Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marysia się pyta

czy badanie KTG pokazuje skurcze?

Polecane posty

Gość Marysia się pyta

mam pytanko jak w temacie czy badanie KTG pokazuje skurcze? Jesli tak to co wówczas widac na zapisie? Pytam poniewaz byłam dzis na KTG (41tc) i lekarz tylko powiedzial ze nic nie widac, wszystko ok, ja z niesmiałaości nie wnikałam, ale sie teraz zastanawiam ze gdybym miała skurcze to oprócz tej lini na zapisie takiej łamanej to co by było widac? Jakies duże skoki czy jakas druga lkinia? dzieki :)

Bo ktg nie pokaże Ci skurczów jako takich porodowych, tylko każde, nawet te przepowiadające.Ja toko miałam na 120% a nie były to skurcze porodowe. Miałam regularne.

Gość Marysia się pyta
ale co wtedy było widac na zapisie? Były dwie linie? Bo na moim jest jedna

Są dwie linie. U mnie na górze było serduszko, na dole papieru moc skurczy w procentach. Dodam tylko, że te przepowiadające miały ok 100, a właściwe w trakcie porodu tylko 30. Oczywiście te 30 były bardzo bardzo mocno odczuwalne w przeciwieństwie do tych 100.

Gość Marysia się pyta
hmm, czyli u mnie zarazie nic ile jeszcze bede czekac :( a czy moze byc tak ze KTG nie pokazuje zadnych skurczy a poród moze się szybko odbyc? Miał ktos tak moze?

zdarza się że ktg nie pokazuje jeszcze skurczy a za kilka godzin te skurcze juz sa. w porodzie malo co da sie przewidziec:)