Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stell26

Jestem chory-czy mam prawo do szczęscia?

Polecane posty

Gość stell26

Choruję już od wielu lat na depresję,długie leczenie nie poprawiło mojego stanu.Ostatnio zakochałem się-czuję ,że jest to prawdziwa miłość,właściwie to pierwszy raz w życiu zakochałem się.Na razie spotykamy się co jakiś czas,ona mówi,że mnie bardzo lubi a czy kocha to się okaże pozniej,na razie nie wie czy coś z tego będzie.Niestety to nowe dla mnie uczucie przyniosło mi wiele cierpienia-psychicznego,moje lęki ,smutek bardzo się pogłębiły-po prostu ,żyję teraz w strachu,że ją stracę,że nic z tego nie będzie,że nie zasługuję na miłość.Codziennie za nią bardzo tęsknie,czas bez niej boli .Ona nie wie o moich problemach z depresją.Czasami myślę,że lepiej byłoby dać za wygraną i zerwać tąę znajomość i pozbyć się w ten sposób tych nowych lęków.Pragnę ucieczki od tego nowego bólu,ale jednocześnie nie chcę stracić szansy na tą pierwszą moją miłość w życiu.Walczyć i cierpieć czy poddać się dla krótkotrwałóej ulgi?

Gość teledetektor
maszeruj i giń

Gość kitaszewskaaaaaa
Kazdy ma prawo do szczescia. Gorzej jak bedziesz z ta dziewczyna i Twoja choroba bedzie odbijala sie na niej,bedzie czula sie zle z Toba i odejdzie

Gość 21 absolwent
sporo odpowiedzi :) chyba ten problem przerasta ludzi

Gość Nimfa nocna pora..
dla milosci zawsze warto walczyc...moze wlasnie dzieki niej sie podniesiesz :)

o matko, zdrowy człowiek a taki pesymista :p znam chłopaka z dpm, który nie może chodzic, ledwo rusza rękami, a niedługo będzie miał piękną, inteligentną dziewczynę ;p więc Ty tym bardziej możesz ;)

Gość edf
Zaryzykuj :) ja jestem po drugiej stronie,mam faceta ktory ma podobny problem i jestem z nim mimo tego. Przeslismy razem wiele ciezkich chwil,jeszcze dluga droga przed nim ale staram sie mu pomoc jak tylko moge i widze ze jego stan sie bardzo poprawil. Zgadzam sie z tym ze czasami to jest duze obciazenie dla drugiej osoby, nie kazdy ma tyle cierpliwosci i nie kazdemu chce sie poswiecac i czekac,ale byc moze ta dziewczyna bedzie dla Ciebie motywacja do zmiany? :)

Gość stell26
Dzięki za słowa wsparcia.Dzisiaj z nią rozmawiałem-powiedziała mi,że jeszcze wiele pracy nad sobą mnie czeka,ale chce mi pomóc.

Gość Blue kotka przesłodka
A ona wie że masz depresje? Miłość ma to do siebie że przepełniona jest cierpieniem-to cena jaką się płaci za krótkie chwile szczęścia więc jeśli już to musisz przyjąć to uczucie z całym dobrodziejstwem inwentarza ;)

Gość stell26
O mojej depresji nie wie.Wie tylko,ze mam problemy w kontaktach miedzy ludzkich,zwlaszcza zkobietami,wie rowniez ,ze jestem niesmialy.ALe dzieki niej zmieniam sie,naprawde duzo mi pomaga w tej kwestii.

Gość 30681
Depresja,choroba jak każda.Piszesz-depresja,czy mam prawo do szczescia?Obecnie bardzo dużo ludzi choruje na te chorobe,zbyt stresujące i szybkie tempo zycia,nie wszyscy to wytrzymują.Znam wiele osób chorych na depresje i sama tez chorowałam na nią.Wszyscy mamy partnerów,dzieci,przyjaciół i mamy prawo do szczęścia jak każdy inny chory np. na grużlicę,cukrzyce,czy astmę.To nie ma nic do rzeczy,nic.

Gość stell26
Dzięki za słowa wsparcia

Gość black_dress*
Ja mam podobny do ciebie problem, w sumie choruje na depresje od paru lat, zycie mi dalo mocno w kosc. Praktycznie nigdy nie poznalam wartosciowego faceta. Teraz jednak poznalam kogos w kim sie zakochalam, ale boje sie ze nie bede umiala z kims byc bedac caly czas sama. On bardzo duzo ze mna rozmawia, sam wyznal ze przeszedl depresje. Wspaniale miec takie wspierajace i akceptujace nas osoby kolo siebie. Mysle ze te leki to wlasnie przez to ze cierpimy na te chorobe..ale gdzies tam napewno jest swiatelko w tunelu, zycze tobie i sobie powodzenia

Gość stell26
Tylko,że kobieta potrzebuje od mężczyzny opieki,wsparcia i bezpieczęństwa a ja czuję ,że to raczej ja tego u niej szukam.Ona jest bardzo żywiołową osobą,bezpośrednią ,łatwo nawiązuje kontakty z ludźmi .Ja z tym wszystkim mam kłopoty,wieloletnia depresja wyniszczyła mnie .

Gość najpierw sie wylecz
a potem pakuj w zwiazki...