Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Malowinka

Kolor pokoju dla 8 letniego syna?

Polecane posty

Gość Malowinka

Ostatnio postanowiliśmy z mężem zrobić naszemu 8 letniemu synowi prezent i przemalować jego pokój :) Ponieważ wyjechał na tygodniowe wakacje mamy czas tylko nie możemy się jakoś zgodzić co do wyboru koloru farby :( Ja chciałabym wymalować go na niebiesko a mąż na brzoskwiniowo (dla mnie to dziewczęcy kolor)! Jakie pokoje mają wasi synowie? Może doradzicie coś ciekawego?

Ja planuję dla maluszka pomalować pokój na zielono- fioletowy. Mam jeszcze kilka pomysłów- bordo-beż, turkus-brąz albo turkus-kawa z mlekiem, błękit-kawa z mlekiem. Ja lubię nietuzinkowe połączenia kolorów, ale to zależy od gustu. Moze po prostu pomalujcie na ulubiony kolor waszego dziecka.

niebieski, albo pistacja, odcien zieleni. Brzoskwinia moze wpadac w róz w odpowiednim swietle, takze nieryzykowałabym

synek raczej nie ebdzie zadowolony jak wymalujecie mu pokoj tak jak wam sie to podoba :/ jest juz na tyle duzy ze chyba ma jakies zdanie, chyba ze wiecie jakie on lubi czy nei lubi kolory i dopasujecie sie pod tym wzgledem, ja bym mu pozowlila wybrac samemu, ewentualnie doradzila synowi by dobra decyzje podjał... chcialabys zeby ci np tesciowa pomalowala mieszkanie jak bedziesz na wakacjach? to pokoj twoejo syna i to on ma sie tam dobrze czuc i jemu sie ma podobac a nie kolezankom z kafe :D ale to moje zdanie moj synek jak sie urodzil miala rozowy pokoj bo taki zastalismy w nowym domu, potem mial jasnozielony a teraz ma turkusowy, ale on ma 1,5 roku wiec ja zadecydowalam, na pewno jak bedzie starszy to sam bedzie sobie wybieral kolory, poza tym skad pomysl ze brzoskwiniowy to dziewczecy?

moze zamiast standardowego bialego sufitu, stwórzcie mu piekny kosmos... Na allegro poszperaj, jest wiele szablonów, moze znajdziecie jakies zgodne z jego zainteresowaniami, wtedy i kolor sie dobierze

Gość mysle ze najlepiej bedzie jak
syn sam sobie wybierze kolor. Ja decydowalam sama co bedzie w moim pokoju i jakie kolory, w koncu to ja w nim przebywac bede.

Gość mysle ze najlepiej bedzie jak
znaczy w przeszlosci... Moje dziecko jeszcze nie ma swojego pokoju ale jesli bedzie mialo to rowniez samo zecyduje ;)

Gość aaaaggf
Niech synek sam sobie wybierze kolor. zabierzcie go do sklepu i niech poogląda palety kolorów. Mysle ze to najlepszy pomysł a nie stawiac go przed faktem dokonanym.

Gość Malowinka
Kiedy właśnie nam chodzi o to żeby zrobić mu niespodzianke a nie zabrac go do sklepu żeby wybrał sobie sam. Wiem że bardzo lubi wszystkie odcienie niebieskiego bo takie ubrania sobie zazwyczaj wybiera i dlatego chciałam aby jego pokoj byl niebieski ale podsuneliście mi kilka fajnych pomysłów i połączeń kolorów :)

Gość muzyka gra
ja pokój dziecka mam zamiar malować na zielono- żółto bardzo podoba mi się ta kompozycja

Daj mu ładny niebieski, coś pod kolor jego ulubionych ciuchów i na 100% trafisz w gusta :) Proponuję dorzucić jeszcze gwiazdki świecące w ciemności na suficie i na ścianach i dzieciak ocipieje z radości jak wróci. Takie gwiazdki można kupić na allegro bez problemu, jak również inne wzory - "ładują się" w dzień światłem słonecznym, a potem oddają to światło przez parę godzin po zmroku.

Gość uyrk68l7
Mój syn sam wybrał sobie kolor żółty - bardzo ładny. Do tego ma zielone dodatki typu dywan, koc, kosze na zabawki, zasłony itp, no i powieszone kolekcjonowane przez niego miecze :)

Gość ModliszkaP
a mój syn wybrał sobie kolor pokoju czerwono złóty i muszę powiedziec że wygląda to rewelacyjnie! Czerwono żółte ściany z różnymi dodatkami, zabawkami w różnych odcieniach żółtego, dywan i zasłony w kolorze krwistej czerwieni, może to brzmi dziwnie ale pokój jest na prawdę żywy i wesoły :)

A co powiesz na szarości? Teraz bardzo modne i można świetnie dodatki dobrać. Wejdź na stronę ikei i tam są fajne mebelki idealnie pasujące do szarości ścian.

Gość Kolorowanka1234
A moj syn sam pomalował sobie pokój:) daliśmy mu do rączki pędzelek, farby i zupełną dowolnosc :) Nie uwierzycie co z tego wyszło :) Mysle ze takiego pokoju jak on ma nie ma nikt :) Wybral takie kolory jak niebieski, zołty i pomarańcz, bylismy na prawdę zaskoczeni efektem :)