Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Panna_Bzp

Jak mu powiedziec ze jestem bezplodna?

Polecane posty

""jak facet będzie mądry i zależy mu na Tobie zostanie" To dyskryminacja i w pewnym stopniu szantaż !! Okrutna jestes ! To co, jesli nie zostanie, bo poczuje sie oszukany, urażony, straci zaufanie i chce miec mimo wszystko dziecko i NIE zostanie z autorką to oznacza ze jest głupi ?? Prosze Cie !!" - Przekonuje mnie tylko argument, że chce dziecko. Bo do pozostałych ma zastosowanie taka cecha jak empatia - może nie jest wyznacznikiem mądrości ale jakichś tam uczuć wyższych...

Gość myszbezprzewodu
autorko pragnienie posiadania dziecka jest jedną z najbardziej pryncypialnych spraw w związku co tu filozofować? - jeśli traktujesz faceta poważnie i w przyszłości nie chcesz mieć większych problemów emocjonalno-psychicznych - natychmiast mu powiedz - szczerze i otwarcie. Bądź przygotowana, że odejdzie. Tyle

Gość tas-mania
eeeeetam na pewno dla faceta to bez znaczenia, będzie sobie mógł bzykać :) do woli, po cholerę mu bachory! żaden facet teraz nie chce!

Gość ja mysle ze dopoki facet
wyraznie nie powie,ze chce zwiazac z autorka przyszlosc, ozenic sie,nie ma obowiazku robic takich wyznan.

Gość myszbezprzewodu
co ty gadasz przedmówco chciałbyś -abyś dowiedzieć się np. w chwili zaręczyn, że nie będziesz miał własnego potomstwa - to nieuczciwe na wielu płaszczyznach. Ale można mieć podejście do sprawy jak diabeł wcielony...kwestia etyki, lojalności, sumienia, powagi etc, etc - albo wie się co to znaczy albo jest się wyjałowionym urządzeniem do bzykania, latania po imprezach....

Gość ja mysle ze dopoki facet
na ogol przed zareczynami sa tzw "powazne rozmowy", wtedy mozna o tym mowic. Ew. jak facet sie oswiadcza , odpowiedziec - chetnie tylko musze ci powiedzic, ze ... Niby dlaczego nie? Byle nie PO zareczynach . Moze facet wcale nie chce sie zenic? a moze kocha tak,ze to nie ma znaczenia?

Gość valeriana25
Wypowiem sie jako ta druga strona, ktora dowiedziala sie, ze jej facet jest bezplodny. Moj M rowniez zwlekal dlugo z ta infomacja, prawie rok. Od pewnego czasu czulam, ze cos mu lezy na sercu i jak w koncu dowiedzialam sie o co chodzi, to pierwszym uczuciem byla ulga, ze nie chodzilo o cos gorszego(kiedy zaczal tak powaznie mowic, rozne rzeczy przychodzily mi do glowy:D) Na poczatku bylam troche zla, ze tak dlugo ciagnal te szopke(ile razy nie kochalismy sie, bo nie mielismy gumki...), ale tak naprawde to nie mialam do niego pretensji, bo wczulam sie w jego sytuacje i na pewno bylo mu ciezko. Mysle, ze on mial gorsza sytuacje, bo przeciez kazdy facet mysli, ze wszystkie kobiety marza o dzieciach, wiec ta informacja moglaby mnie zalamac, ale tak nie bylo. Ciesze sie, ze znam prawde i nawet jak kiedys zapragne miec dziecko, to predzej adoptuje je niz zostawie jego. Jesli facet Cie kocha, to na pewno nie bedzie wyjezdzal z tekstami o zaufaniu, bo przeciez powinien zrozumiec, ze balas sie jego reakcji i tego, ze go stracisz. Nie zwlekaj juz dluzej i pogadajcie szczerze.

No powinnaś mu o tym powiedzieć. Przedstaw sprawy tak jak się mają. Wytłumacz mu, że po prostu bałaś się jego reakcji, że bardzo Ci na nim zależy. Im dłużej to będziesz ukrywać tym gorzej i tym trudniej będzie Ci wyznać prawdę.