Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość ania172

niepłodnośc ... POLMED Wrocław

Polecane posty

Gość gość
Wrocka głową do góry Ja tez zaczynam badania genetyczne i immunologiczne może w końcu czegoś się dowiem... Buźka

Gość gość
Wrocka i wszytskie inne dziewczyny pamiętajcie max 2 ivf w danej klinice i jak nie mają na was pomysłu to nie brnąć ślepo w to samo bo tylko na zdrowiu można podupaść.

Gość wrocka
Macie racje, jakos czlowiek zaufal lekarzom I utknal.Teraz wiem o co pytac .Czy ktoras z was byla ww Invikciie u dr Gruszczynskiej? Mielismy wizyte u dr Waleskiewicz ale podobno wyjezdza I nas przerejestrowali.

Gość gość
Ja trafo łam na dr gruszczynska na "promocyknej" wizycie w sierpniu. Dużo na jej temat nie powiem bo robiła mi usg bardzo dokładnie a miałam 2 dzień cyklu☺

Gość gość
Gościu-Katiuszko czy to Ty z forum in vitrowego na kafeterii ? Jeśli to Ty to witam i ściskam serdecznie :) to ja SCSA czyli kierownik zamieszania na wątku w temacie chromatyny plemnikowej. Bardzo często zastanawiałam sie co u Ciebie, czasami szukałam Cie na forum ale ślad zaginął. A tu dziś wchodze na wątek polmedowy a tu Ty, o ile to Ty ? Ale nick i info które zamieściłaś mówią mi że w 99 % to Ty. Co u Was słychać ? Przykro mi że posypało Ci się zdrówko ale wiem że przy Twojej wiedzy i uporze pewnie szybko postawisz sie na nogi :) a jak to sie stało że odwiedzasz polmedowy wątek, czyżby zmiana kliniki ? Dziewczyny, prawdą jest to co pisze Katiuszka niestety czasami trzeba samemu pogrzebać i poszukać przyczyny a nie walczyć kosztem zdrowie. Jeśli cnodzi o te badania chromatyny to one nazywają sie SCSA lub SCD i nie są to badania MSOME. We Wrocławiu robi je Invimed. U nas mimo fatalnego wyniku bo na poczatku 87 % uszkodzonej, po wyleczeniu chlamydi u emka 54 % ( gdzie wyniki powyżej 14 % go bezpłodność ) udało sie trzecie podejście ale było to już IMSI na które sie uparłam mimo sugestii lekarza o dawcy. Mam swój 1,5 roczny cud, ale jak pisze przy tych wynikach to prawdziwy cud :) i życze każdej z Was takiego :) Katiuszka pozdrawiam neszcze raz. Nieustająco trztmam kciuki :)

Gość marianna331
co to znaczy przeciwciala anty HBs 2 ????

Gość gość
SCSA ja nie jestem Katiuszka111 czytam wasze forum i wklejam wasze cytaty bo są skarbnicą wiedzy. Podczytuje wasze forum i jestem dopiero na wrzesniu 20 11 roku na etapie badań immunologiczny ch Katiuszka111 Ja tez osobiście się zapisałam na 29 września do dr Kupisz na immunologie bo szukam przyczyny braku implantacji a reszta jest ok Gratuluję Ci maleństwa do tego wpisu jeszcze nie dotarłam☺ Jesteś moja skarbnicą wiedzy koleżanko! !!! Pozdrawiam

Gość gość
SCSA twój mąż robił badanie chromatyny i wyszło kiepsko. Ale tego "wyleczyć" się nie da więc taka wiedza jest tylko po to żeby była. wg mnie szkoda kasy. Co innego jeśli chodzi o kobietę - u nas jeśli coś wyjdzie nie tak to łatwiej można to leczyć.

Gość gość dobry
I juz ataki się zaczynają . Musiałam zmienić nick bo znów źle pomarańcze się pojawiają. Jak widać warto było. Pozdrawiam. 2 wpisy wyżej to ja.

Gość marianna331
beznadziejne to forum

Gość gość dobry
Zgadza się Marianna Zamiast przekazywać sobie wiedzę jak zwykle znajdzie się jakaś mądra co skrytykuje "Szkoda kasy" hmmm w porównaniu z kosztem in vitro to kropla w morzu . Chytruska jesteś i tyle w temacie. Może wogole nie rób badań bo szkoda kasy!!!!

Gość gość
To jeszcze ja wtrąca parę słów Chyba za krótko starasz się o dzidzia skoro bagatelizujęć tak ważne badanie Jeżeli u kobiety jest wszystko ok co wtedy zrobisz? ??? Nadal chromatyny nie zrobicie???? Jakiś absurd!!!

Gość gość
Tylko ktoś wypowie własne zdanie i już jadą po nim. masakra!!!! napisałam tylko i to wam potwierdzi każdy lekarz - faceta się nie leczy. Można probować i tyle. My robiliśmy msome i wyszło źle i co dalej mamy brnąć w kolejne badania męża które tylko potwierdzą to że jest źle????? są teraz dwa wyjscia albo dawca albo próbowanie do skutku ... a żadne dodatkowe badanie nie sprawią że ja ani mąż poczujemy się lepiej czy wyniki męża się poprawią więc po co pytam je robić???? opamiętajcie się i nie krytykujcie osoby tylko za to ze napisała co uważa na dany temat.

Gość gość
"dobry gościu" ty wszystko jak nie jest bezmyślnym przytakiwaniem odbierasz jako ataki :) trochę wyrozumiałości dla innych i ich zdania.

Gość gość
To ja SCSA a nie do końca sie zgodze że wynik nic nie wnosi. Gdyby nie ten wynik to nie szukalibyśmy jego przyczyn a może być ich kilka, i pewnie przy okazji nie znaleźlibyśmy chlamydii u emka, bo uznaliśmy że skoro ja nie mam to on też. Wyleczenie chlamydii poprawiło wyniki o 30 %a to dużo. Dzieki wiedzy o beznadziejnej chromatynie i po przeleczeniu chlamydii podeszliśmy do IMSI a bez tej wiedzy dalej brnelibyśmyw ICSI co po moich dwóch poronieniach w tym jedno po pierwszym ICSI nie rokowało sukcesem. Zatem dla badanie SCD okazało sie najsensowniejszym badaniem w całej procedurze. Ale każdy niech sam decyduje o sobie. Ja nie żałuje. Rzeczywiście facetów sie nie leczy ale rzucenie palenia, zdrowa dieta, antyoksydanty poprawiają jakość nasienia i mają wpływ na chromatyny czy zatem jej wynik jest taki nieistotny ??? Gościu, którego wziełam za Katiuszke, przepraszam za nieporozumienie. Życze i Tobie powodzenai i ciesze sie jeśli choć w małym stopniu pomogłam.

Gość gość
SCSA nic się nie stało ze mnie za Katiuszka111 wzięłas☺ Popieram Twoje wypowiedzi

Gość gość
Witam wszystkich.Czy wiecie moze czy ovitrelle i pregnyl tez sa refundowane

Gość gość
Dziewczyny nie wiem czy wam to coś pomoże, ale teraz na program rządowy trzeba robić badanie na chlamadie u kobiety i mężczyzny także jest refundowane jak się zakwalifikujecie:) także już na starcie będzie wiadomo czy wszystko jest ok. Pozdrawiam

Gość gość
Ja będę się starała o rządowy to w końcu chlamydie zrobię to jakoś ciągle zapominam

Świeże info z kliniki po wizycie: dostaliśmy się do rządówki, wszystkie badania w tym chlamydia itp mamy bezpłatnie. Wizyta też, kartka na refundację leków. Startujemy z II ivf pod koniec września. Byłam przekonana,że terminy odległe, a to już tak szybko. Lecę długim protokołem, więc najpierw tabsy.

Gość mohjito
Witam! :) Trochę mnie tu nie było i wiedzę że znowu kłótnie :( Co do badań na facetach i leczenia ich to niestety najczęściej nawet zdrowy tryb życia nie za wiele pomaga a suplementacja nie daje żadnych efektów a może jeszcze zaszkodzić. Tak jak pisałam robiliśmy MSOME i już tam wyszło że jest źle. Gdyby było konieczne zrobienie tego drugiego badania na chromatynę to na pewno lekarz kazał by je zrobić. Ale jak pisałam co by to zmieniło tak naprawdę? Przecież ja i tak chciałam i miałam IMSI więc nic innego by nie wymyślili. A dawca odpada. Decydując się na in vitro od razu chciałam mieć IMSI i dlatego też z tego powodu nie wybrałam Polmedisu bo nie robili jej. Wiedziałam że nasienie jest kiepski wiec sobie poczytałam o najskuteczniejszej metodzie :) I ani badanie chromatyny ani lekarz mi w decyzji nie pomogli tylko sama tak chciałam. A że nasienie złe to embriolog zdecydował o IMSI :) Bo gdyby było w miarę to ta metoda nie byłaby konieczna. Psioszko trzymam kciuki za start! A lekarz mówił Ci że będzie to długi protokół? Bo branie antyków cykl przed nie świadczy o protokole. One maja za zadanie wyciszyć jajniki. Ja brałam antyki przy drugim podejściu ale protokół miałam krótki progresywny :) Długi protokół zaczyna się od brania zastrzyków np gonapeptylu kilka dni przed przyjściem @ . Niektórym dziewczynom przesuwa się @ i kłują się nawet kilkanaście dni nim miesiączka przyjdzie. Nie wiem czy Wam pisałam że musiałam przełożyć wizytę w nOvum na 1 października. Moja @ po poronieniu przyszła 5 dni szybciej i akurat wypadłaby na wcześniejszy termin wizyty. A że inaczej się nie dało to musiałam nie tydzień wcześniej a tydzień później ją przełożyć. Póki co robię sobie wszystkie badania tak aby miała je na październikową wizytę :P I jeśli nie dostanę antyków na wyciszenie i uda mi się zrobić scratching endometrium na wizycie to będę mogła zaczynać już pod koniec października :D Ale to tylko moje plany są. lekarz jeszcze nic o nich nie wie :P A w razie gdyby mój plan nie wypalił to zacznę w połowie listopada :) Pozdrawiam :)

Gość psioszka
Tak, mówił. Ja na krótki nie reaguje dobrze. Trzymam kciuki za Ciebie!

Gość gość
Ja tez byłam wczoraj w polmedisie w sprawie rządowego tylko 2 badania mam donieść i (mam nadxieje) ze się zakwalifikuje Wczoraj miałam też histeroskopie (jest ok)i polecam w euromedicare naprawdę nic nie boli i obsługa miła przede wszystkim. Co do badania chlamydia rzeczywiście rządówka to opłaca

Gość espaniolaola
Dziewczyny ja przeszlam przez rzadowke i jak cos to piszcie,jeśli macie pytania ja nie polecam rządowego ogólnie no ale musicie sprobowac by się przekonac ;)

Gość gość
Espaniola po kilku porażkach z prywatnej kieszeni chce podejść na rządowy ze względów ekonomicznych wiadomo A w międzyczasie można znów nazbierać kasę w razie porażki To jeżeli chodzi o mnie i moje finanse

Gość gość
espaniola a ty miałaś w polmedisie program rządowy?

Gość nikol4
ja podchodziłam do rządowego i jestem zadowolona, wszystko przebiegało sprawnie i zgodnie z planem nie mam żadnych zastrzeżeń i naprawdę polecam zwłaszcza teraz jak są dodatkowo refundowane leki

Gość espaniolaola
A udalo Ci sie nikol zajsc w ciaze na rządowym ? Ja podchodzilam pól roku temu w Opolu ,później prywatnie w polmedisie ...

Gość psioszka
Dziewczyny, a czy na rządówce w trakcie stymulacji też co dwa dni robi się wyniki i chodzi na usg czy jest to rzadziej ??

Gość espaniolaola
Zalezy od kliniki ale ja np mialam normalnie czyli usg I estradiol co 2 dni ....

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować