Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zakłopotana.....

Zmarła mi mama a mam slub przyjaciółki mozecie poradzic...

Polecane posty

Gość Zakłopotana.....

Niewim co mam zrobic jest mi bardzo bliską osoba i chciałabym abym byłą na tym slubie załobe nosi sie w sercu a nie dla ludzi prawda czy wypada isc na jej wesele prosze o powazne opinie z góry dziękuje.:)

Minęły chociaż 3 miesiące od smierci mamy? Osobiiście bym nie poszła przez szacunek do zmarłej tak bliskie osoby. Na ślub tak, na wesele nie.

Gość klalala
niestety nie wypada na ślub tak ale nie na wesele, pomijając opinie zdziwionych gości, ze umarła niedawno twoja mama a ty się świetnie bawisz no a dokładnie ile czasu minie?

Gość klalala
no i czy twoja mama wiedziała o tym weselu i czy chciałaby byś poszła ja moje dzieci wcześniej uprzedzę, ze mogą iść na wesele :)

Gość a myślisz
że twoja mama chciałaby żebyś opuściła wesele swojej przyjaciółki? Zawsze można przecież bawić się w dośc stonowany sposób, bez tańców na stole ;) Ja myślę że tu raczej rozchodzi się o "co ludzie powiedzą"...

Gość Zakłopotana.....
Półtora miesiąca minie własnie spotykam sie teraz z opiniami osób które sadza żeby isc bo załobe nosi się w sercu a zycia jej nie wrucimy jestem własnie w kropce wiadomo sama powinnam wiedziec jak bedzie najlepiej ale postanowiłam isc na slub i wesele alnie bawic sie jakoś bardzo chucznie.ale nadal sie zastanawiam

Gość cherrycoke
miałam identyczna sytuację - zmiarł mi tata, a za miesiąc miałam wesele przyjaciół. Nie poszłam. Nie dałam rady. Jak miałam się bawić. Łatwo powiedzięc. idź pobaw się. Ja nie mogłam .

Gość Zakłopotana.....
Własnie to jes to ;;A CO LUDZIE POWIEDZA;; CHOCIAŻ WIEKSZOSĆ TWIERDZI ZEBY ISC MAM ZAWSZE POWTARZAŁA ZEBY PROWADZIC NORMALNY TRYB ZYCIA I NIE CHODZIĆ NA CZARNO WIEC NA PEWNO BY NIE CHCIAŁA ABYM NIE SZŁA

Gość dżaba
nie wypada iść na wesele na śub tak

na moim weselu byla osoba ktorej zmarla mama wiedzielismy o tym i po prostu nikt jej nie ciągnął na siłe do tańca jakby nie było, żadna mama nie chciałaby żebyś siedziała i opłakiwała ją w domu ja bym poszła , ale nie szalała na weselu takie moje zdanie

Gość Zakłopotana.....
Mam jedna taka przyjaciółkę gdyby to był slub zwykłej kolezanki na pewno bym nie poszła zaproszenie dostałam duzo wczesniej jak mam lezała jesczew szpitalu

Gość Zakłopotana.....
Pudełko czekoladek--dziękuje wlasnie mysle podobnie jak ty wiem amm wielu znajomych ktorzy tak robią a powiedz mi te osoby tez bawiły sie normalnie?

Gość JILLIANA
Moim zdaniem na ślub powinnaś iść na wesele też wypada ale z szacunku i dla matki i dla przyjaciółki nie baw się zbyt hucznie. Przyjaciółka zrozumie a najlepiej zrobisz jak porozmawiasz z przyjaciółką. Trzym się ^^

Gość Zakłopotana.....
Przyjaciólka to roumie wspiera mnie jak moze powiedziała ze dlaniej jets to bardzo wazne żybym była bede sie bawić na swój sposób...wiadomo bez jakiś szalonych wygłópów ale zwykłe tane z mężem chyba nie zaszkodzą co?

Gość powiem z doświadczenia
Idź na slub, ale nie idź na wesele. Ja tak byłam na weselu i niestety bardzo źle zrobiłam. Ale byłam młoda (23) i niedoświadczona, nie miał mi kto doradzić. Nie idź na wesele. Zaraz ci napiszę jak to było ze mną, ale to chwilkę potrwa. Poczekasz? [umarł mi ojciec,za niedługo bardzo bliski brat cioteczny miał ślub]

Gość klalala
co znaczy normalnie?

Gość a wiesz jacy są ludzie
oni by chcieli, żebys całe zycie chodziła w czeni, zaryczana itp. Ludzie nie lubią jak ktoś potrafi żyć normalnie mimo dramatycznych przezyć. Przecież bawic sie nie musisz ale Twoja obecność na slubie najlepszej przyjaciółki byłaby wskazana.

Gość klalala
troche potańczyć z mężem spokojne tańce to chyba można i posiedzieć przy stole

Gość Zakłopotana.....
z szacunkiem bez zadnych tanców na stole jak to ktoś napisał powyzej oj apoterafie szlec teraz po prostu bede trzymała rekę na pulsie...

Gość dżaba
wesele jest po to żeby tańczyć i się bawić , po co iść tam w żałobie, żeby chyba się najeść i patrzenie na bawiących się ludzi oraz tłumaczenie że nie, ja nie tańczę czy coś takiego żenada widać że chcesz iść na to wesele i nie szukasz rad tylko potwierdzenia swojej decyzji i dziękujesz jak ktoś mówi że masz iść na wesele ślub tak a wesele gdzie odbywa się huczna zabawa i picie --każdy ma swoje sumienie idź jeśli bardzo chcesz i masz psychike której to nie przeszkadza co innego jakby umarł jakiś wujek ale najbliższa osoba w życiu --mama a ta nie może sobie odmówić żarełka weselnego żenada

Gość skoro założyłaś taki temat
to wygląda na to, że po prostu chcesz iść na ten ślub, wesele i dobrze się bawić i tylko boisz się "co ludzie powiedzą". Idź i się baw, skoro masz na to ochotę. Ja po śmierci ojca pół roku dochodziłam do siebie. I do głowy by mi nie przyszło aby mysleć o zabawie. Ale ludzie są różni jak widać. Ważne co ty myslisz a nie co myślą ludzie...

autorko jesteś w ogóle? czy interesuje cię moja historia?

Gość a teraz zaczna ci wmawiać
te wszystkie świętoszki, że jestes wyrodną córką!:O

Gość na diecie...ale nie dzisiaj
no to juz zalezy od ciebie- ozreciez nawet jakbys sie nie wiadomo jk bawila to nie znaczy ze nie tesknisz za mama, czy jej nie kochasz czy juz o niej zapomnialas. sama dobrze wiesz,ze czy pojdziesz czy nie to nie zmieni sytuacji ze twoja matka nie zyje. mysle,ze ona i tak wolalbym zebys sie dobrze bawila. wg to zalezy od Twojego sumienia- jak sie z tym czujesz. rób co uważasz. mi byloby szkoda nie isc na wesele przyjaciołki , a jakbym byla przyjaciolka to tez byloby mi przykro jakbys nie przyszla,chociaz oczyesice zrozumialalbym.

Gość rób cxo uważasz za słuszne
a nie kieruj sie tym "co ludzie powiedzą" bo gdyby słuchać opini innych to człowiek już dawno by się załamał.

Gość No tak bo jak aurorka
pójdzie na wesele to znaczy, że ma gdzies swoją zmarłą matke...gratuluję "logiki" co niektorym.

Gość widocznie twoje relacje z mamą
nie były najlepsze skoro rozważasz pójście na wesele. Jak sama nazwa wskazuje wesele służy do weselenia się czyli zabawy

ja mam radę: nie pytaj dzieci i młodziezy na forum, spytaj co robic swojego tatę pytam jeszcze raz czy cię interesuje moja historia, bo po próżnicy nie chce pisać i przywoływac do siebie tych wspomnień :-O nie idź na wesele, nie popełniaj mojego błedu!