Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość QxQ

Szybko przetłuszczają mi sie włosy .

Polecane posty

Gość QxQ

Hej . Bardzo szybko przetluszczaja mi się włosy . Umyje a nastepnego dnia juz sa tluste ;/ moze jest jakis szampon czy cos aby sie nie przetluszczaly ? z góry thx ;*

ja parę lat temu 2-3 dałam się naciągnąć na odżywkę, zawierającą minerały, aby włosy nie przetłuszczały się tak szybko - myłam co 3 dni, od tamtego czasu myje codziennie, umyte rano ok 21 są już tłuste mam do pasa włosy i jest to bardzo uciążliwe :( można poszukać czegoś w aptece

Gość kwaśna mina
polej se kwasem solnym i po kłopocie a tak serio to polecam maseczkę do skóry głowy dermaglin, dostępna w rossman, oprócz tego szampon siarkowa moc. Mam ten problem i tylko to na mnie działa

Gość dziewczyna_malina
też mam ten problem i jak na razie-o dziwo-pomaga mi po prostu Timotei do włosów przetłuszczających się:)

moim zdaniem te wszystkie maseczki, specjalistyczne szampony to takie pierdu pierdu. tylko męczą włosy. ja też miałam ten problem i kupiłam sobie najzwyklejszy szampon z pokrzywy. nie firmowy, taki zwykły. może nie pachniał najpiękniej, ale włosy zamiast codziennie moge myc nawet co 2-3 dni. ostatnio znalazłam też szampon z pokrzywy Joanny taki niebieski. dobrze działa i juz nie smierdzi, całkiem przyzwoicie pachnie.

moim zdaniem te wszystkie maseczki, specjalistyczne szampony to takie pierdu pierdu. tylko męczą włosy. ja też miałam ten problem i kupiłam sobie najzwyklejszy szampon z pokrzywy. nie firmowy, taki zwykły. może nie pachniał najpiękniej, ale włosy zamiast codziennie moge myc nawet co 2-3 dni. ostatnio znalazłam też szampon z pokrzywy Joanny taki niebieski. dobrze działa i juz nie smierdzi, całkiem przyzwoicie pachnie.

Gość QxQ
dziekuje za odpowiedzi . ;* tak mało naas ?

Zwróć uwage na składy kosmetyków jakich uzywasz. Większość obecnie zawiera silikony - na wizażu na forum jest o tym cały temat, kiedyś patrzyłam. Jednym one służą, innym nie. Oblepiaja bowiem włosy dzięki czemu wlosy wydają się zdrowsze i bardziej błyszczące, ale z drugiej strony obciążają włosy - same w sobie są ciężki i do tego przylega do nich brud i kurz. Ja używam odżywki z silikonami ale mieszam ją z timotei która ich nie ma, dzięku temu włosy mam ładne. Ale nakładam ją od połowy wlosów i używam szamponu Pregaine - koszt do 25 zł w aptece, bardzo wydajny. Ma on silne właściwości oczyszczające, przeznaczony dla włosów cienkich i wypadających, po umyciu nim wlosy aż skrzypią ;)

Gość kaska35
hej ja stosuje szapon i odżywkę herbalife kupuje je na www.mojezywienie.pl sa bardzo wydajne włosy sie nie przetluszczaja sa lsniace tylko odżywke nalezy stosowac na koncowki.

Gość Lolita26
Mi bardzo pomógł szampon przeciwłojotokowy EVA MEDICA. Stosuje się go 2-3 razy w tygodniu. Dostępny tylko w aptekach lub na stronie internetowej producenta.