Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Julkap

Suczka-ciaczka,zapłodnienie,poród

Polecane posty

Gość Julkap

Witam mam sunię Maltańczyka jeszcze jest malusia ma dopiero dwa mieniące ale myślę że jak będzie miała ok.2 latek to ją dopuszcze odpowiadajcie proszę na moje pytania:) Pierwsze pytanie to jak mieliście już suczki mamusię to w jakiej porze dnia i roku zaczoł się poród bo boję się że będe wtedy w pracy a moja sunia zacznie rodzić!

Gość Stasiek co lubi anal...
:D:D:D

Gość sdsdd
Wejdź na jakiś specjalne forum a najlepiej listę dyskusyjną, poczytaj książki bo temat jest zbyt poważny na to forum. Jeśli suczka nie ma rodowodu, to nie ma też sensu żebyś mnożyła kundelki, bez pewności co odziedziczą. Jeśli ma dokumenty, w trakcie wystaw (zdobywania dla niej uprawnień hodowlanych), rozmów z innymi pasjonatami rasy, dowiesz się wszystkiego co do praktyki.

Gość sdsdd
Co do czasu porodu, to suki często rodzą nad ranem ale poród przeciąga się niejednokrotnie na wiele godzin (choć może nie w przypadku maltańczyków bo wielu szczeniąt nie miewają - choć oczywiście zdarzają się wyjątki). Jak w przypadku różnych zdarzeń losowych lub przewidzialnych, ktoś w domu musi być. Ponieważ poród można określić co do dni, trzeba po prostu wziąć wolne. To samo potem, suka sama w domu może np niechcąco zadusić szczenięta kładąc się na nie czy taka niedoświadczona z powodu szoku... Moja np zagarniała młode pod siebie i chciała się na nich kłaść (jak kwoka) gdy chwytały ją bóle poporodowe.