Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ada się zakrada

kulka pod skórą po szczepieniu

Polecane posty

Gość Ada się zakrada

hej dziewczyny, mój synek 3,5 tyg. temu był szczepiony, miał potem tylko lekko czerowone to miejsce i lekko podwyższoną temperaturę ale w miejscu szczepienia wyczuwam taką jakby kulkę nie wiem co to i czy isc z tym do lekarza? Moze ktos tez tak miał?

Gość Ada się zakrada
nikt tak nie miał?

a na co byl szczepiony?czasmi zostaje taki slad.zapytaj sie przy najblizszej okazji pediatre ale nie powinno to byc nic niepokojacego

Odczym poszczepienny - zrób okład z Altacetu albo z sody oczyszczonej. Dokładnego przepisu nie podam, bo nie miałam okazji robić takich okładów, ale wiem ze lekarze polecają tak właśnie zrobić.

oklad z sody oczyszczonej z altacetu nie zalecaja malym dziciom.a z sody robi pol szklanki letniej wody i lyzka sody.namaczasz gazik przykladasz do miejsca po szczepieniu i obwiazujesz np bandazem lub chustka

kupuje sie tabletke rozpuszcza w wodzie i przyklada) tzw kwasna woda. mozna przyylozyc tez bialko jaja kurzego równiez wyciąga opuchlizne ale kwasna woda lepsza. Obserwoj to i jesli sie bedzie nadal utrzymywac albo zrobi sie gorące i bolesne to do lekarza!

jak ja szczepilam synka kazali smarowac zelem altacet tlyko powiedziec w aptece ze dla niemowlaka i malemu nic nie wyskoczylo

Gość Ada się zakrada
to był Pentaxim czyli te pierwsze podstawowe szczepienie na krztusiec, tężec i cos tam jeszcze

Gość Ada się zakrada
ale to juz 3 tyg. po szczepieniu wiec chyba nie powinno sie z tym juz nic dzc. Tylko ta kulka pozostała :(

zadzwon do przychodni i zapytaj lekarki najlepiej. Moje smyki mialy te miejsca po sczezpieniach przez jakis czas twarde ale nic sie nie dzialo i potem mijalo... warto sprawdzic a lekarka bedzie wiedzialą najlepiej.

nic nnie przykladaj samo peknie i ropka wyleci, wtedy mozeszspirytusem salic. tez mialysmy to samo

Gość Ada się zakrada
wiszka83 a długo to trwało za nim pękło?

nie przejmuj sie po tych szczepionkach na blonnice tezec i krztusiec zostaja czasmi znamiona.

Gość Ada się zakrada
podnosze