Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość missygosia

nietypowy ból podczas stosunku

Polecane posty

Gość missygosia

otoz ostatnio podczas stosunkow z partnerem odczuwam nietypowy dyskomfort.czuje "parcie" na odbyt (nie jestem pewna jak to mozna okreslic),w wiekszosci pozycji oprocz tej kiedy ja jestem na gorze,czuje jakbym musiala sie wyproznic (a wcale nie musze!) jest to bardzo niemile i zawstydzajace uczucie,ktore nie pozwala czerpac mi odpowiedniej staysfakcji czy ktoras z was ma takie uczucie?czym moze to byc spowodowane? czy to jakies hemoroidy?czy moze po prostu mam taka budowe wewnetrzna narzadow rodnych??? dziekuje za rady i licze na powazne odpowiedzi

Gość nie jestem pewna na
100 procent,ale to moze byc endometrioza..choc nie musi byc..ale to podobno jeden z 1szych objawow! Powiedz moze o tym ginekologowi!!

Gość missygosiak
pierwszym lekarzem ktory moze zdiagnozowac te chorobe jest ginekolog?nawet jesli sa to objawy bardziej jelitowe???

Najpewniej zwykłe napięcie mięśni dna miednicy. Typowy objaw. Bardzo dużo kobiet to ma - jesteśmy "w tych okolicach" dość wrażliwe, a przechodzimy zapalenia pęcherza, bóle miesiączkowe, wszelkie sprawy niestrawnościowo-jelitowe też napinają mięśnie, zaparcia, a nawet dźwiganie. Oczywiście, inne przyczyny możesz sobie wykluczyć dla świętego spokoju :).