Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość its my obsession

Czy zdarzyło wam się w ciąży zemdleć?

Polecane posty

Gość its my obsession

Gość Sabadinka
Tak, wiele razy... Najgorzej było w dusznym i zatłoczonym autobusie. Od razu miałam ciemno przed oczami..

Gość its my obsession
czy to ma jakieś konsekwencje dla dziecka?

Gość Sabadinka
To zalezy jaka jest przyczyna tych omdleń. Czasami jest to wywołane brakiem witamin, co może świadczyć o anemii, czasami jest to spowodowane zbyt szybkim wstaniem i wtedy może się zakrecic w glowie. Na pewno dziecku to nie sluzy, nie mowiac o konsekwencji tego, ze gdybys kiedys gdzies upadla i zrobila krzywde maluszkowi w brzuchu. Na pewno trzeba o tym powiedziec lekarzowi. U mnie byla to anemia, ktora po porodzie wrocila i przez prawie 1,5 miesiaca nie moglam normalnie funkcjonowac, bo co chwile mdlałam.

Gość jestem w 37 tc
Zdarzylo mi sie 2 razy jak bylo potwornie duszno.

Gość rtrty
Nie zdarzyło się ale miewałam stany omdlenia, gdy jeszcze byłam przytomna i stałam ale już mroczki się pojawialy i szum w uszach. To było w 3-4 miesiącu ciąży, zwłaszcza przy zmęczeniu, kucaniu, lub gdy byłam głodna (np w koszmarnej kolejce do badań do których musiałam być na czczo).

Gość Sabadinka
Jeżeli wszystkie wyniki badań masz w normie, to wszystko powinno być w porządku. Omdlenia zdarzają się też wtedy, kiedy jest bardzo duszno. Nie można się przegrzewać o co dosyć trudno przy takiej pogodzie jak dziś. Noś ze sobą wode mineralną, pozwoli Ci się trochę ochłodzić no i przede wszystkim luźne ubrania :) Ale wspomnij o tym lekarzowi :)

Gość strachliwa mama i żona
Tak, raz zemdlałam i to było późną jesienią - po prostu osłabienie organizmu. Dostałam kroplówkę i było wszystko w porządku