Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość UWAGA ASPARTAM

STRZEŻCIE SIĘ JAK OGNIA ASPARTAMU!

Polecane posty

Gość UWAGA ASPARTAM

STRZEŻCIE SIĘ JAK OGNIA __ASMARTAMU__ - TO GÓWNO JEST NIEMAL WSZĘDZIE I ZAWIERA W SKŁADZIE M.IN. SUBSTANCJĘ KTÓRA W ORGANIŹMIE _NATYCHMIAST_ ZAMIENIA SIĘ W ALKOHOL METYLOWY CZYLI CZYSTĄ TRUCIZNĘ!!! PATRZCIE NA SKŁAD: SOKÓW, NAPOJÓW, JOGURTÓW, SŁODYCZY, DESERKÓW, A NAWET GUMY DO ŻUCIA!!! JUŻ NIE MÓWIĘ O SŁODZIKACH TYPU NUTRASWEET BO TO CZYSTA TRUCIZNA TEŻ. ASPARTAM ZNAJDUJE SIĘ NP. W: 1. Coca-Coli Light / Pepsi Light 2. Sokach i napojach z Tesco i Reala 3. Gumie do żucia Orbit i Winterfresh ...i wielu wielu innych popularnych produktach. CZASEM ASPARTAM NIE JEST PODAWANY WRĘCZ ALE MUSI BYĆ PODANA FENYLOALANINA - TO JEST JEDEN Z JEGO SKŁADNIKÓW KTÓRY ZAWSZE JEST WYMIENIANY W SKŁADZIE. NIE TRUJCIE DZIECI!!! OD TEGO SIĘ UMIERA, A TAKŻE TRACI KOMÓRKI NERWOWE W MÓZGU - REGULARNE SPOŻYWANIE ASPARTAMU PROWADZI DO GUZÓW MÓZGU I JEST TO UDOWODNIONE OD LAT 70-TYCH!!!!

te! Wiem! Widziałem filmik pare dni temu. Też teraz patrze żeby bez aspartamu było!

Gość UWAGA ASPARTAM
No racja też dobry i też trzeba obejrzeć. Mam propozycję: wpisujcie tutaj każdy produkt który znacie i widziałyście aspartam w jego składzie. To gówno jest nawet w wafelkach i niektórych batonach więc naprawdę uważajcie. Zróbmy razem listę takich artykułów ok?

rzuciłem palenie i ssam niqiutin :/ ide sprawdzić czy to ma aspartam

quźwa ma!!!! Preparat zawiera: aspartam i mannitol :/ A ssam to już pół roku!

W większości produktów aspartam da się wyczuć, ma dość charakterystyczny smak i zostawia słodki, specyficzny smak w ustach. Na pewno ma go coca cola zero, chciaż nie wiem jak teraz, po akcji z aspartanem. Praktycznie wszystkie tanie napoje mają go w składzie. Bardzo dużo produktów zaliczanych jako produkty dla diabetyków, oraz osób odchudzajacych się.

Gość jestem w 38 tc
Prawie wszystkie produkty light i tzw. dietetyczne maja to badziwie w skladzie, dlatego powinno sie ich unikac, a pic i jesc normalne rzeczy w rozsadnych ilosciach.

mój maz od 11 roku zycia choruje na cukrzyce.....uzywa tylko słodzików ...co waszym zdaniem ma zrobic?wyrzec sie słodkiej kawy,herbaty itp?wyniki badan ma ok......

a po za tym gdybysmy przejmowali sie tym wszystkim to nic nie wzieli bysmy do ust :P

Gość jestem w 38 tc
Natalius, najrozsadniej byloby w ogole zrezygnowac ze slodzenia...Picie gorzkiej kawy i herbaty to kwestia przyzwyczajenia. Sama kiedys slodzilam 2-3 lyzeczki, a od jakis 4 lat w ogole nie slodze, wiec wiem, ze mozna.

Gość Fakt ...
Wszystko już truje .... Nawet powietrze ... Cukier lepszy? nie sądzę ... wszystko jest na ulepszaczach i konserwantach ... Aspartam to jeden z wielu ...

Gość Fakt ...
Nawet owoce i warzywa ze sklepu ekologicznego ... nie są ekologiczne ... wynika z badań ... O reszcie szkoda gadać ... :O

oczywiscie ze to kwestia przyzwyczajenia...z tym ze jak ja pije gorzka kawe(w automacie cukru brakło)to wykreca mnie w cały swiat:)a napoje?całe zycie tylko na wodzie mineralnej?zycie z cukrzyca wcale nie jest łatwe a słodziki troche je ułatwiaja...

Gość UWAGA ASPARTAM
Nie pieprzyć głupot typu "wszystko truje to co za różnica czy aspartam czy coś innego". W ten sposób wpędzacie się w chorobę, a nawet śmierć. To że powietrze jest zatrute chemią nie oznacza, że zniszczy Wam mózg lub układ krążenia tak jak aspartam. A już szczytem głupoty jest podawanie tego gówna dzieciom w napojach i słodyczach skoro wiadomo, że w procesie trawienia powstaje CZYSTY ALKOHOL METYLOWY. Czy skoro "wszystko truje" to znaczy, że zaczniecie pić denaturat albo wodę po goleniu bo co za różnica od czego umrzecie? Co za idiotyczna filozofia... po prostu żal niektórych ludzi...

słyszałam , że to jest doodawane do produktów tzw. light takie zastępowanie naturalnych cukrów.....tyle, że ja spotkałam się z wersją, że jest to substancja rokotwórcza i organizm nie wydala jej tak jak innych... to się odkłada i odkłada....

Gość jestem w 38 tc
Wiem jak wyglada zycie z cukrzyca, bo moi rodzice na nia oboje choruja juz lata. Poza tym nie kazdy sok i nie kazdy napoj zawiera aspartam. Glownie jest on skladnikiem wlasnie niskokalorycznych napojow i innych produktow light, tak jak napisalam wyzej.

Ja też uważam, że nie ma co przesadzać. Wszystko z umiarem, nie ma już nic zdrowego. Nataluś nie wiem czy twój mąż może, ale jest taki słodzik, ja go sama używam, no-cal 1200 tabletek, jest na bazie sacharynianiu sodu. Praktycznie wszystko teraz zawiera aspartam, łącznie z lekami.

Gość UWAGA ASPARTAM
Nataliuś... pokaż to swojemu mężowi i sama też obejrzyj: http://www.youtube.com/watch?v=r2QmGpEK3ko Co za problem pić herbatę bez cukru? Ja nie mam cukrzycy, a nie słodzę niczego. Spytaj męża czy woli kiedyś zejść przez cukrzycę czy przez guza mózgu. Brutalne, ale prawdziwe.

Gość UWAGA ASPARTAM
Jeszcze jedno... pilotom amerykańskim NIE WOLNO spożywać niczego co zawiera aspartam na kilka dni przed lotem. To sobie wyciągnijcie wnioski...

Gość majka..*
wlasnie wypierniczylam do kosza magnez musujacy o smaku truskawkowym - zawieral ASPARTAM!!! A ja to pilam na poczatku ciazy, nie wiedzac o niej :-O

a ja wychodze z założenia ze na cos umrzec trzeba:P zobaczcie same alkoholicy zyja i maja sie swietnie a ludzie dbajacy o siebie i swoje zdrowie ciezko choruja.......

Gość Fakt ...
UWAGA ASPARTAM - To Ty popadasz w skrajność ... Chodzi o to, że lepiej czasem ten aspartam ...niż wyrzekać się wszystkiego kosztem nerwicy ... Jeśli dotąd wszamiałaś słodkie, to większe obciążenie dla organizmu, czy psychiki jest całkowita rezygnacja z tego ... Ze stresu też jest rak, zawał oraz choroby nerwowe, a nawet psychiczne ... Przesadnie się nakręcasz ...

Gość ciekawa jestemmmmm
ile z tych przeciwników aspartamu pali fajki? to jest znacznie gorsze od aspartamy :o

Gość oszolomom religijnym
jak moze byc wiarygodnym czlowiek ktory na koncu filmiku mowi o kontroli populacji na swiecie przez jakichs ludzi. pewnie masoni zydzi i inni wymyslili aspartam :D

Swoją drogą w tym filmiku z pomarańczowym tłem, ktoś się nawet nie postarał, żeby poprawić błędy ortograficzne w wordzie :D. MUZGU.