Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mielo

Moi rodzice nie chcą płacic alimentów twierdzą że to moja sprawa

Polecane posty

Gość mielo

Nie rozumiem ich, dlaczego oni nie znają swoich obowiązków wobec swoich wnuczek. Mam dwie córeczki, obie dziewczynki urodziły się w tym samym czasie, z dwiema różnymi kobietami. Mam 24 lata i jestem zmuszony płacic po 600 zeta na jedną i drugą córke. Proponowałem własnym rodzicom by płacili za mnie, bo mnie na życie nie starcza. Myślałem jeszcze o tym by moja siostra dawała za mnie pieniądze, ale ona też wychowuje samotnie dziecko bez ojca, nie dostaje żadnych alimentów, więc boje się idź do niej z tą propozycją. Proponowałem to najstarszemu bratu ale on mi powiedział że może mi tylko raz pożyczyc, na to bym zapłacił, ale dalej mam sobie z tym radzic sam, cytuje to co on powiedział ,,zrobiłeś dzieci to teraz masz obowiązek je utrzymywac'' powiedział mi że to nie jego problem. Rodzice pomagają mojej siostrze przy dziecku, więc myślałem że skoro jej pomagają w wychowaniu to mnie pomogą w płaceniu alimentów. Owszem gdy moje córki idą do nich w odwiedziny to wtedy wszystkie wnuki traktują równo, ale wszyscy w rodzinie twierdzą że to ja powinnem płacic a oni nie mają obowiązku tego robic. Nie rozumiem ich podłości wobec mnie, ja do ręki zarabiam 2600 na miesiąc i prawie połowe z tego trace. Oczywiście płace, ale to i tak za dużo jak dla mnie, z córkami spotykam się co trzy dni, a nawet i częściej. Matki dziewczynek też idą do mnie, a nie do nich, nie umiem sobie z tym poradzic. Płace ale mało mi z tego zostaje na życie, na dodatek mieszkam z rodzicami, nie płace rachunków w przeciwieństwie do swojego rodzeństwa która również tam mieszka. Ale 1400 to troche za mało jak na 24letniego chłopaka.

Gość to i mają racje

Zrobiłeś dzieci to teraz je utrzymuj i wychowuj. Bo ty jesteś nieodpowiedzialnym facetem który widocznie myśli penisem a nie głową

Gość ytjtyjnytjn
jestes jebnięty:/ matka z ojcem mają płacić za ciebie alimenty ??? mało swoich wydatków mają?? mam nadzieje że to żarty bo jesli nie to jesteś załosny:/

Gość la mam ba P
Czytam i uwierzyc nie moge. Brat ma racje. Trzeba placic za bledy. Nawazyles piwa teraz je wypij . Mowisz zarabiasz 2600 a na dzieci idzie 1200 ... Moj ojciec zarabia 1400 i ma na utrzymaniu 4 osobowa rodzine , nie jestes w jakiejs strasznej sytuacji... I rodzenstwo ma racje z jakiej paki ma placic za twoje bledy albo rodzice...

Gość kiiffhjjjm
dobry jestes.Moj były ma 2 dzieci.1 DZIEcko z 1 zwiazku i na nie placi 300zł miesiecznie.Ateraz ze mna ma 2 dziecko i na moje dziecko nigdy nawet grosika niedał.

Gość halinkkkkkkaaaaaaaaaaaaaa
Czlowieku uderzyles sie w glowe? Masz dzieci, 24 lata, prace i nadal wymagasz od rodzicow pieniedzy? Powinienies byl sie wstydzic.

Gość mysle ze to
prowokacja bo jak sie czyta az sie wierzyc nie chce, ewidentnie ktos sobie jaja robi

Gość mielo
Przecież chce je utrzymywac, ale troche trace pieniądze. Za mało zarabiam, prosiłem tylko rodziców by płacili za mnie, po prosiłem o to brata ale on mi powiedział że to nie jest jego problem. Zastanawiam się jeszcze nad siostrą by płaciła za mnie, bo ktoś musi to robic, ona zarabia więcej ode mnie, ale ona pewnie się na to nie zgodzi. Prosze udzielcie mi rady, jak mam przekonac rodziców by poznali swój obowiązek płacenia. Rodzina wypomina mi wszystko, mówią mi wręcz że to ja jestem na ich utrzymaniu, nawet to że jem za ich pieniądze.

Gość ale nudna i kiepska
prowokacja. A jesli to prawda to jesteś poje*any

Gość Jak mieszkasz
z rodzicami to nie masz zadnych wydatkow haha:) oni cie jeszcze karmia i pewnie mama pierze twoje ciuchy, trzeba bylo myslec zanim gacie zdjales

Gość a propo
nie wierze ze to prawda, wymyslil kretyn z nudow temat i sie cieszy

Gość fgfdfd
"Moi rodzice nie chcą płacic alimentów twierdzą że to moja sprawa" kurwa a czyja????????? oni te dzieci zrobili???? nienormalny jestes...

Gość la mam ba P
nie otrzymasz takiej rady bo nikt ci nie pomoze jak widzisz wszyscy sa przeciwko tobie. smieszne to do czego dazysz i nikt nie ma obowiazku placic za ciebie siostra ma swoje zycie i niech inwestuje we wlasne dziecko , trzeba bylo dzieci nie robic teraz bys nie mial problemu to zalosne ...

Gość obowiazek placenia
MASZ TYLKO TY! nikt wiecej, oni tych dzieci nie splodzili to jest kupa kasy i chyba ci sie cos pomieszalo w glowce, gadasz jakbys byl uposledzony, ty bys bratu placil alimenty? juz to widze

a po co ktos ma płacic za to ze myslisz choojem zamiast głowa ???? jak ja bym był twoim rodzicem to dostałbys odemnie za darmo po mordzie i kopa w dupe na dowidzenia. A tak musisz wypic to piwo i to sam

Gość mielo
Rodzeństwo zarabia lepiej ode mnie, to co ja zarabiam to są jakieś marne grosze. Inne było by wasze podejście do tego gdyby to komuś z was się przytrafiło. Rodzice czasem sami coś od siebie dadzą moim córkom, ale tylko wtedy gdy one są u nich. Ale o alimentach, by oni płacili to mowy nie ma, rodzice i rodzeństwo cały czas mi wypominają że na nich szerują i jestem pasożytem, żebym w końcu miał jakieś rachunki do płacenia w domu. Chce tylko by moje córki miały dobre życie, i by moi rodzice mi w tym pomogli.

ty ośle niepasteryzowany... nikt nie jest matką teresą z kalkuty myslisz ze kogos to obchodzi ze zarabiasz marne grosze i jestes kundlem z powdinietym ogonem... a jak nie było dzieci to byłes maczo kasanową z kompleksami... narozrabiales to nie licz na pomoc (chyba ze znajdziesz takiego łośa)bo to ze sa rodzina nie znaczy ze maja obowiazek pomagac ci w tak zalosnej sytuacji, niestety dla ćwoków życie bedzie zawsze brutalne

Gość la mam ba P
nie maja prawa i nie ciagnij tego tematu bo nikt ci nie pomoze, mi na twoim miejscu bylo by wstyd wogole takie cos pisac ! Cholera facetem jestes miej HONOR a nie żebrzesz!

Gość ej mielo ja
zarabiam 1600 zł - ty zarabiasz więcej ode mnie - zapłacisz moje alimenty proszę? :)

Gość mielo
Z tego co mi wmawiali od urodzenie to to, że jesteśmy rodziną i możemy wzajemnie liczyc na swoją pomoc. Z tego co teraz widze to rodzina nie okazuje mi należnego szacunku. Owszem może zachowałem się nie odpowiedzialnie, skoro zrobiłem dzieci ale wtedy akurat miałem 17 lat więc rodzice do matury płacili za mnie, po maturze już musiałem idź do pracy i zostałem zmuszony by zarabiac nie tylko na siebie ale i na córki. Zawiodłem się na swoich rodzicach, liczyłem że bedą mieli więcej życzliwości do tego by chodziaż połowe za mnie płacili.

Gość cvcvcvcvcvcvcvcvcvcvcvcvcvcvcv
ej ty dzieciorobie ile corki mają lat? p.s. trzeba bylo wyjmowac kutasa i nie spotykac sie z dwoma na raz :D:D ale cyrk

Gość PROWOKACJA BEZNADZIEJNA
aż dziw, że ktokolwiek się na to nabrał

Gość la mam ba P
POPIERAM RODZICOW < BRATA I BYC MOZE SIOSTRE KTORA SIE DOWIE O TWOIM POMYSLE I ZAPEWNE NIE ZGODZI

Gość xxz
palant z tej reszty odłóż na trumnę jak ci żle.kup se sznurek i powieś sie na suchej gałęzi nad głęboką wodą.jak sie nie powiesisz to przynajmniej utopisz.zakichany pępek

Gość J_Lo
nie to musi byc prowokacja, takie czuby nie chodza po świecie!! chyba :O Zrobiłęs dzieci bezmózgu to teraz na nie płac, Twój ojciec powinien wziąść pacha i wpierdolic Ci jak małemu gówniarzowi, nigdy nie płaciłabym alimentów za swoje dzieci, masz dzieci to je utrzymuj, chciało sie bawic to trzeba było tych dzieci nie płodzić, a teraz płac nawet gdybyś miał oddac na to całą swoja pensje