Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość dor

Podwyższenie alimentów po 5latach

Polecane posty

Gość dor

Długo dojrzewałam do tej decyzji ale teraz jestem pewna ,że wystąpie do sądu o podwyższenie alimentów na mojego syna. rozwód nastąpił prawie 5lat temu.Zostały przyznane alimenty na dziecko w wysokości 350zł. Teraz syn ma 14 lat, właśnie idzie do 2klasy gimnazjum. Nie jest już to dziecko a duży facet( 180 cm wzrostu). Od 3 lat trenuje karate,które opłacam sama,płacimy również dodatkowo za kazdy egzamin z karate i obozy sportowe,dentystę itp. Były mąż regularnie wysyła te 350 zł ale na tym się kończy. Pół roku prosiłam sie ,żeby zwrócił połowę rachunku za okulary dla naszego syna, prośbą i postraszeniem złozenia sprawy o podwyższenie alimentów zmusiłam go wręcz,żeby pokrył połowę kosztów tegorocznego obozu sportowego( przelał 400 zł) .Nie zabiera syna na wakacje, widuje sie z nim raz na 2 lata...Wtedy kupuje mu np .grę na konsolę.Łaskawca... Nie interesuje się synem. Chcę uniknąć takich sytuacji ,proszenia się wręcz żebrania o każdą dodatkową złotówkę na syna.Problem polega na tym,że były mąż zatrudniony jest w firmie prywatnej.Legalnie zarabia 1200zł . Kilka tysięcy więcej dostaje już do łapy. Jeździ mercedesem,który kupił na swojego ojca i śmieje mi sie w twarz mówiąc ,że zarabia tylko trochę ponad tysiąc.Ja zarabiam ok 600zł na ręke. Pytanie- jak udowodnić ,że ojciec zarabia o wiele więcej niż ma to w umowie o pracę? i jaka kwota alimentów może zostać przyznana mojemu dziecku ? ( tak mnie więcej. Nie wiem ile wpisać w wniosku do sądu. 450 ,500zł? ) pozdrawiam i proszę o pomoc

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować