Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

piccolo

Okropne ząbkowanie... kogo dziecko to przechodzilo.? Nie mam sil

Polecane posty

Mój synek niby zachorowal, mógł zarazic sie angina od starszej córki, ale dostal antybiotyk.. po nim wysypke uczuleniowa, odstawilismy, wszystko pod kontrola lekarza, ciagłe goraczki, od stanu podgoraczkowego do ponad 39st. Dzisiaj znowu lekarz i mówie ze goraczki powracaja pomimo leków. Babka rozlozyla rece mówiac ze ni cholery nie wie skad ta goraczka, bo z gardla wszystko schodzi. Do tego ma ostry katar, no i soro splywa on do oskrzeli to i kaszel. Bidule sie meczy, juz nie chce go faszerowac tymi nurofenami itp bo ile mozna. Pod oniec zaczelysmy z learka mówic o tych zabkach.. dokaldnei trójki dolne, moze górne tez beda zaraz szly... Czy Wasze dzieci przechodzily tak tragicznei zabkowanie? Bo nei wiem czy te jego nasilone objawy moge do tego przypisac, jutro kolejna wizyta u lekarza i najprawdopodobniej antybiotyk z innej grupy jakis trzydniowy. Sama juz nie wiem.. Tak przy okazji co stosowaliscie na ząbkowanie aby dziecku pomóc... z córka nei mialam najmniejszych problemów

Gość Promyczek 0319
ja przez takie coś własnie przechodze . na poczatku myśłam że synek jeste chory gorączka 39,2 poszłam z nim do lekarza lekarz stwierdziła 3 dniówke mijały dni 3,4,5 w końcu tydzień a tu nic , jak marudził i płakał tak dalej . oszłam prywatnie do lekarza a ten powiedział że to ząbkowanie , kazał smarować dziąsła i dawać gryzaka . t razy dziennie dawac kuleczki homeopatyczne które rozpuszcza się w wodzie i mozna je podawac z piciem . odpukać w nie malowane ale już 4 dzień mam spokój , wróciło moje dziecko , nie marudzi nie płacze . przesypia znowu całą noc

Tylko ze mój ma okropny atar, wczesniej bylo to chore gardlo, ale juz zaczerwienienie schodzi, no i kaszel ze az wymiotuje :( Zal mi bidulka a mam wrazenie ze lekarze to tak po omacku :(

Gość Promyczek 0319
mój mały miał biegunkę i wymioty , a może dziecko złapało ci jakąś infekcje

infecje owszem, takie byly wstepne podejrzenia, córa miala angine, wlasnei skonczyla antybiotyk, syne dostal ten sam antybiotyk i po niecalych 3 dniach musielismy go odstawic bo dostal wysypki, mimo wszysto dalej learka utrzymywala ze to wina gardla no i eurespal plus nurofen przez 3 dni itp, nic nei pomaga. Intuicja podpowiada mi ze to wszystko naraz sie zlozylo, zarazil sie od siostry, dodatowo to zabkowanie... ale jak tu gadac z tymi learzami, to oni powinni cholera jasna wiedziec co mu jest :(

Gość fvgbh
u nas podział czopek Viburcol, syrop przeciwgorączkowy i żel na dziąsła - noc przespana

mojej corce tez ida trojki.. zaczelo sie od luznych kupek, przerazila mnie ich ilosc (ok8 dziennie) i odparzona pupa polecialam do lekarki powiedziala ze albo dieta, albo, zeby albo rota no i wyszly dwie dolne jedynki, kupy sie ustabilizowaly ale po 4dniach mala zaczela goraczkowac (38,2) nie byly to wysokie temp. ale mala chodzila jak pijana do tego mega zmarudzona znow poszlam do lekarki poogladala ja i stwierdzila ze tymbardziej to zeby no i wyszly dwie gorne trojki, goraczka ustala ale mala dostala wysypki i teraz nie wiem czy to byla 3dniowka czy moze to uczulenie teraz nadal jest marudna le smaruje jej dziasla dentinoxem, wrazie gpraczki czy bolu syrop przeciwbolowy na noc czasem daje jej vibrucol promyczek a jak nazywaja sie te granulki homeopatyczne i jakie dokladnie maja dzialanie? zycze wytrwalosci i szybkiego powrotu do normalnosci :)

Gość promyczek 0319
są to dokładnie granulkii homeopatyczne na bolesne ząbkowanie , a a nazywają się chamomilla -dogomed . naprawde swietne .