Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

xmadziuskax

Nauczyciele osob, ktore oblaly mature, powinni miec odebrana roczna pensje

Polecane posty

Ty powinnaś sama sie uczyc...a nie na nauczycieli zwalasz...jak wiedziałaś ze czego nie rozumiesz to było sobie wziac korepetycje

Gość nauczycielka_biologii
I bardzo dobrze,że tyle oblało. Matura znów zacznie mieć znaczenie jakie miała kiedyś, znów zacznie być egzaminem dojrzałości. Pozdrawiam.

Gość lenistwo i brak kompetecji
bo nie udalo im sie zauwazyc jak jeden tlumok z drugim sciaga na klasowkach. albo jak na sile starali sie wyciagnac na ta 2 bo im zal bylo kretyna. a nei powinni fakt. powinni udupic nie puszczac zeby klase powtarzał az sie czegos nauczy. ciekawe co bys wtedy na nich powiedziala. nauczyciel ma za zadanie przedstawic material a pozniej sprawdzic jak go dany delikwent przyswoil. uczyc to sie ma sam!!

Gość nauczycielka_biologii
Niech o "poważnym myśleniu" o maturze świadczy fakt,że aż tyle osób zdaje wos, geografię... Zakładają: mniej materiału, to zdam. Matura to przepustka na studia, a na te wszak nie każdy sie nadaje;)

nie zdala 1/5 a nie 1/4 maturzystów..korepetycje sa drogie i nie wszystkich na nie stac nauczyciel powinien tak tlumaczyc zeby wszscy rozumieli...no i ja sie zgadzam z autorem po premii bym im pojechala

Gość nie nauczyciele winni
tylko tumany, coraz głupsze dzieciaki, które nie potrafia pisać, liczyć, czytać ze zrozumieniem. I nie powinno być poprawek. Oba? To zdaje za rok.

a ja za wypisywanie takich glupot i zwalaniu winy na innych odebralabym wam dostęp do internetu na rok. Uczyć się a nie pierdolić na forach tumany!

w takim razie dlaczego jest tyle tumanów..ktoś ich żle uczy..sami sobie odpowiedzcie kto..:P nikt sam z siebie gupi nie jest, skoro szkołe jakoś skończył

lol to uczniowie zdają maturę a nie nauczyciele jeśli uczeń będzie olewał szkołę to na pewno nie zda nieważne jak by się nauczyciel starał

Tak jasne, tylko nauczyciel do tłumaczenie powinnien miec warunki cisza i skupienie, co ma zrobic jak polowa klasy mysli o niebieskich migdałach albo przeszkadza

a potem tacy maja do nich pretensje jak chcecie miec do kogoś pretensje to do kolegów z klasy

tlumaczyc tak zeby wszyscy zrozumieli? bo jest w klasie jakichs 3 debili i na jeden temat bedzie poswiecał 5 lekcji. a co z reszta? ma siedziec i sie nudzic? skoro przecietny uczen potrafi zrozumiec tzn ze dobrze tłumaczy a ten co nei rozumie musi poswiecic wiecej pracy. czasem wystraczy tylko chciec nie trzeba od razu korepetycji. to raz a dwa...no przepraszam bardzo ale czego tu nie rozumiec chocby ze wspomnianego wosu czy geografii? to jest czysta opisowka. nie rozumiec to mozna ewentualnie matmy czy fizyki, ale z tego co wiem nie trzeba bylo tego zdawac?

ja juz edukacje szkolna zakonczylam, ale nadal sie ucze. Nie zwalajcie winy na nauczycieli, bo gdybyscie chcieli to byscie sie uczyli. A tak, tylko domagacie sie praw, a zadnych obowiazkow. I zawsze ktos musi byc winny. Oto wasza niedojrzalosc.

ja tez juz mam szkole za sobą ale wiem jacy są niektorzy nauczyciele( nie wszyscy) a zreszta problem niezdanej matury najbardziej powinien obchodzic komisje egzaminacyjna ktora przygotowuje ten egzamin..pewnie znowu byly jakies bledy..a co do geografii czy wosu to to sa faktcznie jedne z najprostszych przedmiotów ( rozwiazujac zadania z mapka z geografii mozna uzyskać 30 %)

o jezu ale co to znaczy ze "wiadomo jacy sa niektorzy nauczyciele"? pewnie ze nei wszyscy sa idealni ale to chyba jest w kazdej grupie spolecznej. jak jeden lekarz zle ci wytnie wyrostek to juz wszyscy sa konowałami i powinni ci sie zrzucic na odszkodowanie? to ze material sprzed reformy sie nei zmienil a na jego zrobienie jest 1,5 roku mniej czasu to wina ministerstwa jest. do nich miejscie pretensje. skargi i zale

Gość Anq25
Dla mnie to sa jakies zarty ze ktos nie umie sam usiasc na d...i sie nauczyc do matury...przeciez z j.p czy innych przedmiotow humanistycznych nauczyciel nic wiecej nie zrobi niz przeczyta fragmenty podrecznika...zadnej filozofii nie ma w tym. Gowniarstwo teraz liczy na marne 30%...Co to jest 30% ? to jest nic! za duzo wiesniakow do LO przyjmuja. Powinni przywrócic wymagane 50% ...to i tak jest malo! Potem taki debil ledwo zda mature na 30% i pojdzie na prywatne zaoczne studia do jakiejś pseudo wyższej szkoly...i bedzie mial mgr...chociaz podstaw z LO nie zna....porazka masakryczna....Teraz wine na nauczycieli zwalaja a w ciagu roku ochoczo wykorzystywali kropki za brak przygotowania do lekcji, odpisywali zadania domowe na parapecie...biblioteki polowa uczniów ani razu nie odwiedziła w czasie nauki...PORAZKA. DO LOPATY NIEUKI! Jak nie umiesz sam na 30% napisac to ejstes kretynem i to znaczy ze nie masz miec matury!

Gość brumm
Jak ktos jest tępolem i tumanem to nie wina nauczycilei. Tylko ew, rodziców bo powinni tumana do szkoły specjalnej posłać.

Gość kleo99
Moja mama uczy matmy i im bardziej pewny siebie gnojek ubrany w same firmowe ciuchy i gadzety, tym mniej ma w mozdzku. Gimnazjalisci potrafia nie znac tabliczki mnozenia, nie wspominajac juz o logicznym mysleniu. Oczywiscie najnwowsza komoreczka w kieszeni musi byc:O

Gość Anq25
A tak swoja droga...to ja uczylam sie sama i niepotrzebni mi byli nauczyciele. Równiez w LO. Dostawałam wykaz programowy i raz na pol roku szlam zdawac egzaminy z calego semestru. Mature zdalam na 5 rowniez z matematyki, ktorej glownie sama uczylam sie ze skryptów, tablic. jedynie z czego mialam pomoc to z jezyka angielskiego...no tego to akurat trudno sie samemu nauczyc bez konwersacji. Dostalam sie na dzienne studia na uniwerku. skonczylam je w terminie z bdb i tytylem mgr. Dla siebie samej skonczylam studium tez z wyroznieniem. Rowniez w systemie co pol roku egzamin. Bralam wykaz tematow i szukalam informacji w ksiazkach, skryptach itp.... Wiec nie zwalajcie winy na nauczycieli...sami sie nie uczyliscie...jakos byli uczniowie tych samych nauczycieli co zdali bdb...wiec to jest kwestia waszych malych móżdżków...i tak jak wspomnialam wczesniej...brakuje ludzi w fizycznych zawodach...wiec proponuje kurs bhp zrobic i do pracy!

Gość stary piernik
..moim zdaniem dzisiejsza matura jest najprostszym egzaminem świata i wystarczy parę szarych komórek żeby ją zdać...

Gość MorrrdoTyMoja
Pieprzycie trzy po trzy a uczyć sie nie chciało :classic_cool: