Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaką fryzurke wybrać

Jaką fryzure wybrać do cienkich rzadkich włosów??

Polecane posty

Cześć chce iść jutro do fryzjera ale nie wiem jak się obciąć mam bardzo cienki i rzadkie włosy :( za ramiona są lekko pocieniowane jak teraz mogę się sciąć może mi coś poradzicie ??

halo

Gość dołączam się do pytania
też mam rzadkie włosy,wprawdzie nie sa bardzo cienki ale sa coraz rzadsze:(I do tgeo starsznie syzbko się przetluszczają i wypadają:oTeraz mam boba ktorego scinalam w polwoie czerwca.

Gość tja....
ja też mam cienkie delikatne rzadkie i przetłuszczające się włosy. doradzam odrzucenie wszystkich fryzur cieniowanych. ma latami fryzjerzy proponowali cieniowanie bo, że niby to zwiększy optycznie objętość, ale to jakaś bzdura!! zaczęłam zapuszczać włosy i przy podcinaniu nie cieniowałam. ostatnio skróciłam tak, że zostało ścięte prawie całe cieniowanie i wyglądam jakbym miała 2 razy więcej włosów niż przed zapuszczaniem. ta fryzura co w linku moim zdaniem wyjdzie fatalnie, bo na każdej długości będzie mało włosów, a grzywka albo będzie rzadziutka, albo trzeba będzie na nią "zużyć" tyle włosów, że reszta będzie tym bardziej rzadka.

Gość tja....
uściślając latami miała włosy cieniowane różnej długości i było widać że jest ich mało. teraz przy równej fryzurze ten defekt jest niezauważalny.

Gość do tja
a jakie teraz masz włosy? Jakiej dlugości? Aha i czy do ich pielęgnacji stosujesz jakies specjalne kosmetyki? ja muszę je myc codziennie,bo inaczej wyglądaja jak ntłuste strąki:oI czy je farbujesz albo co? Ja staram sie nie farbowac a i tak sa strasznie rzadkie,wypadają:oNie wiem juz co z nimi robic😭

Gość jaką fryzure wybrać
no wiem właśnie że grzywka zabierze całe włosy ale nie mam pojęcia co z nimi zrobić sa naprawde bardzo bardzo cienkie też musze codziennie myć włosy może nie dlatego że są strąki ale są oklapnięte i wyglądam jak bym miała 5 włosów na krzyż :( a dodam że ide do nowego fryzjera ponieważ nie jestem u siebie w mieście i nie wiem kiedy będe a chciałabym się obciąć

ja tez mam takie problemy z wlosami i od kilku lat mialam dlugie, sciete na rowno i wiazalam w kucyk itp ale jakies 2 tygodnie temu postanowilam zmienic radykalnie fryzure. mam podobnie do tej w linku, ale wlosy max z tylu 5 cm za ramiona, grzywka na bok i mniejsza i bardzo wyciniowane juz od dlugosci grzywki - wygladam i czuje sie rewelacyjnie, nie musze ukladac wlosow (wiadomo suszaka pogarasza stan wlosow), tylu myje przed snem i od razu mam podniesione rano i super to wyglada - polecam bardzo mi pomogla fryzjerka bo mialam inna koncepcje, a ona powiedzala, co by zmienila i dlaczego i zdalam sie na nia i jest super

Gość no to masz podatne wlosy
skoro nue musisz rano ukladac. ja rano mam tak smetnie przyklapniete ze bez ukladania ani rusz

Gość gucia-chan
No patrz. Temat przyciągnął osoby z podobnym problemem, a nie tych, co mają pomóc. Ja właśnie przecytałam, że pogrubia optycznie zabawa kolorem- balejaż i fryzurki krótkie, lub półdługie. Też mam chomika na twarzy i myślę o grzywce, ale jak ją zrobię, będe z tyłu łysa. Jestem w ktopce. Moim zdaniem cieniowanie odpada, bo jeszcze bardziej rozrzedza włosy.

Gość śmiać mi się chce
-> do m a d z, możesz dać zdjęcie swojej fryzury? zamaż twarz i pokazuj

Gość tylko proste fryzury
do ramion, bez cieniowania, bez grzywek, bez kolorystycznych wariacji. fryzjer powinien być ostatnim doradcą dla osób które mają pięć włosów na krzyż. cieniowanie owszem podniesie krótsze włosy, kosztem prześwitów i suchych piórek na końcach - efekt beznadziejny.

Gość Tamara2222
Ja jak ostatnio byłam u fryzjera układać włosy na imprezę rodzinną, to fryzjer zagęścił moje włosy kosmetykiem DrHair, mowa o tym: http://drhair.pl/ Efekt po był super. Z tego co później czytałam ten drHair zawiera nanocząsteczki, które wczepiają się we włosy i powodują ich zagęszczenie. Efekt utrzymał mi się spokojnie do końca imprezy. Myślę, że teraz wielu fryzjerów ma ten kosmetyk u siebie. Popytajcie :)