Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kala

mam pytanie jak sie ma w tej diecie pic soki?

Polecane posty

Gość soki pij zawsze i wszedzie
jednak musza to byc soki wyciskane prosto z owocow a nie te w kartonach z marketow w ktorych poza woda i minimalnym koncentratem jest masa cukrow

No i jeszcze jedno - zrezygnuj ze szklanki soku rano. Kiedy się ją wypije, organizm przerobi na tłuszcz nie tylko śniadanie, ale i resztę posiłków, ponieważ fruktoza przestawia metabolizm na produkcję tłuszczu.

Według mnie to jest szklanka soku na cały dzień bez względu na to czy wypijesz na 1 raz czy będziesz popijać przez cały dzień.

no a inni mowia ze dokazdego posiłku tez mi sie wydaje ze do kazdego boo tam pisze litr wody dziennie pic zwykłej to na 1l i 250 ml to by człowiek nie wyzył przez cały dzien

Ale jeśli ma to być dieta białkowa, to Ci przy takiej ilości soków więcej węglowodanów wyjdzie niż białka więc ja nie wiem co za sens. Po za tym jeśli tak się sugerować tym że "do posiłków wypijać" to wychodzi że masz litr wody wypić do każdego posiłku :D

Też myślę że mogli to lepiej opisać :) W sumie możesz pić więcej i jak będziesz "marnie chudła" to zmniejszysz ilość soku. Albo odwrotnie zacznij od szklanki i sobie dodawaj jeśli bez problemy waga będzie leciała. Tylko moim zdaniem litr soku to trochę dużo. Taki np pomarańczowy (nie słodzony) ma o,k 40 cal na 100 ml, więc litr 400 kcal, Może i ta dieta jest nisko kaloryczna ogólnie i dodatkowe 400 kcal nie zaszkodzi, ale moim zdaniem można by je z lepszej jakości pożywienia dostarczyć niż soki. Już nawet zjedzenie w to miejsce owoców byłoby lepsze, więcej błonnika itp.

ja troszke nie mam zabradzo z czego chudna c waze 52 kg chciałabym 47 wiec chyba te soki bede po szklance do kazdego posiłku pic bo w niej jest tylko 1000kcal a ja jeszcze do tego cwicze