Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

malaczerwona

Nagłe odstawienie Yasminelle.

Polecane posty

Witam wszystkich Mam taką dziwną skomplikowaną sprawę. 27 kwietnia zaczęłam pierwsze opakowanie Yasminelle. Miałam plamienia przez całe opakowanie po czym 4 dnia po skończeniu dostałam krwawienia. Drugie opakowanie zaczęłam 25 maja i wzięłam tylko 7 tabletek gdyż wylądowałam w szpitalu z odwodnienia. Ostatnią wzięłam w niedziele 31 maja. W czwartek 4 czerwca dostałam plamienia, takiego samego jak po 21 tabletkach. Starałam się iść do ginekologa i prywatnie i do przychodni. Starałam się przez dwa tygodnie. Niestety nigdzie nie było albo terminów albo lekarzy. Więc moje zapytanie brzmi. Dzisiaj jest 28 dzień cyklu. Jak długo może mi się wydłużyć czekanie na krwawienie skoro normalnie miałam co 30 dni? Liczę na szybką odpowiedź.

Gość joojjj
bardzo długo - przy takim odstawieniu namieszałaś z hormonami i okres może pojawić się teraz, za pare dni albo nawet za 3 miesiące.. nikt ci nie powie nawet gin jak ci organizm zareagował na takie wahania hormonów - poprostu żyj normalnie i czekaj ... i następne okresy po tym też pewnie będą niereguralne więc się na to przygotuj

ale wiesz, w sumie wzięłam tylko jedno opakowanie i mój organizm jakoś nie specjalnie do tego przywykł.

mimo wszystko masz namieszane, w końcu hormonów nie bierze się na zapas, przyjmujesz tabletkę i po określonym czasie ich stężenie w organizmie wzrasta, później musisz je utrzymać na odpowiednim poziomie kolejnymi tabletkami. to indywidualna sprawa, kiedy się okres pojawi, czekaj.

a jeśli się nie pojawi [ do ilu dni czy tygodni ] powinnam pójść po tabletki na wywołanie okresu?

Gość joojjjjj
luteina i tak ci wywoła okres chemicznie a nie z owulacji itd i następny też może być różnie więc poczekaj narazie