Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość win rar

nie chcę mieszkać u niego z jego rodzicami,powód do rozstania?

Polecane posty

Gość win rar

jestem ze wspaniałym chłopakiem, mamy po 24 lata, dogadujemy sie, uwazam że dobrze się dobralsmy, w święta chcemy się zaręczyć, ALE.... on nalega żebym po ślubie przyszła mieszkać do niego :( czyli do domu jednorodzinnego na wsi, 3 pokoje + jedna kuchnia i jedna łazienka, i rodzice :( tragedia, on ne chce sę wyprowadzić, bo oni mają tam dużo ziemi, hektary , i to wszystko będzie zapisane na niego, on nie chce ustąpić, a wiadomo jak ja będę sę czuła u nich w domu, jeszcze z tesciową na jednej kuchni!!! mamy się rozstac???:((

Gość mieszkanie z tesciami
to jeden problem... drugi to gospodarstwo...nie ma co ukrywac - nie każdy widzi sie na gospodarce. musisz rozwazyc wszystkie za i przeciw, czy twoja milosc jest silniejsza.

mozecie jak cos to w przyszlosci rozbudowac mieszkanie , nie wymagaj od niego aby zostawil swoich rodzicow

Gość win rar
mają kombajny i taki nowoczesny sprzęt, trochę go rozumiem bo nieźle można zarobić szczególnie w czasie żniw, ale czasem myślę że on jest nie poważny, nie potrafi sobie wyobrazić 2 rodzin na takiej małej przestrzeni? i jeszcze 2 gospodynie:( ja i teściowa, mamy gotować na zmianę czy jak....

Gość win rar
mawronka -ale to ja chyba muszę zostawić swoich rodziców jakbym miała zamieszkać u niego??, a od niego mam nie wymagać żeby ich zostawiał???? :/

Gość bo powinniscie zamieszkac
samodzielnie a nei w starych gniazdach zakładac nową rodzinę.

Gość win rar
ale jak on się uparł,, że tego majątku nie zostawi, to będzie jego i już :(

Gość
u mnie na takiej przestrzeni mieszkają: rodzice siostra z dzieckiem ja z mężem :D gotujemy wspólnie w październiku wprowadzam się do bliźniaka z osobną kuchnią, bo jednak trochę mało miejsca dla 6 osób było... ale generalnie nie jest źle :p

Gość wybór nalezy do ciebie
moja kolezanka zostawiła faceta bo on widzial zycie na gospodarce rodziców...był trochę podłamany ale po jakims czasie sie okazało, ze sie ożenił i urodziło mu sie dziecko - szybki jest.:p

Gość a nie możecie zamieszkać
tam tymczasowo, a równoczesnie wspólnie robić np. przybuówkę? Będziesz miała swoja kuchnię, a on będzie blisko gospodarstwa. ;)

Gość a nie możecie zamieszkać
przybudówkę

Gość O rany tylko nie
z teściami.Już to przerobiłam i o mało nie skończyło się rozwodem.

Gość
a fajni chociaż ci teściowie?

Gość win rar
ja jestem zła na niego, bo jak wyjdę za niego za mąż, to pogorszę swoją sytuację, teraz mieszkam w małym miasteczku w domu jednorodzinnym z rodzcami, i po ślubie mogłabym zamieszkac z nim na górze, a rodzice na dole, i mielibysmy jakby swoje mieszkanie, osobne wejscia,liczniki td. (kocham go bardzo,ale ta perspektywa mieszkania mnie chyba przerasta) może jakiś sposob zeby go przekonac?

Gość a jak wygladalaby twoja
praca po przeprowadzce? daleko bys musiala dojeżdżac?

Gość tyopilka
współczuję...tym bardziej, że żadne rozwiązanie na przeszłość, bo jak będziecie mieli dzieci, to się nie pomieścicie tam razem z teściami...

Gość win rar
teść jest świetny, bardzo się lubimy, zawsze mnie zaprasza i dużo rozmawiamy, ale teściowa----:( tragedia " pamiętaj Bartuś lubi uszykowane, masz tu wędlnke chlebek, zrob mu kanapki" , jak przywiozłam na urodziny dla teścia ciasto, które upiekłam, mój chłopak i teść już nie mogli się doczekać żeby sprobować, a ona na to: "że ona nie bedzie go kroić, Magda przywiozła to niech pokroi" a ja wcale nie miałam ochoty obcej kobiecie latac po kuchni i się rządzić :( to teść wziął mnie za rękę i razem to zrobilismy. :(

Gość no wiec masz ze strony
tesciowej przedsmak tego co cie czeka!:O

Gość za bardzo nie masz wyjscia
z tej sytuacji, albo będziesz Ty musiała uledz albo bay bay:O sory ale chłopaki zazwyczaj jak mają "takie perspektywy" nakręcają sie i jest po ptokach, a jak on Ci ustąpi(ale to mało prawdopodobne) bedzie nieszczesliwy a Ty bedziesz miala wyrzuty

Gość tyopilka
No nie przesadzaj, że obcej kobiecie, przecież niedługo miał/będzie wasz ślub...To jeszcze nic nie pomagasz teściowej w kuchni?

Gość win rar
pracuję w przedszkolu, musialabym dojezdzac kilkanasce km autem, ale od siebie też mam kawałek drogi, on chce żebym po slubie nie pracowała-ja już nie wiem czy planować to wszystko dalej, czy powaznie się zastanawiać nad zmianą, ale kocham :( chociaż wiem że nektore sytuacje mogą zabic milosc.

Gość czyli chce cie uzaleznic
od siebie albo skazac na prace w gospodarstwie. :O

Gość ghdckdfk
chyba jakas dzika jestes, ciats pokroic nie moglas? :o u mnie do slubu czy nawet zareczyn daleko a w kuchni przy czyms sie zawze pomaga, nie tylko u tesciowej ale tez u bliskiej ciotki mojego faceta :o

Gość win rar
ona ma jakieś dziwne zachowanie w stosunku do mnie, z tym ciastem byl przykład. czyli ja mam ulec, zostawić moich rodziców, zamieszkać z teściami i pomagac tesciowej w kuchni, bo jak nie to on mnie zostawi i znajdzie taką ktora się na to zgodzi??? we własnej kuchni to byłaby przyjemność przygotowywania poslkow, ale zawsze bede się czuła jak "u niej" to pięknie, ja mam kochac i ulegać, a on decyduje czy mu się podoba czy nie, jakby mnie kochał to tez powinien wziąć pod uwagę co mówię prawda?

Gość nie rzucaj pracy

Gość
tu nie chodzi o krojenie ciasta tylko o teksty teściowej :D "Bartuś lubi uszykowane" :D prawdopodobnie zapatrzona w synka jak w obrazek mamusia - przygotuj się na niezliczoną ilość cennych rad dotyczących kuchni i prowadzenia domu :p

Gość vbmgchm
skoro stawia ulitmatum tzn ze cie nie kocha- milosc i zwiazek to kompromisy

Gość win rar
jak ja je przywiozłam, dałam tesciowi w prezencie, a ona schowala w kuchni, to mialam jej latac po kuchni i kroic, brac talerze itd?? no proszę, nnie wyobrazam sobie tego. to ona byla gospodynia i panią domu, my przyjechalismy w gości, to miałam się jej rządzić?

ghdckdfk - a twój facet nie może mamie pomóc w kuchni? Co za dziwny zwyczaj, w gościach pchac się do garów... Mi by było nieco niezręcznie siedziec w pokoju podczas gdy moja mama siedzi z moim facetem w kuchni :D