Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość limonitka

czy wasi rodzice tez maja problemy z niskim cisnieniem?

Polecane posty

Gość limonitka

hej, lekarz ostatnio u mojej matki zdiagnozował niedociśnienie. byłam w lekkim szoku, bo wydawało mi się zawsze że starsi ludzi cierpią na nadciśnienie, a i moja mama z jej powiedzmy to sobie nienajzdrowszą dietą, tuszą i chorobliwą awersją do wysiłku fizycznego klasyfikowała się jak dla mnie na czele kolejki do problemów z nadciśnieniem. a tu taka niespodzianka. czytałam trochę w sieci o tym niedociśnieniu, ale może ktoś z was ma doświadczenia z własnego podwórka? macie jakieś sugestie co mogłoby pomóc mojej mamie? bo nie wiem czy ta sól o której się wszędzie pisze to rzeczywiście takie dobre rozwiązanie dla niej, kawą poić też jej nie zamierzam, bo z jej wątroby nic już nie zostanie... jakieś złote rady...?

Gość dziwne a wiesz dlaczego
bo nadcisnienie maja zawsze osoby z TUSZA a wiec dzien ze mama ma yusze i na niedoscinienie

Gość olabogarety
hah, moja mama ma własnie problemy z za wysokim cisnieniem. podobnie jak babcia. to chyba genetyczne :(

Gość chudy nie ma nadciśnienia
??? twoja teoria jest fałszywa :P moja babcia jest dużą kobitką a ciśnienie ma niziutkie, a ja jestem szczupła i moje ciśnienie oscyluje w granicach 160/100

Gość lilo22
Powiem ci że ja sama mam niskie ciśnienie. Z dwojga złego wolę to niż nadciśnienie, chyba zdrowsze ;) Ja leczę się gutronem, i to mi wystarcza, nie próbowałam żadnych cudów z dietą ani innych magicznych sposobów. Choć wiadomo że styl życie jest ważny, jakiś sporcik przynajmniej raz w tygodniu etc. Jak twoja mama nie lubi to zabieraj ją chociaż na spacerki, może nordic walking by jej podpasował? Może kup jej kije to nie będzie miała wyboru :D

Gość nickoo
Co do niskiego ciśnienie to słyszałam że picie dużych ilości wody pomaga, nie wiem czy to prawda, ale obiło mi się o uszy. najlepiej chyba jak lekarz który prowadzi twoją mamę coś by doradził konkretnego, bo każdemu co innego służy.

Gość jannis.j
taak, mój staruszek też to ma. słabo mu, zawroty głowy, czasem omdlenia mu się przytrafiają (raz nawet z drabiny zleciał był :/). tylko że on nic nie chce z tym robić, nawet do lekarza nie ma mowy żeby poszedł... nikogo nie słucha. siostra jest pielęgniarką więc mówi mu jak to się może skończyć, a on nic... tak więc ciesz się że twoja mama chociaż u lekarz była...