Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hfghghg

co to za odmiana tardziku pomocy

Polecane posty

Gość hfghghg

na calej powierzchni twarzy wyskakuja mi pojedyncze ropne pryszcze,ale po posmarowaniu pasta cynkowa znikaja po 3 dniach, natomiast moja zmora jest cale czolo i zaczynaja sie tez na policzkach male krostki koloru skory ktore jak wygniatam wychodzi z nich wydzielina jak przy wagrach:( mam dosc:( jeszcze do swiatla sa okropnie widoczne:( codziennie robie peelingi ale to nic nie pomaga, jakis rok temu bylam taka zalamana tym czolem ze wzielam szczoteczke do zebow i zdarlam sobie na sile skore z czola;) i pozniej przez tydzien nie chodzilam do szkoly bo mialam strupy, ale efektem tego bylo ze wiekszosc mi tych krost znikla ale nie na dlugo:(

Gość Nie peelinguj codziennie
Nie rób peelingów przez przynajmniej dwa tygodnie smaruj twarz jakimkolwiek kremem, żeby odciąć wpływ środowiska zewn. na skórę. Mnie pomogło smarowanie solcoserylem (maść) http://www.strefalekow.pl/product/details/meskie-sprawy/solcoseryl-masc-5.html Po prostu robiąc codziennie peelingi zdzierasz warstwą ochronną naskórka - przez to dostają się zanieczyszczenia do skóry właściwej i robią się tam pryszcze. To mit, że skóra musi oddychać i mieć oczyszczone pory.