Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kampania reklamowa

rak piersi-babcia umiera co robic, jak jej pomoc

Polecane posty

hej moja babcia umiera na raka piersi-lezy, nie potrafi wstac, ma strasznie bolaca, cieknaca rane-pielegniarka chodzi tylko raz dziennie-jak jej pomoc-czy sa jakies oddzialy paliatywne?nie moge patrzec jak sie meczy

Gość ktossssia
słyszałam coś o plastrach przeciwbólowych- są drogie ale skuteczne, zapytaj w aptece. Bardzo współczóję- trzymaj się dzielnie

Gość w warszawie na ursynowie
niedaleko centrum onkologii jest hospicjum onkologiczne...

Gość ktossssia
współczuję- przepraszam

Gość fbgfn
niestety ale tak juz jest, na rany popytaj w aptece plastry na odlezyny, niech lekarz przepisze mocniejsze leki

Gość na Kafe znajdziesz paliatywny
Taaa, na Kafeterii jest oddział paliatywny :-O To chyba oczywiste, że taki oddział musisz szukać w swojej okolicy, no chyba, że zamierzasz babcię wysłać na paliatywny do Przemyśla mieszkając w Szczecinie?

Gość fbgfn
a zamiast oddania babci to moze sami sie nia zajmijcie?

no tak tylko jest problem-tata prcuje, mama tez, ja tez, jest jeszcze ciocia ale ona mieszka dalej i jak stwierdzila-paliwo jest drogie ;/ zajmuje sie nia kiedy moge, poszukam o tych plastrach

Gość merkabo masz rację sa
ośrodki terapii gersona... ale obawiam się, że nawet natura w takim stadium może być niewystarczająca :( a lekarza zmienić, leczy się bez względu na wiek...

Gość frufru
"ktossssia - słyszałam coś o plastrach przeciwbólowych- są drogie ale skuteczne, zapytaj w aptece" owszem sa skuteczne, ale są NA RECEPTE i jestem pewna że babci ze względu na nowotwór już dawno je wypisano... opieka nad osobą umierającą, zwłaszcza na nowotówr, w warunkach domowych jest bardzo ciężka - w domu nie mamy dostępu np do środków przeciwbólowych w postaci wlewu dożylnego, a takie dzialają najszybciej. ośrodek opieki paliatywnej jest bardzo dobrym rozwiązaniem, o ile nie potraktujecie tego jako rozwiązania doskonałego i nie zapomnicie o babci. trzeba ją bedzie często odwiedzac, jak najczęsciej... to i tak nei bedzie długo trwało...

Gość plastry są darmowe
oczywiście muszą być przepisane przez lekarza. Ale nie zawsze pomagają. Doskonale rozumiem, że opieka w domu nad chorą osobą może być niemożliwa - miałam taką sytuację. Może zastanowiłabyś się nad hospicjum?

Gość frufru
myślimy że niedługo.

Gość plastry są darmowe
Zawsze krócej iż się człowiek liczy......

Gość plastry są darmowe
niż*