Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamkamanka

nie chce pic z butelki ani ssac smoczka !!!!!

Polecane posty

Gość mamkamanka

moj mlody skonczyl 4 miesiace jest tylko na piersi ale proboje mu wprowadzac soczki niestety nie toleruje butelki ogolnie nie znosi smoczkow od razu sie krzywi i wypluwa a tym z butelki czasami sie bawi co robic blagam doradzcie bo jestem bardzo uwiazana to juz 4 miesiace :(

spróbuj dawać picie ze strzykawki np takiej do leków. albo kup inny smoczek. mój mały też nie chciał soczków czy herbatek z butelki, ale już się przełamał, choć teraz to już z niekapka pije, tylko przez sen z butelki :)

mój tez taki anty smok ! próbuje mu robić trening, tzn jak wstaje głodny to butelka z moim mlekiem, zasysa ładnie i je ale jak pierwszy głód mija to wypycha smoczek, ślini sie, dławi i zerka na piersi, główkę układa jak do karmienia i piąstka w buzi. Chciała bym żeby na spacerku lub przy gościach zjadał z butelki no i właśnie zaczną się herbatki, soczki to chyba przejdziemy od razu na niekapek bo co jak on taki uparciuch :)

jak nie chce to nie zmuszaj. przynajmniej problemu z odzwyczajeniem nie będzie :) mój mleczko ładnie z butelki pije (jest na piersi ale czasem muszę wyjść i wtedy butlę dostaje) ale nic innego nie chciał. teraz wypije lae tak jak pisałam woli niekapka. a gośćmi się nie przejmuję, jak to bliscy znajomi i przychodzą do mnie do domu to karmię przy nich, oczywiście dyskretnie. a jak jacyś dalsi to wychodzę do innego pokoju, żeby nikt skrępowany się nie czuł :)