Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość To znak czasów

Czemu stare panny nazywaja sie teraz singielkami?

Polecane posty

Gość To znak czasów

:classic_cool:

Gość WOOOOOOOOOOOW
DO JASNEJ KURWY!!!!!!!!!!!!! CO SIĘ Z WAMI POROBIŁO???? KIEDYŚ STARA PANNA TO BYŁA KOBIETA PRZED PO 40TCE!!!!!!!!!!! TERAZ POWYŻEJ 25 I STARA PANNA!!!!!!!!!!!! LUDZIE KURWAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!! NIE DAJCIE SOBIE WMÓWIĆ TAKICH CHORYCH NIEPRAWDZIWYCH RZECZY!!!!!!!!!!!!!!!

Gość no przestań
ja się nie nazywam ani starą panną ani singielką - tylko wtórną dziewicą :p

Gość To znak czasów
układ słoneczny, chcesz powiedziec ze jestem palantem bo nazywam rzeczy po imieniu? :(🖐️

Gość bo mamy 21 wiek
:)

dlatego ze reprezentujesz ta wypowiedzia zacofana wioche z przed co najmniej 40 lat.kazdy zyje wedlug wlasnych potrzeb,i nie koniecznie musi dostosowywac sie do tak zwanej normy.a tacy jak ty bardzo by tego chcieli.

A co za różnica jak sie nazwie? Wiadomo o jaką przegraną kreaturę chodzi :classic_cool:

Gość To znak czasów
układ słoneczny cos szybko zmieniasz zdanie. W pierwszym poście pisałaś że kiedyś stara panna to była kobieta po 40tce a teraz piszesz że prezentuje poglądy sprzed 40 lat :o Staropanieństwo ci nie służy. Ile masz kotów?🖐️

moze cie zawiode ale pierwszy post nie byl moj.mam psa jesli juz pytasz o zwierzeta domowe.no i jeszcze jedno sprostowanie,bo masz same bledne zalozenia - jestem mezatka.

Pewnie dlatego że nie czują się starymi pannami. Stara panna to świadomość braku perspektyw na odmianę losu. A gdy jest Ci w jednoosobowym stanie dobrze albo gdy zawsze masz szansę na udany związek (a to w dzisiejszych czasach jest możliwe do późnej starości) to jakież to staropanieństwo...?

Gość yes you can on
wstrząs

Gość grajka.......
wg mnie stara panna - to właśnie stan umysłu :-), natomiast singielka - to stan cywilny.

Gość babolek
a od jakiego wieku zaczyna sie staropanirństwo? a konczy bycie singlem? oczywiscie u kobiet, bo faceci to pewnie singlami sa aż do 100 :P

Gość grajka.......
raczej tak to nie działa! Kiedyś kobieta w wieku 30 lat była już na przegranej pozycji (w Lalce Izabela Łęcka miała 26 lat i była uważana za starą pannę). W tej chwili kobiety po 40 rodzą dzieci, wychodzą za mąż jeszcze później, mają romanse - nie czują się staro. Singielka - może źle napisałam, że to stan cywilny. Po prostu dziewczyna-kobieta, która nie ma chłopaka (24 lat), partnera (20 lat), męża (powyżej) :-D

Gość grajka.......
nie ma chłopaka (14 lat) - tak miało być ;-)

Moja nauczycielka miała ulubione powiedzonko „jak grochem o ścianę!” Babolek, staropanieństwo u niektórych zaczyna się zaraz po osiemnastce, u niektórych nie zaczyna się nawet przy setce!

Tak jak ktos napisal stara panna to kobieta w takim wieku gdzie juz ma marrne szanse zeby to zmienic. I nie mowcie mi ze tak super jest byc singlem bo tak sie sklada ze mam w rodzinie paru takowych.Nie wiem czy ktos z was by chcial wiecznie byc wszedzie na doczepke.Jesli komus to odpowiada to spoko,ale faktem jest ze wiele osob jest samych nie z wlasnej woli i wcale nie sa z tego powodu szczesliwi.

Gość babolek
mam za miesiac 30 lat:) nie czuje sie starą panną:P Nie wyglądam na swoj wiek i ciagle zaczepiają mnie gówniarze:P mój przyjaciel;) ma 23 lata:P

Gość a powedz mi
to dlaczego babolek jest sam?

Gość ciesz sie z tego
przynajmniej tez jestes singlem a nie starym kawalerem, to lepiej brzmi:P

Gość babolek
nie jest sam;) ma urocze 23- letnie stworzonko koło siebie;) nikt mnie dotąd nie ujął az tak bym chciała rzucić kotwice na dłużej. ale pewna cyganka powiedzała, ze jeszcze rok max do dwóch i w koncu ksiażątko się pojawi:) wiec czekam... wybralam sobie tymczasem towarzystwo do poczekalni ;) zdecydowanie jestem singlem poki co, a nie starą panną.

stara panna jest sama z przymusu a singielka z wyboru. ja zaliczam sie od pewnego czasu do drugiej kategorii i nie zamierzam przez najblizsze lata tego zmieniac :classic_cool:

Gość lolkaaaaa
a ja nie mam męża, ani nawet faceta na stałe i mam w dupie, czy ktoś nazwie mnie starą panną czy singielką, mam 2 kochanków hahaha, ze 2 razy mogłam wyjść za mąż (tylko po co??), na dziecko mam jeszcze czas, robię co chce i z kim chcę, mam super przyjaciół (i singli, i sparowanych) i nigdzie nie jestem na doczepkę, zarabiam kupę szmalu i wydaję go, na co mi się podoba, a jak się to komuś nie podoba, to może mi skoczyć, hahahaha

Gość wiśnieiczereśnie
byłam, panną, mężatką,jestem rozwódką i singielką więc wiem jak to jest - ze wszystkich "stanów" najbardziej mi się podoba ten ostatni.. aniele co ty chrzanisz o jakiejś "doczepce" - ja wszędzie jestem na pierwszym planie - to inni są doczepką do mnie edziorek, lolka - i git! :)

Gość lolkaaaaa
wiśnie i czereśnie, dokładnie tak! to sfrustrowane mężatki albo faceci, których nikt nie chce tak piszą o nas brzydko, a gówno wiedzą i jedni i drudzy, z całym szacunkiem dla męzatek posiadających dzieci - to akurat szanuję bardzo i podziwiam, bo mi sie nie chce, jestem leniuchem i egoistką i już, hahaha

Gość wiśnieiczereśnie
> lolka ale ja mam także dziecko... jeżeli - jako singielka - cierpię na cokolwiek to nadmiar aktywności, nadmiar wszelkich wrażeń i oczywiście totalny brak czasu.. Jeśli chodzi o pojęcie "stara panna", a zwłaszcza "stara" to jest to tak bardzo względne - są środowiska gdzie dziewczyna przekraczają 20-kę wrzucona jest do worka z takim napisem - to chore! "jaki-taki byleby był"...a co z tymi, które nigdy i nigdzie - poza metryką nie są same?... Myślę, że bardziej dojmujący jest stan kobiety oficjalnie będącej "w związku małżeńskim", a nieoficjalnie samotnej jak Robinson - opuszczonej, olewanej, lekceważonej etc - a takich kobiet wcale niemało...

Gość a propo
a ja jestem panienka z odzysku czyli singielka