Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość robię zakupy

wyprawka ciązowa dla matki - co, ile, gdzie?

Polecane posty

Gość robię zakupy

W necie jest wiele list tego, co powinnyśmy kupić dla dziecka ale mnie w tej chwili interesuje, czego i ile sztuk powinnam kupić samej sobie bo błądzę jak owca we mgle :P ile staników, czy najlepiej od razu takie rozpinane z przodu, żeby były jednoczesnie do karmienia? czy lepiej bezszwowe gładkie czy sobie pozwolic na jakies koronki i pierdoły - czy takie za bardzo urażają biust w ciązy? czy majtki ciązowe serio sa wygodniejsze od zwykłych? ile par spodni najlepiej i czy lepsze są te z pasem czy takie zapinane pod brzuchem? czy piżamy z rozcięciami do karmienia mają jakis sens czy sobie darowac? czy rajstopy ciążowe to jest serio coś ważnego czy wymysł producentów bo mozna nosic zwykłe? i gdzie to wszystko można kupic w miarę tanio oprócz allegro?

Gość a w ktorym miesiacu jestes

Gość robię zakupy
w trzecim ale powoli staniki robią mi się za ciasne, tzn mam wrazenie, ze żebra mi się rozszerzaja i wszystko mnie dusi, więc czas na zakupy

Gość ale jak to otworzyc
co do ciuchow, duzo zalezy, kiedy bedziesz chodzila w zaawansowanej ciazy.... nie ma sensu zakladac sobie, ze kupie 5 par i sie tego trzymac... ja teraz jestem w 7 miesiacu, jesli chodzi o bluzki, nie mam ani jednej ciazowej, tylko kupowane w zwyklych sklepach, rozmiar wieksze (moda w tym roku sprzyja - rozkloszowane) bo sa i ladniejsze, i tansze.... z typowo ciazowych ciuchow mam tylko 2 pary spodni - dlugie, cienkie bojowki i dzinsowe rybaczki....

to nie pytaj sie ile czego masz kupic tylko po prostu w miare potrzeby uzupelniaj szafe. co do spodni to ja wole te pod brzuszkiem bez pasa (za goraco) nie przesadzaj z kupowaniem bo to rzeczy ktore tylko jeszcze przez 6 miesiecy uzywac bedziesz a zazwyczaj sa drogie. aha ja majtki ciazowe uwielbiam i polecam tez od 5 mc pas ciazowy

Gość robię zakupy
własnie z bluzkami mam zamiar tak zrobic bo mam duzo rozszerzanych tunik tylko głownie jak oglądam staniki i spodnie to głupieję bo niektore spodnie mają ten pas a inne nie no a stanik - nie wiem jaki dobrac rozmiar bo skąd mam wiedziec o ile mi się biust powiększy :O nie lubię zakupów :P

Gość robię zakupy
a własnie, ten pas ciązowy to jest bardzej do podtrzymywania brzucha czy po to zeby np bluzki nie odstawały i nie pokazywały gołego brzucha?

Gość ja jestem88
w 7 miesiacu i nie mam ciuchow ciazowych tylko zwykle tuniki modne w tym roku i spodnie te w ktorych chodziłam przed ciaza bo sa to biodrowki i spokojnie sie dopinam, a staniki kupuj jakie chcesz i w jakich ci wygodnie, a rajstopy ciazowe?pierwsze słysze, niedługo to juz skarpetki ciazowe wymysla:D

pas ciazowy sluzy do podtrzymania brzucha i zmniejszenia bolow krzyzowych

Gość robię zakupy
dziękuję :)

Gość polecam kupić
ja teraz jestem w 6 m-cu, polecam kupić dresy ciążowe po domu, super wygoda, ostatnio kupiłam takie w promocji w H & M za 30 zł, takie z "golfem" i sznureczkiem do zawiązania oraz dżinsy ciążowe z małym golfem, bluzki kupuję w zwykłych sklepach na letnich promocjach, majtki noszę normalne, tylko o dwa rozmiary większe, staniki na razie mam koronkowe, tylko o jeden rozmiar większe, nigdzie nie mogę dostać dla siebie takich rozpinanych do karmienia, bo mam 68 cm pod biustem, a rozmiarówka dla ciężarnych zaczyna się od 75 czyli dla 80 cm pod biustem, szkoda :(

Gość robię zakupy
dzięki :) i powodzenia w szukaniu stanika ;)

Gość jestem w 38 tc
WIesz co, ja ci powiem, ze sama sie zorientujesz czego ci brakuje i z czasem bedziesz uzupelniac swoja szafe, bo to nie jest tak, ze kazdej przyszlej mamie pasuje to samo. Ja np. z rzeczy typowo ciazowych kupilam sobie tylko kilka par spodni, poniewaz mnie osobiscie typowo ciazowe ubrania w ogole sie nie podobaja. Kupowalam wiec zwykle bluzki czy sukienki, ale o odpowiednim fasonie (np. bluzki dluzsze, ze strechem czy sciagaczem, sukienki wyzej odcinane lub takze ze strechem)

Gość robię zakupy
to w sumie pocieszające :)