Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kilka chwil

Czy ma moze ktoś link do oryginalnej wypowiedzi Rafała? i....

Polecane posty

Jak nazywał się ten topik? Czy ten chłopak dał tylko te dwie wypowiedzi? Dawno to było? Hanna skąd masz ten tekst? Skopiowałaś go wtedy?

Gość jaki rafal

Mnie też sie ta strona zawieszała. Ale wszyscy dyskutujecie tylko o tym zawieszaniu. Porozmawiajmy może o treści tego tekstu. Chyba ze ktoś ma link do oryginalnej wypowiedzi tego chłopaka. Albo chociaż wie jak to znaleźć w wyszukiwarce.

ten Rafał co napisał tego zawieszającego posta. Chłopak który przeżył śmierć kliniczną.

jestem za. zwłaszcza ze znów powtórzę że to zawieszanie to nie była magia tylko błąd kodu!! Pogadajmy o treści ale może na jednym topicu?

Ale czemu usunęli oryginalny topik? A nie wiecie czy nie napisał coś więcej? Może jakiś kontakt.

Gość melmann
ale dlaczego się zawieszają teraz dwie strony?? ta oryginalna(str.3 i ta o testowaniu z wklejonym tekstem)możliwe że to jak sie wklei cały tekst to uruchamia się jakiś błąd??

Bo ja dobrnęłam do końca tekstu chociaż nie było łatwo. I doznałam szoku bo on mis się dziwnie pokrywa z historią którą czytałam pani Glorii Polo "Trafiona przez piorun" Może ktoś czytał i ma podobne spostrzeżenia? Ona też pisała o barwach nie do opisania, spadaniu w dół, tunelu, uczuci wszechogarniającej miłości itp.

tylko dziwi mnie to że te istoty zapewne to byli aniołowie powiedzieli mu o końcu świata. A co z cytatem Biblijnym mówiącym ze nie znamy dnia ani godziny? Jak szkoda ze nie trafiłam na tego chłopaka jak był na forum. Bardzo ciekawią mnie takie historie. A może trafi sie jednak ktoś kto z nim rozmawiał na żywo?

Myślę, że koleś przeczytał tę historię tej pani o której mówisz i stąd wziął opis o tych barwach, głosach itp. i chce, żeby więcej osób gnało do kościółka i dawało kasę a dla autentyczności dodał literówy i błędy ort...

No właśnie mnie też to ciekawi. Czemu on tak z błędami tak to napisał?? Skoro to jest przesłanie i to tak ważne dla ludzkości to nie mógł zrobić tego porządnie?? A ta historia nie jest wcale taka identyczna można zauważyć tylko pewne...podobieństwa tu i ówdzie. Jak z tym życiem przelatującym jak an filmie itd.Tyle że u pani Glorii ona widziała myśli innych osób i konsekwencje swojego postępowania względem innych.

te dwie historie są podobne, ponieważ jedna i druga to taka sama ściema. pomyślcie - gdybyście mieli za zadanie WYMYŚLIĆ dobrą historyjkę tego typu, ale taką, która przemówi do ludu, to co tam umieścicie? oczywiście stare, klasyczne motywy: widzenie swojego ciała z boku, tunel, ciemność, światłość, "wszechogarniająca miłość" - piszę w cudzysłowie, bo to już taki utarty slogan się trochę zrobił. te dwa słowa razem pojawiają się dosłownie chyba w każdej tego typu opowiastce. to tak jak z opowieściami o porwaniach przez ufo: zawsze pojawiają się te same motywy - że się leżało na jakimś stole, a ufoki robiły badania, latający statek ze światełkami, że wszczepili jakiś czip pod skórę itd, itp. wiecznie żywe urban story, w kolejnych odsłonach, po raz setny szokujące, jedno i to samo... :P

To jest historia tej pani od pioruna. Tylko caął historia ma 90 stron. Ja bardzo polecam. http://gloriapolo.neuevangelisierung.org/testimonio/Polnisch01.pdf Anyzówka chyba nie czytałaś historii Glorii. Ona tam dosłownie pierze brudy nie dość że swoje to i rodziny. W jej przypadku możemy mówić o autentycznych cudach. A za swoje nawrócenie świadczy do dziś modląc sie i głosząc swoja historie światu.

Gość na tym topiku
gdzie nigru dal kawalek opowiesci drugi raz wylaczylm mi sie latop o co kaman !!!!!!!!!!!!!!!

Jeżeli chodzi o jej historie ja w nią wierze. Moze ktoś czytał? I chce ze mną podyskutować? Rozmawiam tylko z tymi którzy przeczytali od początku do końca, inaczej dyskusja nie ma sensu.

O tym co napisał ten Rafał mogę dyskutować Mówisz, że są pewne podobne elementy w jego historii i w tamtej. To ja myślę, że przeczytał tamtą opowieść i się na niej trochę wzorował, żeby było autentycznie i że to na pewno była śmierć kliniczna. Te błędy są po to, żeby od razu nam przyszło do głowy, że to było szybko pisane przez zwykłego człowieka, naturalnie, spontanicznie, a nie przemyślane 10 razy, ułożone itd. Dziwne, że akurat mówi się, że koniec świata nastąpi w 2012 r i właśnie tę datę usłyszał od Boga. Do tego teksty żywcem wyrwane księdzu z gardła... Wal ściemą i tyle ;p