Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aleksandra pyta

tabsy a inne zabezpieczenia?

Polecane posty

Gość aleksandra pyta

Dziewczyny , czy biorąc tabletki antykoncepcyjne stosujecie inne zabezpieczenia? My z moim misiem nie cierpimy gumek i dotąd przed wytryskiem on zakłada gumkę. Czy to naprawdę konieczne się zastanawiamy. Jak u was to wygląda?

Gość ale wy sie nakrecacie
jak uprawiasz seks to chyba umiesz czytać ulotkę?

Gość aleksandra pyta
Problem w tym że sama już nie wiem czy dac juz spokój z tymi gumkami czy postawic na to żeby mieć pewność większość.

Po to się trujesz tabletkami, by mieć najlepsze zabezpieczenie, jakie jest dostępne u nas. Po co dodatkowo prezerwatywa? Jeśli mimo tabletek się boicie, to zastanówcie się, czy aby na pewno jesteście dość dojrzali na seks i jego konsekwencje.

ja nie kukam nie ktorych dziewczyn nie ktore mysla ze jak dziewczyna postanowila uprawiac sex z facetem to jest gotowa poniesc tego konsekwencje i urodzic dziecko otoz nie drogie panie sex to przyjemnosc i nie sluzy to tylko do robienia dzieci..

z biologicznego punktu widzenia właśnie ta przyjemność ma zwiększyć szanse na zrobienie dzieci :D

Gość aleksandra pytaela
ale ja pytam czy poza tabsami uzywacie czegos jeszcze?

nie nie używamy - od tego sie trujemy hormonami :D

Princess* - oczywiście, że jest przyjemnością, ale trzeba wiedzieć, że przyjemności kosztują. W przypadku każdego działania trzeba liczyć się z konsekwencjami, jeśli chodzi o seks to konsekwencje mogą być naprawdę różne, począwszy od chorób przenoszonych drogą płciową, po ciążę i dzieci bądź aborcję, która może kobiecie popsuć plany, jeśli planuje dzieci w przyszłości, a okaże się, że nie może ich mieć. Jak robisz prawo jazdy, wiesz że musisz uważać na drodze, bo odpowiadasz za siebie i za innych. Wiesz, że możesz spowodować wypadek. W przypadku seksu jest podobnie - konsekwencje mogą być przykre, choć sam seks jest przyjemny.

Gość sdreererte
dakota-dakota - pasazera w samochodzi hiv nie zarazisz wiec nie porobownuj go do jazdy samochodem, bo to idiotyczne!! ślicznie piszesz o tych konsekwencjach, wiec skoro jes wszystkie tak cudnie znasz to nie krytykuj dziewczyny za to ze uzywa gumek i tabletek. Wie co robi, bo nie bedzie sie musiala martwic o aborcje,problemy z ciąża i choroby weneryczne. I dla twojej wiadomosci - nie kazdy kto sie zabiera za seks musi byc 15-letnim szczylem, ktory to robi dlatego, ze inni tez robia, wiec skoncz te swoje wywody i nie krytykuj innych za ich przekonania i poglady bo nie ma w tym nic zlego ze uzywaja gumek. ona ma tabletki, a on ma gumki. kazde jest odpowiedzilane za drugie i za siebie jednoczesnie. To ze bierzesz tabsy i dajesz sie spusicic ikazdemu to nie jest dojrzalosc do seksu

"To ze bierzesz tabsy i dajesz sie spusicic ikazdemu to nie jest dojrzalosc do seksu" ale dojrzałością jest to że biorę tabletki i mam jednego STAŁEGO partnera - nie oceniaj ludzi swoją miarą :o

Gość aleksandra pyta
sęk w tym że jestem w stałym związku z moi ukochanym i zastanawiam się czy nadszedł czas by pozwolić sobie i mu na większą swobodę w łóżku.

Gość dla chcącego nic trudnego
no to też mi sie tak wydawało ze autorka nie pyta czy jak puszcza sie ze wszystkimi to ma używać gumek i tabletek TYLKO czy jak ma faceta i tylko z nim sypia to czy może zrezygnować z gumek... Więc Ci autorko odpowiadam: Jeśli umiesz czytac ulotkę, jesteś w miare regularna przy ich przyjmowaniu i zanim weźmiesz jakis lek to sprawdzasz czy nie reaguje on z hormonami to spokojnie możecie zrezygnować z gumek. Ja od 2 lat tylko ich używam i e ciąży nie jestem (a i dla złośliwców - jestem płodna bo robiłam badania ;))

sdreererte - chyba Cię nerwy poniosły. Dojrzałość do seksu przejawia się na wielu płaszczyznach. Między innymi na takiej, że nie traktuje się go jako zabawy, szczególnie jeśli decydując się na seks, dodatkowo decydujemy się na tabletki, które poważnie ingerują w organizm. Tabletki są jedną z najlepszych metod antykoncepcji, ale i jedną z najbardziej ingerujących w nasz organizm. Jeśli decyduję się na takie zabezpieczenie, to po to, by zrezygnować z innych typu globulki, gumki, etc. Myślę, że w moim poglądzie nie jestem osamotniona - po to wymyślono tabletki anty, by dawały maksymalną skuteczność bez stosowania dodatkowych zabezpieczeń. Nie mierz innych swoją miarą. Wypraszam sobie insynuacje, jakobym się gziła z byle kim. Podejrzewam też, że większość kobiet stosujących antykoncepcję hormonalną jest w stałych związkach. Nigdzie nie skrytykowałam dziewczyny, napisałam że po to bierze tabletki, by być zabezpieczona tylko za ich pomocą. Jeśli dodatkowo chce się kochać z prezerwatywą, jej wybór i jej komfort psychiczny. Ale jeśli dalej będzie się bać, że zajdzie w ciążę, to chyba nie ma tu mowy o dojrzałości i gotowości na seks? I nie chodzi tu o wiek, bo jest wiele osób niegotowych na współżycie, a -naście mają już za sobą. Dojrzałość to także wiedza, jak działa nasz organizm i jak działają różne metody antykoncepcji. Jeśli ktoś tego działania nie zna, nie powinien - moim zdaniem - brać się za seks. Niech najpierw się uświadomi, a potem czerpie z niego przyjemność. Porównania z prawem jazdy i samochodem nie zrozumiałaś. Widocznie dla Ciebie jest to zbyt odległe PORÓWNANIE. Chodzi o konsekwencje - ich świadomość, unikanie pewnych sytuacji a jeśli się zdarzy jakiś problem, świadome stawianie mu czoła.

zgadzam sie w 100% z dakota-dakota do sexu trzeba dorosnac dojrzec a porownanie z samochodem jaknajbardziej trafne, jesli sie za cos bierzemy to musimy wziac pod uwage konsekwencje ale nie o tym mowa, autorko jesli masz stalego partnera i sobie ufacie to moze warto zrezygnowac z gumek, tabletki daja ci ponad 99% wiec to duzo, ale jesli uwazasz ze nie wystrczajaco to juz twoj wybor

Gość aleksandra pyta
do dla chcącego nic trudnego: O taką odpowiedz mi chodziło , że można czuć się pewnie stosując tylko jeden sposób antykoncepcji. Ulotkę umiem czytać jakkolwiek chciałąm znac opinię innych dziewczyn które stosują tabletki. Na małą dzidzię będzie jeszcze czas a nawet jeśli by znalazła się w tym ułamku procent to nie będziemy z tego powodu z moim misiem kosmatym rozpaczać.