Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chyba sie zaraz rozplacze....

nie dostalam urlopu

Polecane posty

Wasnie planowalam wakacje mojego zycia, znalazlam hotel wszystko cacy i tu informuje moja szefowa szmate ze chce tydz wolnego a ona na to ze nieeeeeeeee. Podkreslam ze nigdy dotad nie mialam problemow z wzieciem wolnego w tej firmie ale dostalam szefowa ze szwecji i sie zmienilo.. Jestem tak zrozpaczona ze osbie nawet nie wyobrazacie.... Juz prawie wszystko bylo dopiete na ostatni guzik.... ale mi przykro...

Gość a miałas zaplanowany
zgodnie z planem urlopów? czy nie macie takej instytucji?

Gość hmmm a
mi tez kiedys nie chcieli dac 3 dni wolnego, zagrozilam ze odejde z pracy no idostalam to wolne, no ale jak czlowiek zakochany to szalony :D praca jest dla mnie na 3 miejscu ;)

a wiesz, że w prawie pracy jest zapis, że pracodawca ma OBOWIĄZEK zapewnić pracownikowi raz w roku 2 tygodniowy urlop ( oczywiście jeśli pracownik takiego rząda). . Nie może Ci nie dać urlopu, jesli masz do niego prawo.

Gość u mnie było gorzej
pracowaliśmy w firmie razem z moim facetem i szef wiedząc że jesteśmy parą gdy chcieliśmy wziąć urlop zagroził że da tylko jednemu z nas..... to dopiero było zagranie.... bo wiedział że po choinkę był urlop dla jednej osoby skoro chcieliśmy razem gdzieś wyjechać.... no ale koniec końców dał nam ten urlop bo mu udowodniłam że składaliśmy wnioski z dużym wyprzedzeniem

Ja tez pracuje u prywatnego i do tego to nie jest polska firma i co?? nikt u nas w firmie nie ma problemow z urlopami malo mnie obchodzi czy to państwowy czy pryawatny pracodawca . Każdy pracownik ma prawo do urlopu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość kjahkjhsdkajh
o czym Wy mowicie, o jakim prawie, jak wyjedzie z przepisami to ja tak udupią, ze sie sama zwolni, zreszta ja tak robie hahahaha

Gość ladaco zabanowali
?:D

ale jesli sobie wcześniej zaplanowała to musi jej dać, chyba że autorka poinformowała szefową w pstatniej chwili, a to zmienia trochę postać rzeczy. Chociaż w naszej firmie jak ktoś chce urlop ( nawet dłuższy) to nigdy nie ma problemów nawet na kilka dni przed. Ja ostatnio np. w czwaretek po południu poinformowałam swoja prezes, że mnie cały następny tydzień nie będzie :) może nich autorka porozmawia z szefową - chyba,że pracuje w korporacji, to tam nie bedzie tak lekko :) Ja korporację przerabiałam już - MASAKRA nie polecam, większej biurokracji i wykorzystywania ludzi chyba nigdzie nie ma

Najpierw trzeba sie upewnić ze dostaniesz urlop, a poźniej planować. Oczywiście, że urlop się nalezy ale niestety pracodawca nie ma prawa dać Ci go teraz. Pomysl może juz ktoś inny ma urlop w tym czasie. Takie sprawy załatwia się z dużym wyprzedzeniem.

Coco_Chanel firma firmie nierówna. Ty dostałas urlop "na ostatnia chwile" ktos inny nie dostanie. Bez względu czy to państwowa czy prywatna firma. Prawda jest taka że wszystko zalezy od organizacji firmy i w dużej mierze od przełożonego.

ja pracuję w małej firmie i z urlopem np. 2 dniowym nie musze nikogo uprzedzac, tylko składam wniosek do podpisu i mam. ale 2 tyg trzeba zgłosić dużo wcześniej- np. żeby inni przygotowali się, że trzeba będzie mnie zastąpić

Gość praacioocdawca
powiem Wam ze swojgo punktu widzenia, u mnie ludzie dostaja urlopy jaak nie ma pracy, albo jest luzik, jesli jest inaczej, marzenie dostac urlop a jesli mi ktos wyjedzie z prawem pracy lub cos innego, to jak najbardziej dostanie ten urlop, ale po jego powrocie z przyczyn niezaleznych ode mnie zostaje przeniesiony na innne stanowisko oczywiscie zgodnie z prawem pracy z tym, ze na tym stanowisku ma tak miło, ze sie zaraz zwalnia, juz było kilku cwaniakow co z prawem wyjezdzali i tak wlasnie skonczyli, teraz nikt z tym nie wyjezdza tylko grzcznie pyta czy moglby dostac urlop. Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia

Gość pracodawcass
nie ma co sie chowac taka jest prawda i takie jest zycie nikt nie mowil ze bedzie łatwo

Gość mtax
co za palant z ciebie. Ludzie powinni bronić swoich praw, a nie siedzieć jak myszy pod miotłą i lizać dupska takim jak ty.

Gość praacioocdawca
no niech bronia, życze im powodzenia tylko jak wyjda za daleko to juz wiesz co ich czeka, nie bede sie powtarzal no i to przynosi bardzo dobre skutki, a jak wydajnie pracuja hahahaha

Gość mtax
no proszę, jaki humorek. Uwiebiam takich ludzi, którym wydaje się że są najmądrzejsi i cwaniakują przed wszystkimi.

Gość pracodawcass
mozecie sobie mnie krytykowac, pierdzielic bzdura a ja i tak wiem swoje nierobów za ryj krotko i do ziemi, taka jest polityka kadrowa mojej firmy i jak na razie przynosi skutki i ludzie zapytani sa zadowoleni hahahaha

Gość pracodawcass
przeciez nikt Ci nie mowi abys wierzył/ła , ja tylko napisałem jak rowiazuje problemy kadrowe w firmie, generalnie juz teraz raczej nie ma co rozwiazywac, bo ich nie ma

firma jest prywatna wiec niezbyt moge cos powiedziec... a w lipcu musialam poksc na tygodniowy przymusowy urlop bo takie zarzadzenie firmy bylo i powiedzieli mi o tym na 4 dni przed wiec chyba rozumiecie ze nie zdazylam przez to nigdzie pojechac... mialam w planach 2 tyg urlopu we wrzesniu ale zostal mi jeden, teraz o niego poprosilam jak juz ustalilam wycieczke last min i chooj boshe pierdzielona chinska gowniara mi rozkazuje, nie wytrzymam...

Gość karoolek......................
ale kobieto co ty masz za problem idz na zwolnienie L-4 DASZ LEKARZOWI 100 ZŁ W PACIE i załatwi tak jak trzeba , druk l-4 daj komus innemu by dostarczył pzred koncem obowiazkowego go dostarczenia do firmy ....

Gość pracodawcass
nie chciało sie nosic teczki trza toczyc beczki

Gość karoolek......................
masz na to 7 az dni ...w siudmym zanosisz i po problemie