Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maminkkaa martynkii

Do doswiadczonych mam.Jak wprowadzac nowe jedzienie????

Polecane posty

Gość maminkkaa martynkii

Moja corcia skonczyla 4 miesiace i karmie ja jak narazie mlekiem modyfikowanym.Chcialabym powoli wprowadzac jej nowe jedzonko.Jak to wyglada?Bede wdzieczna za rady.

Mój syn skończył 4 miesiące 13.07 i też zaczęłam już wprowadzać nowe dania. Na pewno robić to stopniowo. Ja najpierw dałam marchewkę do spróbowania. Ugotowałam, zmiksowałam i hop siup. Następnie dodałam ziemniaczka, też ugotowany i zmiksowany razem z marchewką. Korzystam też ze słoiczków.

ja zaczełam od soku marchwiowego łyżeczkę jednego dnia drugiego dwie . Potem ugotowałam mu odrobinkę marchewki i podałam też najpierw jedną-dwie łyżeczki , potem coraz więcej . Po tygodniu dodałam jabłuszka .

tak jak dziewczyny piszą pomalutku, stopniowo, zaczynając od jednoskładnikowych potraw. ja zaczęłam od marchewki, pierwszego dnia dostał kilka łyzeczek, następnego troszkę więcej aż doszłam do całego słoiczka. kolejny krok to marchew z ziemniakiem, tez od kilku łyzeczek zaczęłam. potem można dać dynię, jabłko, brzoskwinkę, śliwki. po malutku, bez pośpiechu i cierpliwie, bo maluszek nie wszystko może jeść równie chętnie. jeśli pojawi się objaw nadwrażliwości czy alergii to trzeba odstawić uczulajacy produkt i podczekać aż objawy znikną zanim się coś nowego wprowadzi.