Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość złaaa//

czy ktos mi powie o co tu chodzi prosze!!!

Polecane posty

Gość złaaa//

dziewczyny powiedzcie mi czy w czasie ciązy zus płaci 100% jestem w 5 miesiacy ciaży . Szef mi dawał przez pierwsze 2 mieisiące jak bylam na zwolnieniu i to na dodatek nie cłą pensje zawsze to było 700 zł lub 800 w tamtym miesiacy pierwszy raz dostałam od ZUS i to na dodatek zamiast 100% czyli 1100 zł to dostałam ponad 700:( o co tu wogóle chodzi bo juz nic nie rozumiem

Gość MonikaKow
Również jestem na zwolnieniu i ZUS wypłaca mi cała pensje. Z tego co sie orientuje to jest to 100% tylko, że ta kwota to jest wyciagnieta jakas srednia z 12 miesiecy... Ja tez kazdego miesiaca dostaje coraz mniej kasy...

Gość ja też tego nie rozumiem
Nie wiem jak to jest, czy to faktycznie jest średnia z 12 mcy i co się w nią wlicza? Ja dostaję od ZUS tyle ile mam w umowie o pracę, czyli 100% gołej pensji bez premii. Średnia z 12 miesięcy wychodzi mi dużo większa, bo przez ponad pół roku dostawałam premię ponad 500 zł.

Gość a ja tez mam pytanie
to w taki razie jak wypłacany jest urlop macierzyński????

Gość złaaa//
w takim razie najlepiej jecha do Zus i sie dowiedziec dlaczego tak a nie inaczej;/

Gość ja też tego nie rozumiem
Nie pojadę, muszę leżeć :(

Gość DuoMama
zus wypłaca średnią z ostatnich 12 miesięcy przepracowanych. Ja miałam fart w zeszłej ciąży bo w ciągu 12 miesięcy pracy dostałam 2 razy premię w wysokości większej niż 2 pensje i to mi się tez wliczyło do średniej. Co miesiąc dostawałam o 500zł więcej niż wynosi moja pensja :-D Teraz jestem w drugiej ciąży ale już takiego farta nie mam :-( Ale i tak dostaję 100%.