Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moniaaaaa18

Opóźnienie okresu a zmiana klimatu

Polecane posty

Gość moniaaaaa18

Witam wszystkich! Mam taki problem :( 31.07 wyjechałam nad morze z chłopakiem, kochaliśmy się co prawda nie mało razy.. ale nigdy bez zabezpieczenia... Zawsze była prezerwatywa, nie pękła. Wszystko było w porządku. Miesiączki powinnam dostać 14.08 i jeszcze do mnie nie zawitała :( Martwię się trochę, bo zawsze jakaś wpadka może zdarzyć się przy stosunku.. jakieś przypadkowe dotknięcie i przeniesienie spermy w moje okolice intymne. Ale słyszałam, że niektórym kobietom przez zmianę klimatu może bardzo znacznie opóźnić się okres. A Wy jak myślicie? Przez co to opóźnienie... Boję się :(

Może się spóźnić przez zmianę klimatu, może też przez stres i wiele innych rzeczy. Choć ja też myślałam, że przez zmianę klimatu nie mam okresu, a tu zonk. :) Moja zmiana ma już całe 2 cm wielkości. :D A Ty se zrób test. Przy takim opóźnieniu na pewno już wyjdzie. Po co się stresować niepotrzebnie przez tyle dni. :)

Gość moniaaaaa18
Na 25 sierpnia mam termin do ginekologa. Jak nie dostanę do tej pory to się przekonam u pani doktor. A Ty Klempa jak kochałaś się ze swoim chłopakiem że zaszłaś w ciąże ? z zabezpieczeniami? ale mimo tego gratuluje :)

Bez zabezpieczenia, bo staraliśmy się o dziecko 4 lata. No to idź do ginekologa, ale swoją drogą test też warto zrobić. :)

Gość mi po zmianie klimatu
mi przez zmianę klimatu i stres okres zatrzymał się na 3 miesiące a test zrób, nie zaszkodzi :)

Gość moniaaaaa18
No właśnie... no to Twoje Klempa planowane było :) A my kochaliśmy się za każdym razem z prezerwatywą. Mam nadzieję, że to spowodowane jest tylko stres i zmianą klimatu. Ale teraz jeszcze bardziej stres mnie zżera i nie mogę myśleć o niczym innym. Tylko ciągle nad tym ubolewam :((

Myślę, że skoro mieliście zabezpieczenie i nic się nie stało to raczej nie jesteś w ciąży. Ja Ci mówię, zrób sobie jutro test. Po co masz się jeszcze 5 dni męczyć, póki pójdziesz do lekarza?? Tym bardziej, że nawet jeśli byłabyś w ciąży to i tak jeszcze nic nie zobaczy i każe Ci zrobić test lub wyśle na betę. :) Będzie dobrze, nie przejmuj się. :)

Gość Kittyyy.
Tez ostatnio sie martwilam i tez bylam nad morzem, a w efekcie okres spoznil mi sie tydzien;). Postaraj sie nie mslec ciagle o tym, bo przez ten stres jeszcze Ci sie spozni...

Zrob sobie test dla pewnosci. Ja kiedys pojechalam na zimowe wakacje do londynu,okres mialam jakies 2 tyg.przed wylotem,i nastepny powinnam dostac w czasie pobytu. Nie dostalam,jak wrocilam tez nie dostalam,i nie mialam okresu przez 4 miesiace. Bylam u lekarza,wszystko bylo w porzadku,w ciazy nie bylam,zadnych zmian tez nie bylo,a mimo wszystko okresu nie mialam. W koncu lekarz przepisal mi tabletki na wywoalnie. Dodam,ze nigdy wczesniej nie mialam takich problemow.

Gość moniaaaaa18
Aha... no to w zasadzie mnie trochę uspokoiłyście dziewczyny :) Już się w zasadzie nie przejmuje tylko spokojnie czekam. ciekawe kiedy dostanę okresu. A testu za bardzo nie chcę robić, bo nie chcę żeby ktoś zobaczył, np. mama. Chyba poczekam cierpliwie do 25.08 i wtedy pójdę do ginekologa. Ale Klempa uważasz, że ginekolog niz jeszcze nie zobaczy? Nawet na USG? Ostatnio jak byłam to powiedziała mi kiedy będę miała okres i wszystko. co to jest ta "beta"?

Myślę, że ginekolog jeszcze nic nie zobaczy. Jest za wcześnie. No chyba, że miałby mega dobry, nowoczesny sprzęt. Beta jest to badanie poziomu hormonu ciążowego w krwi. Robi to większość laboratoriów i kosztuje ok. 30 zł. Wynik masz w ten sam dzień albo na następny. Jest to badanie bardzo wiarygodne. :) Ale ja myślę, że w ciąży nie jesteś, tylko to faktycznie zmiana klimatu. :)

Gość nie musisz w domu
testu nie musisz robić w domu, idź do dużego sklepu, albo do mac donalda czy na stację benzynową, wszędzie tam, gdzie mają duże nowoczesne toalety i tam sobie spokojnie zrobisz, sterylne warunki nie są potrzebne, wystarczy, że kupisz test i pojemnik na mocz, pipetka jest w opakowaniu testu ginekolog na usg faktycznie może jeszcze nie wiele zobaczyć i i tak każe ci zrobić test albo betę

Gość moniaaaaa18
No właśnie tylko, że test należałoby zrobić rano z porannego moczu. Czy to nie konieczne?

Gość moniaaaaa18
A do mnie dalej ciocia nie zawitała :(( Jutro chyba zrobię test.

Gość moniaaaaa18
Miałam robić test a tu okres mnie z rana przywitał :)) Dzięki dziewczyny za rady! Już jestem happy :)