Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama1281

problem z 2 miesięcznym niemowlakiem

Polecane posty

Gość mama1281

Drogie mamy, na pewno macie więcej doświadczenia niżja. Ja już nie wiem co robić. Mam 2 miesięczną córeczkę jest cudna, ale ma problem ze spaniem w dzień, chce a nie może zasnąć. huśtam lulam noszę ją tak z godzinę a ona zasypia dosłownie góra na 30 minut, spacery wózkiem nie pomagają (jak była mniejsza to w wózku spała), a w nocy nie ma problemu, nawet nie wymaga usypiania. do tego jest trochę nerwowa i często krzyczy(dosłownie krzyczy bo łzy jej nie lecą), nie ma kolek. Karmie ją piersią i czasem i tu są nerwy, wymachuje rączkami i uderza się po buzi, łapie pierś puszcza, drapie, a mleko jej leci bo sprawdzałam. Może ktoś miał podobnie i wie jak temu zaradzić.

Ja mam dwumiesiecznego synka i od paru dni obserwuje identyczne objawy jak u Ciebie : ciagle placze (mimo ze wczesniej byl bardzo spokojnym dzieckiem) je co godzine lub poltorej nawet w nocy :/ , usypiam go w dzien w wozku na dworze jak jest cieplo a jak jest chodno to najpierw wietrze pokoj a potem nosze na rekach :( bo inaczej nie zasnie choc jeszcze pare dni temu sam potrafil zasnac . Ja tez nie wiem co robic, ale to chyba taki wiek pewnie samo przejdzie . :) Pozdrawiam

Gość sabrina 23
skad ja to znam;-) u nas jest tak od urodzenia, a dzidzius ma juz 3 miesiace, wymachy rekami to odruch moro ktory zaniknie.

skok rozwojowy, częściej dawaj pierś, dziecko po 6 tygodni potrzebuje więcej mleczka i bliskości :) nie martw się, to szybko minie, jak wszystko...

Gość skok rozwojowy...
Ja z moim synkiem też tak miałam, prawdopodobnie jest to skok rozwojowy, ja po tym czasie jak mały się uspokoił zauważyłam że lepiej trzyma głowę na brzuszku, lepiej chwyta, uśmiecha się.. Tu jest więcej o skokach: http://ebobas.pl/forum/read.php?96,17701,17701

Gość skok rozwojowy...
dokładnie, żeby zobaczyć opis dokładniejszy skopiuj linka i zlikwiduj przecinek, sam się robi przy wstawianiu linka albo po prostu wpisz w googlach skoki rozwojowe

Gość mama1281
dzięki dziewczyny za rady. liczę na to że to wszystko minie i raczej nie wiążę tego ze skokami rozwojowymi bo tak jest cały czas, z tym że raz trochę lepiej a raz gorzej. najgorsze jest z tym spaniem bo nie mam ani chwli żeby coś zrobić. Córka się rozwija bardzo dobrze bo już od miesiąca chce trzymać sama główkę szczególnie przy odbijaniu, śmieje się i zaczyna gaworzyć. widocznie takie są uroki macierzyństwa.