Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ilka35

Dwa lata związku i co dalej?

Polecane posty

Gość ilka35

Witam. Może to błachy temat na dyskusje ale od pewnego momentu zastanawiam sie czy dwa lata bycia z kims ,w tym rok mieszkania ze soba to wystarczy na podjecie decyzji o dalszym życiu we dwoje? Mam 35 lat, jestem po rozwodzie(12lat) i nieudanym zwiazku z meżczyzna starszym o 7 lat(2 lata)... Poznajac obecnego partnera( 2 lata jestesmy razem) miałam wiele watpliwości co do niego..Jest młodszy o 12 lat ode mnie..i to budziło we mnie niepokój. Teraz wiem ze niepotrzebnie sie martwiłam ale....Czy dla mezczyzny w jego wieku licze sie na tyle aby spedzic ze mna reszte zycia? Jaka czeka nas przyszłosc? On zapewnia ze jest wszystko w porzadku, ze kocha i mam sie niczym nie martwic..a ja mam w sobie wiele watpliwosci. Co nas czeka? Boje sie ze w pewnym momencie odejdzie do młodszej a ja wbijam sie znów w lata.. Czy jest na takie myśli złoty lek?

Gość 35-tka
Witaj, Jestesmy w tym samym wieku i moze nie bede oryginalna ale właściwie zyjeciu juz razem prawda?! Widzisz tez kiedyś myslałam o ślubie dziecku itp ale czy żeby stworzyc rodzine naprawde potrzebny jest papierek. Nie podchodz do tego tak, ze wpedzasz sie w lata tylko ciesz sie tym, że jestes szczesliwa. A właściwie po co slub? :) Zbyt wiele małzenstw sie teraz rozpada..coś na zasadzie podpisywania aktu własnosci na dana osobę :) Powodzenia!

Gość ajj ojj
Uważam że między wami jest przepaść wiekowa. W późniejszym wieku nie przerażałoby mnie to....ale kobieta 35 letnia a facet 23 letni??? Przecież on jest za młody na podejmowanie poważnych decyzji....może mi się wydaje. Ale w jego wieku nie można oczekiwać że już się zaobrączkuje. Mimo tego co napisałam szczerze życzę Wam szczęścia :) mam nadzieję że się mylę.

Gość ila35
Witaj. Szczerze powiem ze podbudowałas mnie swoim podejsciem do mojego problemu.. Bardzo dziekuje i chyba powinnam zaczac myslec pozytywnie o ty co mnie spotkało..Przecież nie szukałam nikogo na siłe...po poprzednim rozczarowaniu.. Dziekuje za dobra rade. Poadrawiam

Gość smutek w oczach
zastanawiam sie tylko czy jemu jest wygodnie z toba (materialista) czy naprawde cie kocha...... ale znam malzenstwo w takim wlasnie wieku jak wy jestescie i jest im dobrze:-) takze powodzenia!

Gość ilka35
...jest młody ale ja sie smieje ze taki MŁODY-STARY... Wykazał sie wielkim sercem i rozumem co mnie urzekło tak naprawde, po tym co przeszłam w związku z Ex i mezczyzna starszym ode mnie 7 lat nic by mnie juz nie zdziwiło. Jest jedynakiem pracuje od 17 roku zycia, uczył sie zawodu miedzy czasie, pochodzi ze wsi i naprawde nauczony jest obowiazkowosci.. Ja głupio mówiac paniusia z miasta nigdy nie przypuszczałabym ze młody mezczyzna ma wjecej oleju w głowie niz nie jeden starszy...To jest dla mnie podstawa aby trwac w tym zwiazku.. Ale zawsze kiedy mam doła przczodzi ta jedna mysl...co dalej ? Mimo to dziekuje za miłe słowa..

Gość ilka35
...Ja równiez sie nad tym zastanawiałam...(materializm) Kiedy sie poznalismy miałam pewna pozycje ..powiedzmy (firme, samochody,kase)..ale po rozstaniu sie z byłym wspólnikiem zostawilam wszystko(wspolnik to ten starszy o 7 lat) a Piotr został.Pomógl mi ten koszmar przejsc i jest do dzis...a teraz naprawde nie jest mi łatwo. Dlatego wiem ze kasa tu nie wchodzi w rachube. Moze sama niewiem czego od niego oczekuje? Moze zbyt wiele? Dziekuje za dobre slowa.