Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nusika.

ból w czasie sikania

Polecane posty

Gość nusika.

od wczoraj czuje ból podczas sikania co to moze byc?

być może zapalenie pęcherza moczowego (ból to jeden z objawów przy mikcji), choroba najczęściej spowodowana przez mykoplazmy polecam lekarza

Gość nusika.
a co to jest mikcja :( dwa dni wcześniej podczas tych duzych upałow zaczęłam sie kąpać w zimnej wodzie, czy to moze byc efekt zimnych kąpieli własnie ??

Gość ooooooooooooooooole
zapalenie pecherza i cewki moczowej.zrob badanie moczu.w tej chwili ratuj sie duza iloscie plynow ,lyknij kilka wit c i posadz zadek w cielej wodzie(miska, wanna )kup sobie UROSEPT łykaj w/g tego co na opakowaniu.

prawdopodobnie tak a mikcja to nic innego jak siusianie powinnaś pójść do lekarza, a biegasz co chwilę do toalety?

a sikasz czesciej? czujesz ze caly czas chce ci sie sikac? idz na pogotowie...powiedz objawy i przepisza ci np furaginum....albo podajze cebion

idz do apteki i kup UROSEPT albo FURAGIN(ale nie wim czy ci da furagin bez recepty...)urosept na bank! bierz 3 razy dziennie po 2 tabletki i pij bardzo duzo wody.zeby czesto sikac i oczyscic drogi moczowe. czesto to mam.mnie pomaga.urosept na pewno ci nie zaszkodzi.jesli nie pomoze po kilku dniach idz do lekarza.:)

Gość ooooooooooooooooole
miksja=oddwanie moczu

tak jak piszą- biegnij do apteki po tabletki, a jutro do lekarza zrobic badanie moczu- lepiej zapobiegac niż leczyć :)

Gość nusika.
ja z reguły sikam często, ale to od zawsze bo pije bardzo dużo wiec tak czy owak biegam często do toalety, no ale faktycznie odkąd dwa dni temu zaczełam brac tą zimną kąpiel to czuje ból podczas oddawania moczu, takie pieczenie, może samo mi to przejdzie :) postaram sie dzis zrobic nasiadówke z ziół bo czytalam ze pomaga :) do lekarza sie raczej nie kwapie

nie leczone zapalenie dróg moczowych prowadzi do poważnych powikłań... ale robisz jak uważasz, tylko później jak będzie za późno na leczenie farmakologiczne możesz mieć żal tylko do siebie samej

Gość nusika.
ostatnio tez piłam mocz mojego chłopaka

Gość nusika.
dziekuje za wszelkie rady :) ale zobacze co dalej będzize, narazie pomocze sie w tych ziolach jak nie poskutkuje wtedy pojde do lekarza dzieki ogromne

ja mimo wszystko i tak polecam lekarza :o te tabletki są tylko doraźnie, na chwilę a nie długofalowo :o nie leczenie czegoś takie skutkuje np. zapaleniem nerek a to np. posocznicą czy ostra niewydolnościa nerek :o masz jedno zdrowie i nawet taka bzdura może je zepsuć, nie bagatelizuj tego...

Gość nusika.
ja jestem typem co nie biega z byle powodu do lekarza :) moze robie bląd ale z mysle ze moj orgamizm sam sie z tym upora :)

z bakteriami? nie sądze... wiesz nie mówie tutaj o tym, że masz być hipohondryczką, ale warto o siebie zadbać prawda? cewnik nie jest miłą opcją... :o

Gość zniesmaczona degustacja
też to miałam, i musiałam 3 dni nie sikać:( :( :( ale potem bylo już dobrze, po prostu czopek mnie zaraził

Gość nusika.
z tego co pamietam, to w dzieciństwie też to mialam własnie kilka razy, pamietam ten ból przy sikaniu. I nic nie mowilam nawet mamie, samo przeszło. Nie sądze zeby to bylo az takie grozne :) ale dziekuje za ostrzezenia biore to na wlasną odpowiedzialnosc

Gość wróżkaa zębuszka
ja miałam ostatnio podobnie - lekki ból i pieczenie przy sikaniu, ale kupiłam sobie Prouro z żurawiną i wit.C, łykałam jakis czas po 1 kapsułce dziennie i mi przeszło.

Gość klcha
ZYRAWINA przedewszystkim i furagin a raczej urofuragin ,ktory jest bez recepty

Gość klcha
zurawina* :p

Gość truskavkowe ciasteczko
Nie wiem czy masz to samo, ale ja jakis rok temu tez zaczelam odczuwac bol przy sikaniu, poza tym czulam co 5 minut, ze chce mi sie sikac, a jak bylam w toalecie to tak naprawde nie mialam czym sikac. Poszlam do lekarza i dal mi antybiotyk, przeszlo po paru dniach. Potem chyba z dwa razy znowu mi sie to zaczynalo, ale zaraz pilam duzo napojow (zwlaszcza soku zurawinowego) i samo przechodzilo zanim sie jeszcze zaczelo.

Gość gość
mi pomógl wyłącznie antybiotyk - keflex oraz fitolizyna ulga już w tym samym dniu :)