnie, lazienki, wejscia) i mamy super kontakt. Z mama moge pogadac, sluzy mi rada, ale sie nie wtraca. Wiele razy pomagala mi kiedy chcialam meza do czegos przekonac (zaczynajac od koloru scian po inne sprawy) ;) A tata to taki moj dobry duszek ;) Jak mam problem to ide do niego ;) Jak mi smutno, czy przykro, albo pokloce sie z mezem (nigdy zlego slowa na niego nie powiedzialam przy jego, ani przy moich rodzicach) to tesc jest jak balsam na moje rany ;) Troche dobrej checi z obu stron i wszystko da sie przezyc ;)

Gość Kropla bez kituu
Ja z moimi też dobrze zyje ale to pewnie dlatego ze widzę ich raz na miesiąc, a teraz musiałam się do nich przeprowadzić na 2 miesiące. Przypuszczam że opłacimy im rachunki za ta gościnę a i tak ja zamierzam byc tu gościem i dostosować sie do zasad, więc powinno byc dobrze. Poza tym juz wcześniej widywałam ich dosyć często i nawet pomieszkiwałam tutaj przez okres jakiegos miesiąca z przerwami i nawet było do zniesienia ale nie zawsze było miło, czasem mnie denerwowały jakieś teksty teściowej a męża denerwowała ciagła kontrola, co robisz kiedy wrócisz, po co idziesz itp. W sumie to mnie tez trochę ciekawi czy układ rodzice i młodzi się udaje i w jakich warunkach, widzę że odpowiedzi niewiele, a jednak inne tematy o rodzicach i o teściach kwitną więc chyba to mówi samo za siebie. Ja już miałam próbkę mieszkania z teściami i stwierdzam że bardziej ich lubię jak z nimi nie mieszkam