Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mario224

Dlaczego kobiety nie dotrzymują ślubowania

Polecane posty

Gość Mario224

Wychodzą za mąż, ślubują "miłość, wierność, uczciwość i posłuszeństwo mężowi". A potem próbują mieć jakieś fochy. Jak się wychodzi za mąż i ślubuje posłuszeństwo to możecie co najwyżej poprosić o ewentualną zmianę decyzji męża.

Gość a co masz konkretnie na mysli
bo ciezko nam sie odniesc jak nie wiemy o co chodzi :)

posłuszeństwa mężowi już dawno się nie ślubuje, bo już nawet kościół katolicki uznał to za głupotę i zniósł to jakieś kilkadziesiąt lat temu...

Gość a jaka to religia
a w jakiej religii jest taka przysięga? A czy w tej religii istnieje cos w rodzaju dekalogu i czym się różni? Pytam bo zaciekawiła mnie ta sekta.

Gość Mario224
Jak to nie wiadomo o co chodzi ? Kobieta ślubuje posłuszeństwo mężowi i od tej pory ma go SŁUCHAĆ !

Gość rzecz względna
ślubują miłość, wierność i uczciwość małżeńską jeśli kochają, są wierne i mówią uczciwie, żeś palant, to przemyśl to

Gość Mario224
Każdy kto bierze ślub w Kościele akceptuje zasady zapisane w Biblii. Bóg wyraźnie naucza o tym, że żona ma być posłuszna i poddana w wszystkim swojemu mężowi (Ef 5,22-24; Kol 3,18; 1P 3,1).

hehehe dobre, ale to było 2000 lat temu, teraz się już tego nie ślubuje bo w ogóle by ślubów nie było :):):)

Gość posłuszeństwo mężowi
a w ktorej to niby religi?

Gość Mario224
2000 lat temu nie było ślubów katolickich. A jak teraz któraś chce wziąść ślub kościelny to niech się do posłuszeństwa stosuje. A jak nie chce się stosować to niech bierze tylko cywilny.

ale o co ci chodzi? kobiety nie muszą śluboować posłuszeństwa mężowi nawet w kościele i już. jak masz z tym problem to idź do papieża żeby to przywrócił...

Gość posłuszeństwo mężowi
od dawna jestes na przepustce? i z ktorego szpitala, bo moze pora tam wrocic....

poza tym jak masz takie problemy ze sobą to wątpię czy którakolwiek fajna panna by cię zechciała, nie mówiąc już o słuchaniu...

Gość Mario224
No, nie, nie, nie drogie panie. Albo zasady biblijne albo ślub cywilny. Co to za wybiórcze stosowanie się do zasad danych przez Boga.

na ślubie nawet kościelnym nie ma słowa o posłuszeństwie i tyle w tym temacie. takie było twoje pytanie więc odpowiadam. kobiety w równym stopiniu nie dotrzymują PRZYSIĘGI w której nie ma słowa o posłuszeństwie jak i WY.

Gość czytac ze zrozumieniem
autor nie mowi o kosciele, glupie kretynki! chodzi o zwiazek...... niepotrzebny kosciol do tego.

Gość a ja jestem kobieta
i zgadzam sie z autorem :)

ja czytam ze zrozumieniem, autor przytacza nieprawdziwe słowa przysięgi, do której się odnosi, a pochodzi ona z kościoła kat., więc mu tłumaczę że tak nie ma w rzeczywistości.

Gość a ja jestem kobieta
bo taka prawda ze babe trzeba trzymac krotko bo inaczej to nam sie w glowach przewraca :P

Gość Mario2244
Moment, moment. Biorąc ślub w kościele akceptuje się życie po chrześcijańsku. Tak czy nie ?? Cytat z Biblii "Żony, bądźcie uległe swoim mężom jak Panu... (Efez. 5, 22)". Albo chcecie żyć jak nakazuje Bóg, albo nie róbcie ściemy i bierzcie ślub cywilny. Jak bierzecie w Kościele to macie być posłuszne mężowi.

mnie nikt nie trazymał krótko i jakoś mi się w głowie nie poprzewracało, a dla mojego męża mogę zrobić wszystko bo go kocham a nie dlatego że mnie cokolwiek do tego zmusiło :) po prostu jest super facetem i traktuje mnie poważnie a nie jak swoją własność...

Gość Mario2244
Alakolo: a kto mówi że posłuszeństwo to trzymanie krótko. Swoich dzieci też się nie terroryzuje i pozwala na wiele w ramach zaufania. I też bardzo kocha. Tak jak z zoną.

Gość tatarata....blee
tak to jehowi slubuja...;-),wiec prosze kierowac do nich ten topik:/

Gość a ja jestem kobieta
ponownie to stwierdzam: zgadzam sie z autorem :)

posłuszeństwo to pojęcie względne i dlatego usunęli to z przysięgi małżeńskiej - często mogłoby być (i było) nadużwane...

Gość tatarata....blee
mysle tu o posluszenstwie i itd:) wiec ich pytaj dlaczego nie dotrzumuja lub dotrzymuja jak tam sobie wolisz;-);]

Gość Mario2244
A dla katolików to Biblia czym jest ? Taką sobie książeczką ?

Gość ffffgfdgfgfgfgfgfgf
Forum - strona główna » Życie uczuciowe Spis tematów | Dodaj nowy temat » | Szukaj | Dodaj do ulubionych! | Moje konto Odpowiedz na ten temat » Dlaczego kobiety nie dotrzymują ślubowania 09:40 Mario224 Wychodzą za mąż, ślubują "miłość, wierność, uczciwość i posłuszeństwo mężowi". A potem próbują mieć jakieś fochy. Jak się wychodzi za mąż i ślubuje posłuszeństwo to możecie co najwyżej poprosić o ewentualną zmianę decyzji męża. 09:41 [zgłoś do usunięcia] zielona kropla a dlaczego faceci nie dotrzymujmą ślubowania? 09:41 [zgłoś do usunięcia] a co masz konkretnie na mysli bo ciezko nam sie odniesc jak nie wiemy o co chodzi 09:43 [zgłoś do usunięcia] alakolo posłuszeństwa mężowi już dawno się nie ślubuje, bo już nawet kościół katolicki uznał to za głupotę i zniósł to jakieś kilkadziesiąt lat temu... 09:43 [zgłoś do usunięcia] a jaka to religia a w jakiej religii jest taka przysięga? A czy w tej religii istnieje cos w rodzaju dekalogu i czym się różni? Pytam bo zaciekawiła mnie ta sekta. 09:43 [zgłoś do usunięcia] Mario224 Jak to nie wiadomo o co chodzi ? Kobieta ślubuje posłuszeństwo mężowi i od tej pory ma go SŁUCHAĆ ! 09:44 [zgłoś do usunięcia] rzecz względna ślubują miłość, wierność i uczciwość małżeńską jeśli kochają, są wierne i mówią uczciwie, żeś palant, to przemyśl to 09:45 [zgłoś do usunięcia] Mario224 Każdy kto bierze ślub w Kościele akceptuje zasady zapisane w Biblii. Bóg wyraźnie naucza o tym, że żona ma być posłuszna i poddana w wszystkim swojemu mężowi (Ef 5,22-24; Kol 3,18; 1P 3,1). 09:47 [zgłoś do usunięcia] alakolo (slonik.a@op.pl) hehehe dobre, ale to było 2000 lat temu, teraz się już tego nie ślubuje bo w ogóle by ślubów nie było 09:47 [zgłoś do usunięcia] posłuszeństwo mężowi a w ktorej to niby religi? 09:48 [zgłoś do usunięcia] Mario224 2000 lat temu nie było ślubów katolickich. A jak teraz któraś chce wziąść ślub kościelny to niech się do posłuszeństwa stosuje. A jak nie chce się stosować to niech bierze tylko cywilny. 09:50 [zgłoś do usunięcia] alakolo (slonik.a@op.pl) ale o co ci chodzi? kobiety nie muszą śluboować posłuszeństwa mężowi nawet w kościele i już. jak masz z tym problem to idź do papieża żeby to przywrócił... 09:51 [zgłoś do usunięcia] posłuszeństwo mężowi od dawna jestes na przepustce? i z ktorego szpitala, bo moze pora tam wrocic.... 09:52 [zgłoś do usunięcia] alakolo (slonik.a@op.pl) poza tym jak masz takie problemy ze sobą to wątpię czy którakolwiek fajna panna by cię zechciała, nie mówiąc już o słuchaniu... 09:53 [zgłoś do usunięcia] Mario224 No, nie, nie, nie drogie panie. Albo zasady biblijne albo ślub cywilny. Co to za wybiórcze stosowanie się do zasad danych przez Boga. 09:55 [zgłoś do usunięcia] alakolo (slonik.a@op.pl) na ślubie nawet kościelnym nie ma słowa o posłuszeństwie i tyle w tym temacie. takie było twoje pytanie więc odpowiadam. kobiety w równym stopiniu nie dotrzymują PRZYSIĘGI w której nie ma słowa o posłuszeństwie jak i WY. 09:56 [zgłoś do usunięcia] czytac ze zrozumieniem autor nie mowi o kosciele, glupie kretynki! chodzi o zwiazek...... niepotrzebny kosciol do tego. 09:57 [zgłoś do usunięcia] a ja jestem kobieta i zgadzam sie z autorem 09:58 [zgłoś do usunięcia] alakolo (slonik.a@op.pl) ja czytam ze zrozumieniem, autor przytacza nieprawdziwe słowa przysięgi, do której się odnosi, a pochodzi ona z kościoła kat., więc mu tłumaczę że tak nie ma w rzeczywistości. 09:59 [zgłoś do usunięcia] a ja jestem kobieta bo taka prawda ze babe trzeba trzymac krotko bo inaczej to nam sie w glowach przewraca 10:02 [zgłoś do usunięcia] Mario2244 Moment, moment. Biorąc ślub w kościele akceptuje się życie po chrześcijańsku. Tak czy nie ?? Cytat z Biblii "Żony, bądźcie uległe swoim mężom jak Panu... (Efez. 5, 22)". Albo chcecie żyć jak nakazuje Bóg, albo nie róbcie ściemy i bierzcie ślub cywilny. Jak bierzecie w Kościele to macie być posłuszne mężowi. 10:02 [zgłoś do usunięcia] alakolo (slonik.a@op.pl) mnie nikt nie trazymał krótko i jakoś mi się w głowie nie poprzewracało, a dla mojego męża mogę zrobić wszystko bo go kocham a nie dlatego że mnie cokolwiek do tego zmusiło po prostu jest super facetem i traktuje mnie poważnie a nie jak swoją własność... 10:04 [zgłoś do usunięcia] alakolo (slonik.a@op.pl) hehe mario, a jak mąż każe mi skoczyć z okna to mam posłuchać? 10:05 [zgłoś do usunięcia] Mario2244 Alakolo: a kto mówi że posłuszeństwo to trzymanie krótko. Swoich dzieci też się nie terroryzuje i pozwala na wiele w ramach zaufania. I też bardzo kocha. Tak jak z zoną. 10:07 [zgłoś do usunięcia] tatarata....blee tak to jehowi slubuja... ,wiec prosze kierowac do nich ten topik:/ 10:08 [zgłoś do usunięcia] a ja jestem kobieta ponownie to stwierdzam: zgadzam sie z autorem 10:09 [zgłoś do usunięcia] alakolo (slonik.a@op.pl) posłuszeństwo to pojęcie względne i dlatego usunęli to z przysięgi małżeńskiej - często mogłoby być (i było) nadużwane... 10:09 [zgłoś do usunięcia] tatarata....blee mysle tu o posluszenstwie i itd wiec ich pytaj dlaczego nie dotrzumuja lub dotrzymuja jak tam sobie wolisz ;] 10:09 [zgłoś do usunięcia] Mario2244 A dla katolików to Biblia czym jest ? Taką sobie książeczką ? BIBLIA TO NAJGORSZE GÓWNO NA ZIEMI