Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lejdi21

NIE NALEZY TRZYMAC DZIEWICTWA DO SLUBU?

Polecane posty

hahaha pokemonie:D:D nospoko spoko... ojjjc dziecko:D:D jestemkatoliczka kochalam sie i to moja sprawa jak ktos czeka do slubu z tym to spoko... tez dorze nie potepiam ich... maja swoj rozum i tyle...:):):)

Gość kaznodzieja
daj sobie spokój ze spowiedzią laska! facet będzie się napalał tym co mówisz, na bank mu stanie może nawet ruszy ręką! później będzie coś marudził o tym i o tamtym a na plebanii na wspomnienie o tobie zwali sobie konia!

Gość lejdi21
mineral waser ile masz lat? czy kochasz osobe z ktora spisz,czy jest to raczej facet "na teraz"?

teraz jak sie bierze ślub to wszyscy sie zastanawiają czy sami chcieli czy musieli bo wpadli. wszystko jest dla ludzi, seks też, tylko jak sie juz na cos decyduje to musze miec na uwadze ze bocian dzieci nie przynosi. ja nie znam takich ktorzy czekali z tym do slubu a znam wiele osób

Gość lejdi21
kaznodzieja- hmmm troche mnie zaskoczyla Twoja odpowiedz.. a kto powiedzial,ze ja bede zdradzac "szczegoly" ?? no litosci !!! po prostu przyznam sie ze spie ze swoim facetem i jestem ciekawa co mi powie na ten temat... czy bede sie smazyc w piekle czy jeszcze nie jest tak zle ;)

kocham tego faceta jestesmy ze soba troszke i wiem zo to ten... am 21 lat.. planujemy slub bo jest nam ze soba dobrze i nie tylko w lozku... ale wiadomo ze tak szybko sie nieodbedzie...:):)

Gość kaznodzieja
lejdiii, nie musisz mu zdradzać szczegółów, wiesz jak działa wyobraźnia? może trafisz na faceta, który nie ma kochanki/gospodyni lub nie prowadzi innego mniej normalnego pożycia seksualnego? taki facet, co nie kisił ogóra od dłuższego czasu, jest gotów wykorzystać gniazdko elektryczne. wierz mi, że nawet od twoich lakonicznych wypowiedzi stanie mu jak drut.

osobiscie uwazam ze to sprawa indywidualna i niczyj interes. wiara co prawda jest bardzo wazna, ale najpierw jest wlasny rozum. jesli obydwoje sie kochaja i sa ODPOWIEDZIALNI za to co robia... prawda jest taka ze wiele prawd kosciola jest po to aby zapobiec naduzyciom , to ze lekko je nagniesz, czasami, nie oznacza ze jestes przeciwko kosciolowi. a co do tracenia dziewictwa- powiedzmy 75 procent moich kolezanek jest po. i co z tego? czy to oznacza ze sa ludzmi bez zasad? oczywiscie ze niektore sa, ale nie mierzy sie czyjejs moralnosci miara dziewictwa ( zaznaczam - nie mam tu na mysli pan lekkich obyczajow bo to jest zupelnie inny rozdzial) to nie jest NICZYJA sprawa co kiedy gdzie z kim robisz o ile jestes gotowy aby poniesc konsekwencje.

Gość lejdi21
Ty tez masz 21 lat ? :) dla mnie bardzo wazne jest to z kim sie idzie do lozka-przeciez teraz wiekszosc lasek puszcza sie na dyskotekach itd... a robiac to z osoba z ktora sie jest,ktora sie kocha to nic zlego..

Gość lejdi21
depeche15 - nic dodac nic ujac

ja sie spowiadalam z tego tylko przed slubem, i nic mi nie powiedzial, ani sie o nic nie pytal, dal rozgrzeszenie i juz

Gość lejdi21
hmmmm, chyba to zalezy jaki ksiadz nas spowiada...jeden nic nie powie, a drugi nie da rozgrzeszenia ;) tez slyszalam o takich przypadkach

Gość akikaka
kaznodzieja - guzik wiesz. NIENAWIDZE generalizowania... na podstawie kilku historii i ksiedzach-pedofilach-psychopatach zbudowales sobioe wizerunek wszytskich ksiezy.... Twoja ostatnia wypowiedz - piekna kulturka, nie ma co, zastanow sie co mowisz czlowieku

Gość lejdi21
nie ma na tym forum osob ktore nie spia ze soba przed slubem ?:P

Gość teriakafe
Przeczytałam tylko kilka komentarzy na pocczątku. Nie jestem katoliczką.- to po pierwsze. Z całego serca pragnę (mój vchłopak również, jesteśmy razem rok) wytrzymać do ślubu. to cholernie trudne, owszem. Ale im jest trudniej tym mocniej czuję, że czekać warto. Co do rozgrzeszenia- jest taki rtekst którym księża się posługują: Tak rzekł Pan nasz Jezus Chrystus do swoich apostołów: Którymkolwiek grzechy odpuścicie, są im odpuszczone, którymkolwiek zatrzymacie, są im zatrzymane. Przeto jako powołany i ustanowiony sługa Jezusa Chrystusa i Jego świętej Ewangelii zwiastuję wszystkim pokutującym łaskę Bożą i odpuszczam wam w miejsce Chrystusa grzechy wasze w imię Ojca i Syna i Ducha Świętego. Wszystkim zaś niepokutującym ogłaszam, że grzechy ich są im zatrzymane. -więc sprawa przed Bogiem wygląda tak, że jeżeli znowu idziesz do łożka z facetem, to grzech nie został Ci odpuszczony.

Gość aaaa moim zdaniem
kaznodzieja- czego tak plujesz jadem?!? opanuj sie człowieku...i nie zgrywaj najmądrzejszego i wszystkowiedzącego o księżach, kościele, bo....na pewno nim nie jesteś :-)

Gość ninnnnaa
a po co chcesz wiedzieć co ci ksiądz powie przy spowiedzi? to jakiś test? Sprawa będzie prosta-nie żałujesz- spowiedź nie ważna... Warunkiem spowiedzi jest żal za grzechy więc......