Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lindiss

Udany związek-jak go budować, wzmacniać i rozwijać?

Polecane posty

Gość lindiss

Bycie z kimś to sztuka, to ciągła obawa o to, żeby nie zniszczyć i nie zaprzepaścić tego co tak ważne-wzajemnej miłości, szacunku i zaufania. Jakich nie popełniać błędów, jak budować wspólne życie, aby związek sie rozwijał ,kwitł i abyśmy trwali w nim w szczęściu i radości?:)

Gość lindiss
Zapraszam do dyskusji wszystkie sparowane kobiety.:)

Gość lindiss
A może znacie dobre ksiązki, które pomoga nam w budowaniu wspaniałych relacji z naszymi facetami? Dobre rady i Wasze przemyślenia będą cenne dla nas wszystkich:)

Gość magdamagdalenka
no ja też poszukuje dobrej literatury do poczytania na ten temat!

Gość magdamagdalenka
no chyba wszystkie dziewczyny poszły spać:P

Gość bielizniara
moim zdaniem udany zwiazek ma kilka podstaw. szacunek do siebie nawzajem, tolerancja i zaufanie. jesli chcemy zbudowac dojrzaly, trwaly zwiazek musimy nauczyc sie rozmawiac ze soba o wszystkim i akceptowac roznice zdan, nauczyc sie sztuki kompromisu ale tez mowienia nie gdy sytuacja tego wymaga. ja jestem w zwiazku 11 letnim i zdarzylam sie przekonac jak wazna rzecza w zwiazku jest wlasnie rozmowa. w poprzednich zwiazkach byla bardziej uparta, bardziej nastawiona na to co wazne dla mnie niz na to co wazne dla naszego zwiazku i dlatego te zwiazki nie wypalaly. w obecnym staram sie nie podejmowac decyzji sama, staram sie kazda konsultowac z partnerem i widze, ze to przynosi efekty. pozatym wazna rzecza jest dbanie o to aby zwiazek nie wpadl w rutyne:) robienie sobie niespodzianek, zaskakiwanie siebie nawzajem sprawia, ze zwiazek sie nie nudzi i nie przypomina mimo 11 lat starego malzenstwa.